BIM Kennissessie, zeer geslaagd!

BIM Kennissessie, zeer geslaagd!

BIM Kennissessie, zeer geslaagd!

Kennis opdoen en ervaring delen. Dat is waar de BIM Kennissessie afgelopen vrijdag 2 februari om draaide. Er waren ruim 30 ondernemers aanwezig in het Cambuur Stadion te Leeuwarden om meer te weten te komen over BIM. Het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân opende de avond, waarna Cadix een boeiende presentatie verzorgde over het belang van BIM in het bouwproces.

‘De samenwerking tussen verschillende ketenpartners in de bouw wordt steeds intensiever’, aldus Luuk Huisman, Commercieel Directeur van Cadix. Tijdens zijn presentatie aan de bouwondernemers zijn de voordelen van het gebruik van BIM met voorbeelden toegelicht. Door het optimaal inzetten van BIM in het totale bouwproces kunnen faalkosten worden beperkt en projecten sneller en efficiënter uitgevoerd worden. ‘In feite bouwen we een gebouw al helemaal in een virtueel 3D BIM model, alvorens het in het echt te realiseren’, aldus Luuk Huisman.

Na afloop van de presentatie was er bij een ieder een goed beeld van het gebruik van BIM en de wijze waarop BIM in de organisatie ingezet kan worden. De discussies tijdens en na afloop van de presentatie gaf wel aan dat BIM nog niet door iedereen wordt omarmt, maar wel steeds belangrijker wordt in het bouwproces.

De BIM Kennissessie is door de aanwezige ondernemers bestempeld als ‘zeer geslaagd’. Uit evaluaties blijkt daarbij dat vele ondernemers vervolgstappen willen gaan ondernemen voor wat betreft BIM! Één van de ondernemers vertelt dat de BIM Kennissessie zeer waardevol voor hem is geweest. ‘Er wordt nu vooral gewerkt volgens BIM binnen grotere ondernemingen. Ik werk vooral met kleine ondernemers, waardoor ik nog niet direct de overstap hoef te maken. Toch verwacht ik in de toekomst te gaan werken met BIM en daarom is zo’n kennissessie zeer waardevol voor mij.’

Na afloop van de BIM presentatie stond er een warm buffet klaar. Tijdens het eten werd onderling kennis en ervaring met BIM gedeeld. Ter afsluiting van de avond zijn we aangeschoven bij de wedstrijd SC Cambuur – Go Ahead Eagels. Alle samenwerkende partijen (Kennis- en Innovatiehuis Noord Oost Fryslân, Fritech, Innovatiecluster Bouw en Cadix) zijn zeer tevreden over het resultaat van de avond en de prettige samenwerking!

Foto's impressie BIM Kennissessie