Publicatiedatum: 18 januari 2023
|
Auteur: Bert van der Hoeven

Dynamo biedt helaas géén ondersteuning voor het maken van eigen dialogen. Dit kan wel met behulp van software van anderen, maar om veiligheidsredenen kunnen deze applicaties veelal niet geïnstalleerd worden. Daarbij heb je met deze software vaak ook maar beperkte mogelijkheden. Wil jij niet afhankelijk zijn van andere software en geheel eigen dialogen kunnen inrichten? Maak dan gebruik van Winforms in een Python Node binnen Dynamo.

Python en Microsoft WinForms

Python is programmeertaal die ondersteund wordt door verschillende besturingssystemen. Zo kan je ook binnen Revit in Dynamo gebruik maken van Python. Python biedt toegang tot de volledige programmeerinterface van Revit. Hierdoor kun je je eigen functionaliteit bouwen en zo handige functies maken die aansluiten bij je eigen behoeften. Het maken van dialogen valt hier echter niet onder. Gelukkig kan dit wel met behulp van Microsoft WinForms!

WinForms is een onderdeel van Microsoft waarmee grafische interfaces gemaakt kunnen worden. Dankzij WinForms kun je eenvoudig dialogen toevoegen in een Dynamo script.

In deze video zie je een zelfgemaakt dialoog:

Zelf leren een dialoog te bouwen?

In de cursus ‘Dynamo met Python scripts voor Revit’ leer je hoe je de Python taal kan combineren met Dynamo. Dynamo wordt zo nog een krachtiger hulpmiddel om snel je eigen functionaliteit te bouwen. Tijdens de cursus wordt ook het gebruik van WinForms besproken.

Wil je meer weten over het gebruik van Python in Dynamo voor Revit? Neem dan contact op met Cadix.