Heusinkveld Engineering

Klant:

Heusinkveld Engineering

Zie ook:

heusinkveld.com

Omschrijving:

Vault Workgroup biedt Heusinkveld Engineering structuur en een betere samenwerking.

Deel deze pagina:

“Esports en simracen is de laatste jaren sterk gegroeid. Enerzijds is dit van toepassing op professionele Esports, maar ook zijn er steeds meer enthousiaste, amateur simracers die zich thuis uitrusten met professionele simracing equipment. Corona heeft hierin ook een grote rol gespeeld. Virtueel racen is tenslotte een leuke bezigheid die je thuis kunt doen”, vertelt Gerben Kellij, Research & Development Engineer bij Heusinkveld Engineering.

De organisatie is in 2013 ontstaan vanuit een passie voor simracing en de ambitie om simracing producten te professionaliseren. Als pionier in de markt ontwikkelde Heusinkveld zich tot een toonaangevende fabrikant van geavanceerde simracing-producten. Ze leveren niet alleen producten aan amateurs, maar ook aan professionele e-coureurs. Heusinkveld is bijvoorbeeld een Official Team Supplier of the Mercedes-AMG Petronas Esports Team. De hoeveelheid engineerdata is binnen de organisatie de afgelopen tijd flink toegenomen, wat hen heeft doen besluiten met Vault Workgroup te gaan werken. “Werken met deze Product Data Management (PDM) software bespaart ons veel tijd en maakt dat we nu beter samenwerken”.

Daarom Vault Workgroup

Werkproces versneld

Alle tekeningen en modellen zijn nu gecentreerd zijn op één plek, waardoor het werkproces flink is versneld

Versiebeheer biedt structuur

Met versiebeheer zijn er nooit meer verschillende varianten van één onderdeel in omloop, waarmee er meer structuur is.

BOM-tool bespaart tijd

Met één klik op de knop worden alle tekeningen geëxporteerd naar PDF. Dit scheelt ontzettend veel handmatig werk

Foutkans is verkleind

Er zijn niet meer verschillende varianten van één onderdeel in omloop en het bestellen van een verouderd product is niet meer mogelijk.

Tijd voor meer structuur

Bij Heusinkveld Engineering werken op dit moment drie engineers die gebruik maken van Inventor en AutoCAD. Gerben: “Ik houd mij bezig met het ontwikkelen van nieuwe simrace producten. Ook beschikken wij over een testruimte waar we de kwaliteit van onze producten testen. Waar nodig passen wij onze producten zoals pedalen, schakelmechanismen, handremmen en frames aan met Inventor.” Gerben geeft aan dat de organisatie voorheen niet een eenduidig systeem had voor het opslaan van bestanden. “De tekeningen waren verspreid over het bedrijf. De engineer die het ontwerp had gemaakt stuurde het zelf op naar inkoop. Als iemand vervolgens dat ontwerp opnieuw nodig had, dan was het soms een hele zoektocht. Het werd dus tijd voor meer structuur!”

Keuze voor Vault Workgroup

“Cadix’s visie op het engineeringsproces sloot perfect aan bij onze wens. De organisatie heeft ons tijdens een overleg uitgebreid vertelt over de mogelijkheden van Vault”, vertelt Gerben. Vault Workgroup bleek het beste bij Heusinkveld Engineering aan te sluiten. Vault Workgroup biedt niet alleen fundamentele datamanagement tools, zoals het beheren en hergebruiken van CAD-data, maar ook diverse geavanceerde opties. Denk aan tools voor visueel gegevensbeheer, revisiebeheer, flexibele databeveiliging en project lifecycles. “Wim Pepping, Senior Mechanical Consultant bij Cadix, is bij ons op kantoor geweest voor het implementeren van de Vault Workgroup. Hierbij moet je niet alleen denken aan het installeren van de Vault op de server, maar ook het inrichten van het PDM-pakket, het instellen van de content center, het toevoegen van gebruikers en instellen van gebruikersrechten.” Gerben geeft aan dat het zeer prettig was dat Wim op kantoor was voor de implementatie. “Hij heeft mij direct wegwijs kunnen maken en eventuele vragen werden snel beantwoord”.

