Publicatiedatum: 26 april 2022

Inventor 2023 is beschikbaar! Ook dit jaar zijn er weer verbeteringen doorgevoerd die het werken met Inventor plezieriger maken. De meeste wijzigingen hebben betrekking op het gebruiksgemak. Hieronder worden de belangrijkste verbeteringen uitgelicht:

 

Home

Het startmenu is op de schop gegaan. Wanneer je Inventor nu opstart zie je een user interface die rustiger oogt.

De Project en Template selectie gaan nu via pulldown menu’s aan de linkerzijde van het scherm. En ‘Home’ is ten alle tijden te benaderen via de Home Tab links onder in Inventor of via de ‘Quick Access Toolbar’. Het afsluiten van ‘home’ is niet meer mogelijk.

Home

Mark Command

In de plaatmateriaal-omgeving (Sheet Metal) is er een nieuwe functie bijgekomen genaamd ‘Mark’.  Deze functie maakt het mogelijk schetsteksten en geometrieën als markering toe te voegen aan je model. Deze markeringen kunnen naar specifieke lagen in DXF- of DWG-bestanden worden geëxporteerd. Deze lagen worden gebruik voor laser- of graveermachines.

Mark Command

Projected Geometry

Wie kent ze niet: de roze lijntjes door een verbroken link in de sketches met een Projected Geometry. Deze functie is met de komst van Inventor 2023 verbeterd. Er is nu een mogelijkheid om de projecties met gebroken links te selecteren zodat deze kunnen worden verwijderd of vervangen. Voorheen was dit een tijdrovende, handmatige actie.

3D annotatie en modelgebaseerde definitie

De functionaliteiten binnen 3DA (3D Annotation and Model-Based-Definition) zijn uitgebreid. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk ‘Datum Targets’  toe te voegen en ‘leader’ aan meerdere objecten (faces, edges, vertices) te koppelen. Ook is het binnen Inventor 2023 mogelijk parameters te gebruiken in afmetingen. Voorheen kon dit niet.

Genoemde verbeteringen maken het gebruik van de 3DA een stuk bruikbaarder en 2d tekeningen worden hiermee overbodig.

Knoppen voor externe Rules & Forms

Het is nu mogelijk om knoppen in de Ribbon aan te maken die een externe rule of formulier oproepen. Via het ‘Customize User Commands’ menu kunnen de externe programma’s en formulieren toegevoegd worden. Op elke gewenste locatie binnen Inventor.

Knoppen voor externe Rules & Forms

Betere integratie met Fusion 360

Het gebruik van Fusion 360 wordt in Inventor 2023 gestimuleerd door een tab-toevoeging. De tab bevat een aantal knoppen die het gebruik van Inventor modellen in specifieke Fusion 360 omgevingen versimpeld. Met een druk op de knop wordt het model van Inventor in de Fusion 360 cloud geplaatst en wordt de juiste Fusion 360 omgeving geopend.

Betere integratie met Fusion 360

Meer weten over de nieuwste Inventor versie?

Neem deel aan de cursus Inventor Update naar nieuwste versie of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.