BouwQ

Klant:

BouwQ

Zie ook:

www.bouwq.nl

Omschrijving:

Met de hulp van Cadix heeft BouwQ Solibri Anywhere in korte tijd eigen kunnen maken en werken zij nu in 3D.

Deel deze pagina:

Al een ruim decennium stelt BouwQ de kwaliteit van bouwwerken zeker. “Wij bieden onze opdrachtgevers zekerheid ten aanzien van de technische kwaliteit van een bouwwerk. Dit doen wij door met veel ervaring en deskundigheid in alle fasen van het bouwproces op onafhankelijke wijze de kwaliteit te toetsen”, aldus Benno Bruinsma, projectleider van BouwQ. De organisatie staat als controlebureau aan de wieg van Technical Inspection Service (TIS). TIS is een fundamenteel nieuwe methode voor risicogestuurde kwaliteitscontrole van ontwerp en uitvoering bij bouwwerken. “We merken dat ontwerpers steeds vaker gezamenlijk aan een BIM model werken. En dit betekent dat wij niet altijd meer platte 2D tekeningen ontvangen. Met de hulp van Cadix hebben wij Solibri Anywhere in korte tijd eigen kunnen maken en kunnen wij werken met 3D”.

Waarom werken met Solibri?

Meer informatie

Met Solibri Anywhere kan er veel meer informatie uit het model gehaald worden en kunnen er nog grondiger controles uitgevoerd worden.

Bespaar tijd

Het is niet meer nodig de opdrachtgever te vragen naar informatie, want alles is in Solibri te vinden.

Integrale toetsen

De brand- en de constructieveiligheid kan worden gecontroleerd in één en het zelfde model.

Werken in 3D

Met Solibri Anywhere krijgen organisaties inzicht in een 3D model en kunnen resultaten van modelchecking bekeken worden.

Van 2D naar 3D tekeningen

Tot verkort ontving BouwQ met name AutoCAD tekeningen, welke zij zonder computersoftware beoordeelden op allerlei verschillende vlakken. Denk aan de brandveiligheid, bouwfysica en de constructieve veiligheid. “3D en werken volgens BIM is de nieuwe standaard in de bouw en ook wij merken dat. Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers of ze het model in 3D aan ons mogen aanbieden. Zodoende zochten wij een aansluiting bij deze werkwijze. Solibri Anywhere bleek de uitkomst”, aldus Benno. Solibri Anywhere is een softwarepakket waarmee organisaties inzicht in een 3D model kunnen krijgen en resultaten van modelchecking kunnen bekijken.

Solibri Anywhere geeft toegang tot alle (BIM) informatie

Benno: “Dankzij Solibri Anywhere kunnen wij veel meer informatie uit het model halen en kunnen we nog grondiger controles uitvoeren. Daarbij bespaart de software ons veel tijd aangezien we zelf toegang tot alle informatie hebben. Voorheen kwam het regelmatig voor dat we de opdrachtgever nog wat vragen moesten stellen over het 2D ontwerp. Nu hebben we zelf toegang tot de modellen en is dit niet meer nodig”. Ook geeft Benno aan dat zij dankzij Solibri Anywhere integrale “toetsen” kunnen doen. Dit betekent dat nu bijvoorbeeld de brand- en de constructieveiligheid kan worden gecontroleerd in één en het zelfde model. “Voorheen ontvingen we allerlei verschillende tekeningen, maar nu kunnen we dus met één model compleet uit de voeten!”

Amstel Next

Momenteel is BouwQ in Amsterdam bezig met een nieuwe kantoor voor Amstel Next. Het nieuwe kantoor telt ruim 10.600m² met éénlaagse parkeergarage. Het pand wordt voorzien van duurzame warmte- en koude voorzieningen en zonnepanelen. “Amstel Next is één van de eerste projecten waarbij wij Solibri Anywhere gaan inzetten. Wij voeren met behulp van de software controles uit op het ontwerp en checken vervolgens ook de bouwkwaliteit tijdens de uitvoering. Het project moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit en aan de private eisen van opdrachtgever Certitudo”, noemt Benno. “We zijn erg blij dat wij dankzij Solibri Anywhere een digitaliseringsslag hebben gemaakt en hierdoor mooie projecten zoals Amstel Next kunnen (blijven) uitvoeren.”

Bekijk het project

Dankzij cursus snel uit de voeten met Solibri Anywhere

Twaalf medewerkers hebben een ééndaagse cursus Solibri Anywhere bij Cadix gevolgd. De deelnemers waren verdeeld over twee groepen en volgden de cursus middels Virtual Classroom. “Het was een zeer leerzame cursus”, vertelt Benno. “We hebben in één dag de ins- en outs van het pakket mogen ontdekken.” Tijdens de cursus zijn onder andere het navigeren in het model, het maken en verplaatsen van doorsnedes, het maken van selecties, het meten in een model en het lezen van clashes in een Solibri Office bestand behandeld. “Virtual Classroom is ons allemaal erg goed bevallen. Ondanks dat we niet bij de docent in dezelfde ruimte zaten, voelde het toch als een klassikale les.” Benno geeft verder aan dat het zeer prettig was dat zij de cursus al op korte termijn konden volgen. “Alles werd ontzettend snel geregeld. Binnen drie weken na de aanvraag zaten we al in de les!”

 

Rutmer Visser
Rutmer Visser, Salesmanager

Ook een innovatieslag maken met Solibri?

Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.