Gjaltema

Klant:

Gjaltema

Zie ook:

www.gjaltema.eu

Omschrijving:

Cadix heeft Gjaltema geadviseerd en ondersteund tijdens de overgang naar Revit.

Deel deze pagina:

Het Groningse bedrijf Gjaltema is gespecialiseerd in steigerbouw (scaffolding), hoogwerkers en materieelverhuur. Naast maatwerk ten aanzien van verhuur, verkoop en (de)montage van steigers, verzorgt het bedrijf ook de inspectie en keuring van steigers en hoogwerkers. Tot voorkort werd er binnen Gjaltema gewerkt met ArchiCAD en SCIA voor het tekenen en berekenen van de steigers. Echter werkten deze twee softwarepakketten niet optimaal samen. Ook bleek vanuit de praktijk dat steeds meer bestanden in Revit formaat worden aangeleverd. “Om efficiënter en sneller te kunnen werken is besloten de overstap naar Revit te maken”, vertelt Haike Damstra, Werkvoorbereider en 3D Tekenaar bij Gjaltema. Cadix heeft Gjaltema geadviseerd en ondersteund tijdens de overgang naar Revit.

Revit neemt beperkingen binnen de organisatie weg

Haike heeft contact gezocht met Luuk Huisman, Commercieel Directeur van Cadix. Haike: “Omdat ik een aantal jaren werkzaam ben geweest voor Cadix, wist ik wat zij in huis hadden”. Het team van Cadix lost dagelijks de meest uiteenlopende bouw- en werktuigbouw gerelateerde vraagstukken op. Tijdens de productdemonstratie, die Cadix bij Gjaltema heeft verzorgd, is aangetoond dat de beperkingen die het gebruik van ArchiCAD met zich meebrengt, weggenomen worden door de inzet van Revit. Tevens kwam tijdens het gesprek naar voren dat Gjaltema werkt met een Layher bibliotheek die niet naar wens functioneert, wat de efficiency flink beïnvloedt. “De bibliotheek bestond uit losse componenten, die géén intelligente informatie bevatten”, noemt Haike. Cadix heeft daarom in opdracht van Gjaltema een unieke Layher Bibliotheek opgezet in Revit, die ervoor zorgt dat Gjaltema efficiënter te werk gaat en aanzienlijk kosten bespaart.

Revit neemt beperkingen binnen de organisatie weg

De vraag naar Revit in de bouw groeit

Gjaltema heeft inmiddels één project volledig uitgewerkt met Revit in combinatie met SCIA. “Een dak van een bestaande woning moest worden gerenoveerd. Al snel werd duidelijk dat er geen brede steiger/scaffold naast de woning kon worden geplaatst. Gelukkig kan het model van de steiger in Revit met één druk op de knop worden gewijzigd naar een smallere steiger. Dit kan ik nu dus doen per gevel!”. Momenteel is Haike de enige medewerker van Gjaltema die werkt met Revit. “In de bouw groeit de vraag naar Revit sterk, je kan niet achter blijven! Twee van mijn collega’s zullen daarom binnenkort ook gaan werken met Revit”, aldus Haike. Het bedrijf werkt nog maar kort met Revit, maar merkt nu al de voordelen van het werken met het softwarepakket: “We werken sneller en efficiënter. Ook is Revit gebruiksvriendelijker dan ArchiCAD”, vertelt Haike enthousiast. “Daarbij zijn bestanden nu een stuk “lichter” dankzij Revit en kunnen we IFC bestanden, die wij veelal ontvangen van onze klanten, direct openen”.

Cadix ontwikkelt een op maat gemaakte Layher Bibliotheek

Over de op maat gemaakte Layher bibliotheek is Haike zeer te spreken. “We konden wachten totdat een andere partij een Layher bibliotheek ging op zetten in Revit, maar we konden ook zelf de touwtjes in handen nemen”, vertelt Haike. Met behulp van aangeleverde materiaallijsten, steigeronderdelen en voorbeelden uit de huidige bibliotheek, heeft Cadix de gewenste Layher bibliotheek opgezet. Na de bibliotheek grondig te hebben getest, is de bibliotheek onlangs geïmplementeerd in de organisatie. Haike: “Dankzij de bibliotheek komen gegevens duidelijker op papier voor de steigerbouwers. Dit bespaart tijd én geld.”

Prettige samenwerking

“Het contact met Cadix was zeer goed. Ik heb veel gebeld met Jos Heikens, Productspecialist Building Solutions, en Luuk Huisman. De gesprekken waren veelal kort máár duidelijk, waardoor er snel geschakeld kon worden”, aldus Haike. Ook over de online supportsessies, waarbij Jos het scherm van Haike op afstand overnam, was Haike zeer tevreden. “Problemen werden snel verholpen, omdat Jos direct kon zien wat er aan de hand was”.

"In de bouw groeit de vraag naar Revit sterk, je kan niet achter blijven!"

Haike Damstra, Werkvoorbereider en 3D Tekenaar bij Gjaltema

Kennismaken met de steigerbibliotheek van Cadix?

Om alle mogelijkheden van de Revit steigerbibliotheek te ervaren biedt Cadix kosteloos productdemonstraties aan. Tijdens deze sessie wordt ook toegelicht op welke wijze de Revit bibliotheek bij u geïmplementeerd kan worden.

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook werken met een Revit bibliotheek en template?

Neem contact met ons op! Wij ondersteunen en adviseren u graag.