Publicatiedatum: 29 maart 2023
|
Auteur: Bert van der Hoeven

Bouw je modellen in Revit? Dan zal je ook gebruik maken van modellen van projectpartners. Ben je een constructeur, dan gebruik je bijvoorbeeld het ontwerp van de architect als onderlegger. Als leverancier maak je gebruik van de modellen van de architect, constructeur of je gebruikt het installatiemodel.

Revit beschikt over vele mogelijkheden om modellen van derden zichtbaar te maken. Naast Revit modellen kunnen dat ook IFC, DWG, DXF, SketchUp, Formit en Pointcloud bestanden zijn. Maar wist je dat Revit ook Naviswork bestanden weergeeft? Hieronder een korte uitleg hoe dit werkt.

Naviswork model openen

Om een Naviswork model te openen ga je in Revit naar de tab Insert en klik je op de knop Coördination Model. In het dialoogvenster Coördination Model klik je vervolgens op de knop Add om een Naviswork model te openen. Na het openen kan het model nog verplaatst worden naar de juiste locatie.

Weergave van het model

De weergave van het model is beperkt tot de kleuren in het Navisworkmodel. Het is wél mogelijk om de transparantie van het model te wijzigen in de Visibility/Graphics Overrides.

 

Op deze wijze kunnen de Naviswork modellen uitstekend gebruikt worden om je eigen model af te stemmen op het ontwerp.

Meer weten?

Wil je meer weten over de integratie van de verschillende bestandsformaten in Revit? Neem vrijblijvend contact op met één van onze productspecialisten. Ze vertellen je er graag meer over. Je kunt ons bereiken op nummer: 088 2600 800.