Publicatiedatum: 12 december 2019
|
Auteur: Wim Meijer

Recentelijk is de nieuwste tussentijdse update van Inventor uitgebracht door Autodesk. Het gaat hierbij om Inventor 2020.2. Zoals we van Autodesk gewend zijn bevat deze update weer nieuwe en verbeterde functies. Één van de belangrijkste aanpassingen binnen Inventor 2020.2 is die voor de Frame Generator. Wat er precies aan deze tool verbeterd is lees je in deze blog.

Frame generator is een tool die het maken van frame constructies behoorlijk vereenvoudigd en versneld. Wanneer je Frame Generator toepast is het noodzakelijk om een 2D- of 3D schets te maken of een surface model te gebruiken als referentie voor je model. Om een frame constructie te maken plaats je de referentie of de schets in de assembly omgeving. Vervolgens plaats je de gewenste profielen in je model. Let op: verwijder de referentie of schets nooit uit je assembly, want dan verbreek je de link met de frame members.

Bespaar tijd dankzij de nieuwe selectiemogelijkheid

Er is een nieuwe categorie, genaamd Frame Member Selection, toegevoegd aan het dialoogvenster van Frame Generator. Dankzij deze categorie kan je gelijk al selecteren wat voor frame member je wilt gebruiken. Dit bespaart veel tijd aangezien je nu bij de Family, waar je normaal zoekt naar het profiel, alleen de profielen vindt die in de betreffende categorie vallen.

Inventor 2020.2

Bug opgelost!

Voor deze update was het niet mogelijk de Miter functie te gebruiken wanneer frame generator members waren gere-used. Dit probleem is opgelost met de komst van Inventor update 2020.2. Hergebruikte frame generator members kunnen nu weer worden bewerkt met de Miter functie.

Meer weten over Inventor?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!