Werkproces versnellen en foutkans verkleinen

Heusinkveld Engineering geeft aan veel voordelen van het werken met Vault te ervaren: “Doordat alle tekeningen en modellen nu gecentreerd zijn op één plek, wordt het werkproces flink versneld. Je bent geen tijd meer kwijt aan het zoeken van de juiste bestanden. Daarbij biedt Vault Workgroup ook nog een tal handige hulpmethoden die het zoeken vereenvoudigen.” Gerben laat weten dat de kans op fouten wordt verkleind doordat er wordt gewerkt met versiebeheer. “Er zijn niet meer verschillende varianten van één onderdeel in omloop en het bestellen van een verouderd product is niet meer mogelijk”.

Met Vault Workgroup kan er vanaf iedere willekeurige werkplek gewerkt worden aan het ontwerp, aangezien de gegevens op één centrale en veilige plek worden opgeslagen. “We werken daarbij met het check-in/check-out principe, wat ervoor zorgt dat er nooit tegelijkertijd aan één en hetzelfde model wordt gewerkt. Deze werkwijze is zeer prettig”, noemt Gerben. Een ander groot voordeel van het werken met het PDM-pakket is volgens hem dat je goed kunt zien welk onderdeel waar gebruikt wordt. “Bepaalde onderdelen, denk bijvoorbeeld aan bouten en moeren, worden in verschillende producten gebruikt. In Vault is precies zichtbaar waar het onderdeel gebruikt wordt. Doe je een aanpassing aan het onderdeel, dan kan je direct zien wat voor impact dit heeft op andere ontwerpen. Voorheen moest je zelf goed onthouden welk onderdeel, waar gebruikt werd. Logischerwijs werd er ook wel eens een ontwerp vergeten”.

BOM-tool van Cadix bespaart tijd

BOM-tool van Cadix bespaart tijd

BOM-tool van Cadix bespaart tijd

Heusinkveld Engineering maakt naast de Vault Workgroup met veel plezier gebruik van de BOM-tool. Dit is een door Cadix ontwikkelde tool die ervoor zorgt dat repeterende handelingen met betrekking tot de Bill Of Material worden geautomatiseerd. Tevens heeft deze tool een Batch Editor waarin een standaard export configuratie gemaakt kan worden. “Werken met deze tool bespaart ons ontzettend veel tijd. Zo maken wij bijvoorbeeld zeer eenvoudig een stuklijst aan en kunnen wij met één klik op de knop alle tekeningen exporteren naar PDF. Dit scheelt ons ontzettend veel handmatig werk. Ook hebben we de mogelijkheid aparte stuklijsten te generen, denk bijvoorbeeld aan het plaatwerk, wat een grote meerwaarde van de tool is”.

Gerben bouwt prototype Sim Pedals Ultimate+ Gerben bouwt prototype Sim Pedals Ultimate+
Sim Pedals Sprint Team Redline Edition op Simulator Sim Pedals Sprint Team Redline Edition op Simulator
Sim Pedals Sprint Team Redline Edition op Simulator Sim Pedals Sprint Team Redline Edition op Simulator

“Cadix’s visie op het engineeringsproces sloot perfect aan bij onze wens. De organisatie heeft ons tijdens een overleg uitgebreid vertelt over de mogelijkheden van Vault”. Vault Workgroup bleek het beste bij Heusinkveld Engineering aan te sluiten.

Gerben, Test & Product Engineer - Heusinkveld

Bekijk ook andere referenties

We zijn trots op onze klanten en de projecten die we voor ze mogen uitvoeren. Lees hier meer over onze expertise en diensten in de praktijk.
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook werken met Vault Workgroup?

Vul het onderstaande formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met u op.