Publicatiedatum: 20 juni 2022
|
Auteur: Wim Pepping

Steeds meer diensten worden momenteel in de cloud gebruikt. E-mail is hier een mooi voorbeeld van. De mailserver draait inmiddels niet meer op een lokale server in je bedrijf, maar op een VPS (virtual private server). Autodesk Vault, Product Data Management software, kan ook in de cloud gebruikt worden. Overweeg je met Vault te gaan werken binnen je organisatie of werk je al met Vault, maar wil je een upgrade doen? Het is dan belangrijk te overwegen over Vault nog wel op een lokale server geïnstalleerd moet worden.

Vault in de cloud = veilig!

Veiligheid wordt vaak als reden genoemd om niet voor de cloud te kiezen en dit is zeker te begrijpen. Engineeringsdata is zeer waardevol en dit geef je niet zomaar uit handen. Toch hoef je je niet druk te maken om je data wanneer je dit in de cloud opslaat. Vault in de cloud is volledig veilig en betrouwbaar.

Waarom kiezen voor Vault in de cloud?

  • Zeer flexibel, betrouwbaar en veilig.
  • Het is ideaal voor hybride werken.
  • Je kan snel op- en afschalen met hardware.
  • Je hoeft geen fysieke server meer te updaten en onderhouden.
  • Het kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.
  • Dankzij 24/7 monitoring kan er snel worden geschakeld in geval van verstoringen.
Vault installatie op een server in de cloud

Vault installatie op een server in de cloud

Back-up van je engineeringsdata

Met Vault in de Cloud is je engineeringsdata altijd en overal bereikbaar. Enkel wanneer de rekening niet betaald wordt, kan je cloud server geblokkeerd zijn. Mocht je, om wat voor reden dan ook, bang zijn je data te verliezen dan kan je ervoor kiezen iedere nacht een back-up te maken naar een NAS die op je bedrijf staat.

Inloggen met Autodesk ID

Vanaf Vault 2022 kun je naast de gebruikelijke inlogmethodes ook inloggen met je persoonlijke Autodesk ID. Eventueel kun je bij deze inlogmethode ook nog een two factor authentication instellen om de veiligheid verder te verhogen.

De Vault Server in de cloud wordt benaderd via een snelle beveiligde https verbinding. VPN is niet nodig.

Inloggen met Autodesk ID

Templates, design data en instellingen

Voor veel CAD gebruikers is het wellicht herkenbaar dat bij het werken vanaf een andere locatie de templates en andere settings niet correct zijn. Door overige CAD data zoals templates en design data ook op te slaan in de Vault kan er vanaf iedere werkplek op dezelfde manier gewerkt worden. Het enige wat een engineer nodig heeft is CAD software en de Vault!

Meer weten over Vault in de cloud?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.