Wat is nieuw in Autodesk Revit 2019?

Wat is nieuw in Revit 2019?

Wat is nieuw in Revit 2019?

Sinds april 2018 is Revit 2019 beschikbaar! Lees onze blog en ontdek wat nieuw en verbeterd is in Revit 2019!

 

Veel van de updates in Revit 2019 zijn het resultaat van feedback en suggesties van Revit gebruikers op de Revit Ideas pagina. Autodesk brengt daarom verbeteringen aan in de algehele ontwerpomgeving met een volledig herschreven beeld beheersysteem, waarmee u ook ten volle profiteert van meerdere monitoren. Ook was er veel vraag naar meer controle over de view graphics met een “or” option in de view filters, ook dat is toegevoegd in Revit 2019. Verder vindt u binnen de nieuwste release van Revit functionaliteiten die de architecturale ontwerpervaring verbeteren. Ook omvat Revit 2019 uitgebreide modelleringsmogelijkheden voor gedetailleerd staalontwerp en fabricagefunctionaliteit voor prefab beton. Revit 2019 levert daarbij verbeteringen aan primaire/secundaire hydronic netwerken voor het modelleren van gecompliceerde pipingnetwerken. 

Hieronder worden de meest opvallende nieuwe features en verbeteringen beschreven:

Ontwerp

Veel van de nieuwe mogelijkheden in Revit 2019 helpen u efficiënter en intuïtiever informatie te creëren. Revit 2019 helpt u om u op uw kerntaken te richten met verbeterde functies om de grafische weergave te beheersen, een modernere 3D omgeving en een betere visuele interactie.

 • Nieuwe tabbladweergaven

  Het blijkt dat veel Revit gebruikers met meerdere weergaven tegelijk werken en daarom biedt Revit 2019 nieuwe tabbladweergaven, waarmee u uw werkruimte maximaliseert. U kunt weergaven nu precies zo indelen en ordenen zoals u dat wilt én eenvoudig zien welke weergaven open staan.

  Ook kunt u met de komst van Revit 2019 nu views vanuit het Revit applicatievenster naar secundaire monitoren slepen, waardoor u meer mogelijkheden hebt om uw eigen werkruimte in te delen.

 

 • Krijg meer controle over de view graphics met het gebruik van “or” in filters

  Het belangrijkste klantverzoek dat nu is opgenomen in Revit 2019 is de toevoeging van de variabele "or" om filters te verfijnen. Deze functie geeft u meer controle over de view graphics, doordat u weergavefilters kunt maken met meerdere regels in combinatie met AND- en OR-voorwaarden.

 

 • Modelleer meer in 3D

  Revit 2019 bevat een aantal nieuwe functies waardoor u gemakkelijker geometrie maakt en in 3D-weergaven werkt. Zo kunt u levels nu ook zichtbaar maken in 3D views. Hierdoor is er minder behoefte om over te schakelen naar 2D-weergaven om in een model te oriënteren.

  U kunt dankzij de nieuwe functionaliteiten binnen Revit 2019 nu gemakkelijker en sneller werken met nieuwe full-screen niet-begrensde perspectieve weergaven die een meer meeslepende ervaring bieden bij het bekijken en werken in een model. U bespaart tijd door eenvoudig te schakelen tussen standaard 3D- en perspectiefaanzichten en navigeert vrij door beide weergaven met navigatieopdrachten zoals Zoom, Pan en Orbit.
Niveaus in 3D-weergaven
Niveaus in 3D-weergaven

Scope box-verbeteringen bieden u daarbij meer consistent gedrag van niveaus in 2D- en 3D-weergaven, wat de ervaring van modelleren in 3D-weergaven nog verder verbetert. Scope-vakken kunnen worden toegewezen aan 3D-weergaven en alfabetisch worden gesorteerd

Werk met perspectieve afbeeldingen op volledig scherm
Werk met perspectieve afbeeldingen op volledig scherm
 • Extra mogelijkheden functie arceerpatronen

