De bouwwereld verandert in hoog tempo. De manier waarop ontwerpen worden gemaakt en data wordt beheerd verandert hiermee behoorlijk. Denk aan digitalisering of de BIM werkmethodiek. Cadix helpt u de digitale transformatie te omarmen en biedt ondersteuning voor een beter georganiseerd en gestructureerd ontwerpproces. 

Onze diensten zijn volledig afgestemd op uw organisatie, werkwijze en wensen. Onze focus ligt op het efficiënt laten samenwerken van alle betrokken partijen van het bouwproces, het voorkomen van faalkosten en het overzichtelijk beheren van data.

In de praktijk

We zijn trots op onze klanten en de projecten die we voor ze mogen uitvoeren. Lees hier meer over onze expertise en diensten in de praktijk.

BIM - méér dan alleen software

BIM is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Met deze werkmethodiek werken bouwpartners in een vroeg stadium op een geïntegreerde manier samen. Informatie van de ontwerpfase tot aan de uitvoeringsfase, en zelfs de sloop, wordt met BIM gebundeld in een gecoördineerd BIM-model. En dit resulteert in een meer transparante samenwerking en een beter georganiseerd en gestructureerd bouwproces. Met als voordelen: een hogere efficiëntie, tijdwinst en minder faalkosten.

Klaar voor nu, klaar voor de toekomst!

BIM heeft invloed op de gehele organisatie

De BIM-werkmethodiek is niet alleen het aanschaffen van een teken-/modelleerprogramma. Het heeft impact op de gehele organisatie. Er zijn namelijk verschillende ‘nieuwe’ rollen nodig om de BIM werkmethodiek goed door te kunnen voeren.  Het gaat om de volgende rollen - ieder met zijn taken en eigen verantwoordelijkheden.

Lees meer over de BIM rollen

Het bouwproces toekomst bestendig maken?

Digitalisering in de bouwwereld gebeurt al geruime tijd. Veel bedrijven maken al gebruik van 3D modellen, clash detectie, constructieve- of klimatologische berekeningen, digitale planningen en 'slimme' calculaties. Echter blijft een vervolgstap; het automatiseren van processen of het koppelen van verschillende systemen veelal uit. Gedreven door problemen als woningnood, faalkosten, stikstof, personeelsgebrek en thuiswerken bieden verdergaande digitalisering en automatiseringsstappen juist een uitkomst.

Digitaliseer en automatiseer!

Er kan veel tijd bespaard worden door repeterende handelingen te automatiseren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een Revit bibliotheek waarbij een model wordt opgebouwd met vooraf aangemaakte onderdelen. Of door gebruik te maken van een slimme plug-in. Koppelingen met ERP systemen kunnen daarbij zorgen voor automatische offertes en facturaties en een eenvoudiger voorraadbeheer. Ook dit levert organisaties veel tijdwinst op. Verder kan er binnen veel bedrijven een digitaliseringsslag gemaakt worden door te gaan werken in Cloud. Dit zorgt er niet alleen voor dat alle informatie altijd en overal beschikbaar is, maar ook voor minder reistijd.

Wilt u ook taken digitaliseren en/of automatiseren om slimmer te werken en tijd te besparen? Cadix helpt u graag vooruit. Wij brengen voor bedrijven in beeld waar kansen liggen en ondersteunen in de ontwikkeling en implementatie hiervan.

Rutmer Visser
Rutmer Visser, Salesmanager

Ook efficiënter werken?

Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag verder.