Publicatiedatum: 12 januari 2022

Wil je de samenwerking tussen Sales en Engineering verbeteren? Wil je voorkomen dat er producten worden verkocht die eigenlijk niet meer gemaakt worden? En wil jij minder tijd kwijt zijn aan het bedenken van maatwerkoplossingen? Ga aan de slag met de Autodesk Factory Design Utilities. Met Factory Design maak en bewerk je fabriekslay-outs in 2D of 3D.

Verbeter de samenwerking en het planningsproces

Door een fabriekshal in te richten met Autodesk Factory Design Utilities wordt snel en eenvoudig zichtbaar welke machines nodig zijn. Hiermee wordt het planningsproces verbeterd en versneld. Daarbij verloopt ook de samenwerking met interne teams en externe leveranciers soepeler, omdat er minder ruimte is voor miscommunicatie. Je gehele fabriekslay-out is tenslotte gedefinieerd in een 3D omgeving.

Gemak voor de Sales

Voor de Sales afdeling brengt Factory Design Utilities veel gemak. Voor het opbouwen van een fabriekslay-out is géén engineeringskennis nodig. Met behulp van een standaard bibliotheek richt je binnen enkele klikken een fabriekshal in. De Engineering beheert de betreffende machines middels intelligente AutoCAD of Inventor modellen. Deze worden in de software geladen.

Doordat de Sales nu eenvoudig een fabriekshal kan inrichten is er minder kans dat een oude machine verkocht zal worden. De bibliotheek met onderdelen wordt namelijk up-to-date gehouden door de Engineering. Daarbij geeft zo’n fabrieksontwerp een goed inzicht op de mogelijkheden met standaard machines. Klantspecifieke oplossingen zijn hierdoor minder vaak nodig. Dit bespaart de Sales en Engineering veel tijd en geld.

Uitgebreide bibliotheek

De betreffende omgevingen, zoals een fabriekshal, kunnen als point clouds ingeladen worden in de software of vanaf nul worden ontworpen. De omgeving wordt vervolgens gevuld met bibliotheek onderdelen (machines,  gereedschappen e.d.). Deze onderdelen worden binnen de Factory Design Utilities ‘assets’ genoemd. Deze assets kunnen, zoals eerder benoemd, zelf zijn ontworpen, maar ook kan je gebruik maken van een uitgebreide openbare bibliotheek van fabrieksmiddelen. De assets kunnen eventueel worden opgebouwd als intelligente, parametrisch modellen of iLogic modellen.

Verhoog modelleer snelheid met slimme koppelingen

Door slimme koppelingen (connectors) tussen de verschillende assets kan de lay-out worden geoptimaliseerd. Meta data van reeds geplaatste assets kunnen aan elkaar doorgegeven worden, denk hierbij aan afmetingen en capaciteiten. Hiermee kan je bijvoorbeeld twee transportbanden naadloos op elkaar laten aansluiten. Ook zorgt een slimme koppeling ervoor dat bepaalde apparaten niet zomaar aan elkaar gekoppeld worden als dit niet kan. En hiermee wordt de snelheid van het modeleren verhoogt en fouten geminimaliseerd.

Meer weten over Factory Design Utilities?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!