  Met de nieuwe arceringsfunctie kunt u eenvoudig complexe grafische weergaven maken door zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe te passen op materialen en gevulde vlakken. U kunt nu dubbele opvulpatronen gebruiken op gevulde vlakken.
Pas zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe op materialen en gevulde vlakken
Pas zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe op materialen en gevulde vlakken
 • Split railings

  Door gebruik te maken van de Split tool op balustrade-elementen buiten de schetsmodus krijgt u meer controle over leuningen die zijn gegenereerd door het relingpad. U vereenvoudigt het maken en wijzigen van leuningen met behulp van de split-tool, doordat u leuningen met één klik kunt splitsen. Wanneer een reling is gesplitst, hebben de resulterende elementen padschetsen die onafhankelijk van elkaar zijn.
Krijg meer controle over balustrades die zijn gegenereerd door het relingpad
Krijg meer controle over balustrades die zijn gegenereerd door het relingpad
 • Méér levensechte renderingen

  Met de nieuwe materialenbibliotheek met betere instellingen voor realistische weergaven kunt u nu nog realistischere renderingen maken van hogere kwaliteit. Deze instellingen omvatten: tapijten, plafonds, beton, CMU, stof en leder, glas en raambeglazing, metalen, steen, hout en méér.

 

Nieuwe materialenbibliotheek Revit 2019
Nieuwe materialenbibliotheek Revit 2019

Optimaliseer

Revit 2019 beoogt om het maken van efficiënte en overwogen beslissingen over uw ontwerp makkelijker te maken. Dit omvat optimalisaties die u helpen efficiënter te communiceren en productiever te werken.

 • Creëer complexere pipingnetwerken

  In eerdere Revit versies moesten gebruikers veel weten over het configureren van connectoren en begrijpen waar ze gegevens konden invoeren voor de gebruikelijke scenario's waarin pompen zijn gedefinieerd. Revit 2019 heeft verbeteringen aan primaire/secundaire pipingnetwerken gemaakt die modellering van veel ingewikkeldere pipingnetwerken mogelijk maken. Deze verbeteringen omvatten ondersteuning voor systemen met kopbalken, hydraulische bruggen en primaire lussen met één pijp. Revit gebruikers kunnen eenvoudig nu het debiet en de drukval op elk pompelement in het totale netwerk zien. Met behulp van Revit 2019 kunnen technici parallel pompen opzetten en analyseren in hydronische pijpleidingsnetwerken en eenvoudig de stroom berekenen uit de bedrijfs- en stand-by-pomphoeveelheden.

Connect

De nieuwe Revit 2019-functies versterken multidisciplinaire teams nog meer door te helpen bij het verbinden van gegevens- en projectteams over de hele levenscyclus van het project.

 • Hulpmiddelen voor het maken van staalconstructie-details voor gestroomlijnd fabricageproces

  Met Revit 2019 kunt u eenvoudig structurele frame- en kolomelementen wijzigen met behulp van nieuwe bewerkingstools. Ook kunt u aangepaste parametrische cuts toepassen om de geometrie van elementen voor een stalen verbinding beter vorm te geven. Staalcomponenten zoals platen, bouten, ankers, breekbouten en lassen kunnen nu in het 3D-model worden geplaatst om structurele onderdelen met elkaar te verbinden.

  Daarbij helpt een meer accuraat gedefinieerd model in Revit bij een vloeiender overgang naar een geavanceerde detaillering en fabricatie.
Nieuwe technische documentatiehulpmiddelen voor staal
Nieuwe technische documentatiehulpmiddelen voor staal
 • Afmetingen voor gebogen objecten in doorsneden

  Maatvoering is bruikbaar in View-specifieke geometrie, zoals randen en punten gecreëerd door doorsnede-vlakken. Hiermee wordt de workflow verbeterd voor de bouw van bruggen als wel voor complexe vormen in de architectuur.
   
