Wat is nieuw in Autodesk Inventor 2019?

Wat is nieuw in Inventor 2019?

Wat is nieuw in Inventor 2019?

Sinds april 2018 is Inventor 2019 vrijgegeven en in deze blog leest u alles over deze nieuwste release!

Een aantal jaren geleden heeft Autodesk de Inventor Ideas pagina opgezet om feedback van Inventor gebruikers te verzamelen. Deze feedback wordt mee genomen voor het verbeteren van Inventor. Ook dit jaar zijn veel verbeterpunten gebaseerd op de ideeën en wensen van de gebruikers.

Hieronder worden de meest opvallende nieuwe features en verbeteringen uit Inventor 2019 beschreven:

Prestatie verbeteringen

Er worden steeds grotere en complexere assemblies gemaakt binnen Inventor. Inventor-assemblages met 10.000 of meer onderdelen komen we vaak tegen. Daarom heeft Autodesk zich de afgelopen jaren gericht op de assemblageprestaties van Inventor. Met de komst van Inventor 2019 kunt u nu méér in minder tijd doen door verbeteringen op het gebied van onderdeelmodellering, assemblagewerk en tekendocumentatie.

Makkelijker samenwerken dankzij Shared Views

Bestanden deelt u vanuit Inventor 2019 nu eenvoudig met Shared Views. Met Shared Views kunt u een weergave van het model in Inventor publiceren in de Autodesk Viewer. Hiermee kunt u zelf, maar ook uw klant het model bekijken en eventueel feedback plaatsen, rechtstreeks in de browser. Dankzij de online viewer deelt u gemakkelijk ontwerpen met klanten, opdrachtgevers of andere belanghebbenden zónder dat die partijen moeten beschikken over de juiste software.

Alle gegeven feedback wordt rechtstreeks in Inventor als feed weergegeven. Shared Views is niet alleen voor Inventor beschikbaar, maar ook voor andere Autodesk producten zoals AutoCAD, Vault, Civil 3D en 3ds Max.

De gedeelde bestanden zijn standaard 30 dagen beschikbaar, maar indien nodig kan deze periode verlengd worden voor bijvoorbeeld de duur van een project.

Bruikbaarheid iLogic verbeterd

Met de komst van Inventor 2019 krijgt u de mogelijkheid om direct vanaf nul nieuwe modellen op te bouwen die veel meer flexibiliteit en kracht bieden bij het configureren van nieuwe assemblages. Onderdelen in een assembly kunnen door uw iLogic-regels worden toegevoegd of verwijderd, waardoor flexibelere en schaalbare nieuwe ontwerpen kunnen worden gemaakt. Daarnaast kunt u vanaf nu voor het maken van regels geometrie een naam geven en de huidige status van hun iLogic-modellen vastleggen.

Verder is het automatisch aanvullen in de regeleditor nieuw binnen Inventor 2019.

Verbeterde verbinding tussen Fusion 360 en Inventor

Met AnyCAD for Fusion 360 binnen Inventor 2019 kunnen wijzigingen in Fusion 360 eenvoudig worden verwerkt in Inventor. Het bestandsformaat en de structuur van Fusion 360 is net even anders dan die van Inventor. Toch kunt u in beide pakketten de andere bestanden gebruiken. Zet uw Inventor model in de cloud en u kunt dit model ook gebruiken in Fusion 360.

Sinds Inventor 2018.2 kunt u via de AnyCAD technologie ook Fusion 360 modellen gebruiken in Inventor. Wijzigt u het model in Fusion 360? Dan update Inventor het model ook automatisch.

De verbinding tussen Fusion 360 en Inventor is associatief waarmee u met de nieuwe AnyCAD-workflow kan profiteren van de kracht van Inventor én Fusion 360 samen.

Vernieuwde Hole commando

Met de komst van Inventor 2019 creëert u eenvoudig en snel meerdere holes met de schetsintegratie. U kunt dimensionale en concentrische constraints toepassen zónder eerst een schets te maken. Schakel vervolgens tussen functiebewerking en schetsbewerking zonder de opdracht te verlaten.

Verbetering Sheet metal: Commando Face

Veel Inventor gebruikers hebben gevraagd om de Sheet Metal part over de dikte te kunnen centreren. Daarom ondersteunt het commando Face van Inventor 2019 nu het extruderen vanuit het middenvlak om de richting van het vlak nu ook symmetrisch ten opzichte van de schets te zetten.

Nieuwe oplossing voor Assembly Constraints

Het dialoogvenster Place biedt drie nieuwe oplossingen voor het ‘plaatsen’ van twee assen. Wanneer u twee assen selecteert kunt u de nieuwe opties, Opposed en Aligned, gebruiken om zelf de richting van de as te bepalen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de assen op de gewenste manier te plaatsen.

  • Opposed (default): Keert de stuurrichting van het eerste geselecteerde onderdeel om.
  • Aligned: Behoudt de stuurrichting van de eerste geselecteerde component.
  • Undirected: Creëert een niet-gerichte constrain op de dichtstbijzijnde as.

Wilt u meer weten over Inventor 2019?

Wilt u op de hoogte worden gebracht van alle nieuwe mogelijkheden en functies binnen Inventor 2019? Neem dan deel aan onze cursus ‘Inventor Update naar nieuwste versie’. U kunt natuurlijk ook contact op nemen met één van onze specialisten. Bel naar 0800 2600 800 of mail naar info@cadix.nl.