Publicatiedatum: 18 augustus 2021
|
Auteur: Bert van der Hoeven

Bij detailleren in Revit kom je vaak herhalende onderdelen tegen, denk bijvoorbeeld aan bakstenen, systeemvloeren, balklagen, muurankers en dakpannen. Je zou een detailitem meervoudig kunnen kopiëren, maar dit is veel werk en kost ook nog ééns veel tijd om aan te passen. Maar gelukkig bestaat hiervoor de functie Repeating Detail Component. Deze functie werkt zeer eenvoudig en bespaart je veel tijd! In deze blog wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Repeating Detail Component kunt maken.

Maak of kies eerst een standaard detailfamilie

Een Repeating Detail Component is een herhaling van één detailfamilie. Deze detailfamilie kun je aanmaken in de family-editor. Kies bij het aanmaken van een nieuwe detailfamilie bijvoorbeeld voor de template Metric Detail Item. Dit template is een maatvast template waarbij er getekend wordt met lijnen en vlakken. Wanneer je al detailfamilies hebt kun je deze gewoon in een project laden.

Een herhalende detailfamilie maken

In tegenstelling tot de detailfamilie (een loadable family) is een repeating detail een ‘system family’. Dit betekent dat je de Family Editor niet gebruikt. Je maakt ze gewoon in het project aan. Om dit te doen, moet je een bestaand repeating detail dupliceren. Je kunt vervolgens de instellingen wijzigen naar hetgeen dat jij zou willen.

Je maakt een herhalende detailfamilie door de volgende stappen uit te voeren:

1. Start de functie ‘Repeating Detail Component’:

Printscreen Revit Repeating detail


2. Klik in het venster Eigenschappen (Properties) op Edit Type:

Printscreen Revit Properties


3. Klik in de rechterbovenhoek op “Duplicate…” en geef een nieuwe naam op:

Printscreen Revit Properties


4. Wijzig nu het detailitem in het item dat je wilt herhalen. Verander vervolgens ook de Layout naar de gewenste instelling. Je kunt bijvoorbeeld een vaste tussenafstand of vaste aantallen instellen. Specificeer eventueel ook de tussenafstand en rotatie van het detail:

Printscreen Revit Type Properties


5. Klik op [OK] en je kunt beginnen met modelleren.

Plaatsen van een Repeating Detail Component

Het plaatsen van een Repeating Detail Component doe je door middel van het aanklikken van een begin- en eindpunt. Bijvoorbeeld in een detail of doorsnede. In het voorbeeld hieronder zie je dat de lengte tussen de twee punten bepaald hoeveel detailitems geplaatst worden. Een groot voordeel van een Repeating Detail Component is dat instellingen als tussenafstand en soort detail in één keer voor alle plaatsingen van het type aangepast worden. Pas je bijvoorbeeld de baksteen- of voeghoogte aan dan wordt dankzij het Repeating Detail Component de plaatsingsafstand automatisch aangepast zodat het voldoet aan de juiste afmetingen. Aangezien het om een type gaat wordt de aanpassing doorgevoerd in het gehele project. De functie Repeating Detail Component zorgt er dus voor dat het detailleren een stuk sneller gaat!

Printscreen van Revit met het resultaat van repeating detail

Meer weten over een Repeating Detail Component?

Wil je meer weten over het maken en plaatsen van een herhalend detailfamilie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ik help je graag vooruit!