Polytech

Klant:

Polytech

Zie ook:

www.polytech.nl

Omschrijving:

Cadix heeft voor de medewerkers van Polytech een maatwerkcursus Revit verzorgd en een volledige geautomatiseerde Revit bibliotheek ontwikkeld.

Deel deze pagina:

Polytech levert al meer dan 25 jaar kunststof dakgoten, dakranden en luifels voor nieuwbouw en renovatie. Polytech is niet alleen leverancier van kunststof dakgoten, maar ook ontwikkelaar, producent, adviseur en tekenaar. Tot voor kort werd er voor het ontwerpen van de dakgoten SketchUp gebruikt. Operationeel Manager Sander Krops: “SketchUp voldeed echter niet meer geheel aan onze wensen en eisen. Om mee te gaan met de ontwikkelingen binnen de markt is er besloten te gaan werken met Revit. Met dit softwarepakket kan meer worden geautomatiseerd en zijn er mogelijkheden voor BIM”.

Om te leren werken met Revit heeft Cadix voor de medewerkers van Polytech een maatwerkcursus verzorgd. “Door Revit te gebruiken bespaar je veel tijd”, vertelt Sander. “Zeker als je met behulp van een bibliotheek gaat werken.” Cadix heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van maatwerk bibliotheken in Revit en heeft zo ook de bibliotheek voor Polytech ingericht.

Voordelen van een maatwerk bibliotheek

Bespaar tijd

Een onderdeel hoeft maar één keer gemodelleerd te worden, waarna deze steeds opnieuw kan worden gebruikt.

Duidelijk aanbod

De Revit bibliotheek voorkomt dat er iets aangeboden wordt wat niet kan worden gerealiseerd.

Werk efficiënter

Bij het wijzigen van een maat, wordt automatisch ook de hoeveelheid aangepast. En dit wordt direct doorgevoerd in de uitrekstaten.

Snelle mutaties

Mutaties kunnen snel worden doorgevoerd, omdat het model parametrisch is opgebouwd.

Maatwerkcursus sloot perfect aan op werkzaamheden

Om er zeker van te zijn dat Revit het beste softwarepakket is voor de organisatie, heeft Polytech Cadix om advies gevraagd. Cadix heeft middels een aantal demonstraties op locatie de mogelijkheden van Autodesk Revit laten zien. Toen éénmaal besloten was over te stappen op Revit, was het van belang de medewerkers om te scholen. Cadix heeft daarom voor een vijftal medewerkers een maatwerkcursus Revit verzorgd. Tijdens deze cursus kwamen enkel en alleen de onderwerpen aanbod die aansloten bij de wensen van Polytech. Sander: “Wij zijn zeer tevreden over de verzorgde cursus. Aangezien deze op maat gemaakt was, sloot hij perfect aan op onze werkzaamheden. De nieuwe kennis kon op deze manier snel eigen gemaakt worden.” De medewerkers van Polytech kunnen nu op een hoogwaardige en betrouwbare manier werken met Revit in 3D.

Werken met Revit heeft vele voordelen

Het gebruiken van Revit biedt vele voordelen. Sander: “Werken met Revit zorgt voor veel gemak. Zo kunnen wij bijvoorbeeld dankzij ERP koppelingen met één druk op de knop gegevens uitwisselen. Wij hoeven geen offertes meer over te typen van het ene systeem naar het andere systeem; data wordt nu één op één overgezet.” Het feit dat Revit gekoppeld kan worden aan een ERP systeem zorgt naast gemak ook voor veel tijdwinst. Tevens is deze methode van werken minder foutgevoelig volgens Sander: “Een medewerker kan gemakkelijk een typfout maken; een computer doet dit niet”.

Met een Revit bibliotheek wordt er accurater en efficiënter gewerkt

Sander geeft aan dat het werken met een Revit bibliotheek ook veel tijd doet besparen: “Normaliter moest je alle onderdelen los van elkaar gaan ontwerpen. Nu hoef je het onderdeel maar één keer te modelleren, waarna je deze steeds opnieuw kunt gebruiken.” Sven Arends (hoofd werkvoorbereiding) vertelt dat Polytech dankzij de Revit bibliotheek voorkomt dat er iets aangeboden wordt wat niet kan worden gerealiseerd. “We kunnen namelijk ‘regels’ toevoegen aan onderdelen uit de bibliotheek. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld grootlengtes. We geven nu een minimale- en maximale maat mee aan onze dakgoten. Dit voorkomt dat klanten of leveranciers iets van ons vragen wat wij niet (kunnen) leveren”. Sander vertelt enthousiast dat Polytech in de toekomst graag haar Revit onderdelen zou willen delen met haar klanten: “De klant zou via onze website onze Revit onderdelen kunnen downloaden en gebruiken in zijn/haar eigen model. Ze hoeven vervolgens enkel de tekening naar ons op te sturen die wij, na controle, zo naar ons ERP systeem en onze zaagmachine kunnen toesturen”.

Automatisch de juiste hoeveelheden

Een andere voordeel van het werken met een op maat ingerichte bibliotheek is dat het mogelijk is om automatisch de juiste hoeveelheden van alle benodigde onderdelen uit de uitrekstaten te halen. Zo kan Revit bijvoorbeeld automatisch aangeven hoeveel schroeven of eindkappen benodigd zijn. Indien de lengte van de goot in het ontwerp aangepast wordt, zal automatisch ook de hoeveelheid worden aangepast. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat er accurater, maar ook efficiënter wordt gewerkt.

“Cadix is bereid uitdagingen aan te gaan”

Sander en Sven geven beide aan tevreden te zijn over de uitgevoerde werkzaamheden van Cadix. Sven: “Dankzij de gegeven Revit basistraining en de nieuwe bibliotheek is de werkvoorbereiding van Polytech klaar voor een geautomatiseerde toekomst.” Sander geeft aan dat het vanaf de eerste minuut goed klikte met Cadix. “Daarbij is het ons tijdens de samenwerking opgevallen dat Cadix nergens zijn hand voor omdraait. Ze zijn bereid samen met de klant uitdagingen aan te gaan en dit waarderen wij zeer!”. Sander vertelt dat Polytech, naar aanleiding van de prettige samenwerking tijdens dit project, er voor kiest om ook een ander project op te starten met Cadix.

Gebak ter afsluiting van het project Gebak ter afsluiting van het project
Bovenaanzicht dakgoot Bovenaanzicht dakgoot
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook werken met een geautomatiseerde Revit bibliotheek?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!