De oplossingen die wij bieden zijn gebaseerd op BIM; Building Information Model. Of anders gezegd: Gebouw Informatie Model. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van o.a. Revit en Navisworks. U bouwt hiermee als het ware eerst virtueel uw gebouw op met daarin alle relevante informatie van 3D tot 6D. Deze BIM werkwijze is dé oplossing om alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces met uw ketenpartners te delen, te gebruiken en te beheren.

In de installatietechniek is het gebouw en object informatie de basis voor onder andere een HVAC en/of Energieberekening. Voor de diverse data maken we onder andere gebruik van de ETIM standaard voor classificatie van productgegevens in de bouw- en installatiesector. Daar waar mogelijk en nodig maken we gebruik van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB).

Ondersteuning van Cadix

Met behulp van de oplossingen van Cadix is het eenvoudig om Revit projecten te delen en te beheren met architecten, aannemers, ingenieursbureaus en installateurs die ook Revit gebruiken. Daarbij wordt meer controle verkregen over BIM projecten en kan beter samen gewerkt worden. Ook kunnen hier eventueel faalkosten worden gereduceerd.

Onze Revit MEP cursussen

Revit MEP geeft werktuigkundige-, elektrische- en sanitair technische ingenieurs, ontwerpers en tekenaars de mogelijkheid om installaties op hoog detailniveau te modelleren in BIM (Building Information Model). Het platform is niet alleen ideaal voor het ontwerpen van technische installaties in een virtueel 3D model dankzij de functionaliteiten die Revit biedt, maar ook door de content bibliotheken die beschikbaar zijn.

Wat leert u tijdens een Revit MEP basiscursus?

Tijdens deze Revit MEP cursus leert u op een praktijkgerichte manier te werken met de mogelijkheden binnen Revit MEP voor het ontwerpen, analyseren en modelleren van uw technische installatie op een aangeleverd bouwkundig model. Na afloop van de basiscursus kunt u zelfstandig een project starten en hierin uw installatie modelleren. Op basis van dit model kunt u werktekeningen en hoeveelhedenlijsten genereren.

Schrijf u nu in!

Ik kreeg signalen uit het werkveld dat er op de tekenkamer veel vraag is naar personeel met kennis van Revit (MEP) en BIM. Zodoende is het idee ontstaan om een traineeship voor mijn personeel op te zetten, samen met Cadix.

Ria Roos, eigenares ZaMens
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ik help u graag vooruit!