 • Verbeterde 3D-modellering en communicatie van fabricatie-instructies

  Om de uittrekstaten en annotaties van betonijzer te verbeteren, komt de vrije vormwapening in Revit 2019 nu overeen met bestaande wapeningvormfamilies of maakt nieuwe wapeningvormfamilies uit de staafgeometrie. Met deze functie kunt u ontwerp- en fabricagegegevens beter communiceren in de vorm van staafbuigingsschema's, die afzonderlijke segmentlengten en vormcodes aangeven bij het gebruik van planar free form rebar.
Vormaanpassing in vrije vorm
Vormaanpassing in vrije vorm
 • Revit en Structural Precast Extension voor Revit 2019*

  De Structural Precast Extension levert aanvullende Revit 2019-functies die het ontwerp tot en met het fabricageproces verbeteren en automatiseren. Platen maken nu deel uit van het geautomatiseerde prefab proces en de nieuwe API voor Precast. De nieuwe API maakt de tool nog krachtiger door gebruikers tekeningen te laten maken voor prefab elementen en invoegtoepassingen van derden voor prefab configuratie te integreren.
   
 • API voor prefab automatisering*

  Door de aangepaste API van Precast for Revit binnen Revit 2019 kunnen externe partijen gebruikmaken van automatiseringsmechanismen voor prefab, waardoor structurele prefab-ondersteuning wordt geboden en het Revit-platform wordt aangevuld. Met de API kunnen op maat gemaakte configuraties voor modellering, besteltekeningen of aangepaste nummering worden gemaakt.

  * Een deel van de Structural Precast voor Revit Extension voor Revit is pas later in mei 2018 beschikbaar via de Autodesk Desktop App.
   
 • Prefab-automatisering voor platen

  Platen maken nu deel uit van het geautomatiseerde prefab proces en van de toepassing ‘Structural Precast for Revit 2019’. U kunt de app gebruiken om segmentatie uit te voeren in liggers en wapening toe te voegen volgens vooraf gedefinieerde regels, zodat u het hele proces van het modelleren van geprefabriceerde liggerplaatassemblages automatiseert. Gebruik deze functie in combinatie met de besteltekeningen en CAM Export-functies voor naadloze coördinatie van ontwerp tot fabricatie.
Structural Precast voor Revit om segmentering in liggerplaten uit te voeren en wapening toe te voegen
Structural Precast voor Revit om segmentering in liggerplaten uit te voeren en wapening toe te voegen

Verbeteringen voor IFC4-ondersteuning

Revit 2019 ondersteunt de nieuwste IFC-standaard voor IFC-import en export. Elementen worden nu exacter geëxporteerd en geïmporteerd.

 • Gebruik de Autodesk BIM 360 next gen collaboration tools

  Revit 2019 is geoptimaliseerd om te werken met het nieuwe BIM 360-cloudplatform voor AEC-projectverdeling en constructiebeheer dat is uitgebracht op 9 april 2018. Autodesk BIM 360 centraliseert alle projectgegevens in een gemeenschappelijk gegevensplatform dat projectbetrokkenen en werkstromen verbindt - van ontwerp tot constructie naar werkplaats, van het veld naar het kantoor en terug - in één oplossing. Voor Revit gebruikers is Autodesk Collaboration voor Revit omgedoopt en opnieuw verpakt als BIM 360 Design worksharing- en samenwerkingssoftware voor ontwerpteams.

 

 

Wilt u meer weten over Revit 2019?

Wilt u op de hoogte worden gebracht van alle nieuwe mogelijkheden en functies binnen Revit 2019? Neem dan deel aan onze cursus ‘Revit Update naar nieuwste versie’. U kunt natuurlijk ook contact op nemen met één van onze specialisten. Bel naar 0800 2600 800 of mail naar info@cadix.nl.