Installatiemaatschappij H.Ek bv (HEK) - Melle Hooijmans

Klant:

Installatiemaatschappij H.Ek bv (HEK) - Melle Hooijmans

Omschrijving:

Installatiebedrijf HEK werkt na training Dynamo met Python scripts voor Revit efficiënter dankzij gepersonaliseerde dialoogvensters

Deel deze pagina:

HEK is een landelijk opererend installatiebedrijf voor alle technische installaties binnen gebouwen. Nadat Melle Hooijmans van HEK een cursus voor het schrijven van scripts bij Cadix heeft gevolgd was hij zelf in staat om dialogen te maken in Dynamo (in Revit), waardoor het werk van Melle en zijn collega's er beduidend eenvoudiger op is geworden.

Melle stuurde trainer en consulant Bert van der Hoeven van Cadix na de cursus een enthousiaste mail:

“Een tijdje geleden heb ik de Cadix cursus Python in Dynamo gevolgd. Ik wilde even laten weten dat ik erg veel gebruik maak van het dialoogvenster en er verschillende problemen mee heb kunnen oplossen binnen ons bedrijf. Het aanpassen is eerst wel even lastig, maar wanneer je het eenmaal door hebt is het erg handig in gebruik!”

Melle stuurde ook een aantal voorbeelden van zijn eigengemaakte dialoogvensters mee;

Circuits aanpassen

Hier gebruikt hij het om Circuits van een Panel makkelijk aan te passen:

Circuits aanpassen

Renvooi genereren

Hier om wat keuzes te maken bij het genereren van een renvooi:

Renvooi genereren

Instellingen Prefab Tool

En het dialoog hieronder wordt gebruikt om een aantal instellingen goed te zetten voordat er gebruik gemaakt wordt van de prefab-tools. Deze worden ingeladen en vervolgens weggeschreven als een
.csv bestand.

Instellingen Prefab ToolOver Dynamo

Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Revit, beide van Autodesk, waarmee uiteenlopende taken uitgevoerd kunnen worden. In plaats van het typen van code, maakt u met Dynamo programma’s door grafische elementen genaamd “nodes” te manipuleren. Met Dynamo heeft u toegang tot de Revit API (Application Programming Interface) en hulp bij het automatiseren van herhalende opdrachten.

Verbeter uw productiviteit met eigen dialoogvensters in Revit!

De cursus die Melle volgde en waarna hij bovenstaande dialoogvensters kon aanmaken, werd gegeven door Bert van der Hoeven. Bert is naast trainer ook consultant Building Solutions bij Cadix. Hij schreef al eerder een blog over het zelf maken van dialogen in Dynamo met Python nodes. 

Wilt u ook zelf dialogen leren bouwen? In de cursus ‘Dynamo met Python scripts voor Revit’ leert u hoe u de Python taal kunt combineren met Dynamo. Dynamo wordt zo nog een krachtiger hulpmiddel om snel eigen functionaliteiten mee te bouwen. U kunt hiermee saaie en repeterende werkzaamheden in het werkproces overslaan, waardoor de kans op fouten afneemt en u tijd overhoudt voor de meer uitdagende werkzaamheden en creatieve projecten!

Wilt u meer weten over het gebruik van Python in Dynamo voor Revit en de mogelijkheden voor uw eigen werkprocessen? Neem dan contact op met Cadix.

Meer uit de praktijk

We zijn trots op onze klanten en alle projecten en maatwerktrainingen die we voor ze mogen uitvoeren. Lees hier meer over onze expertise en diensten in de praktijk.