Wijngaarden BV

Klant:

Wijngaarden BV

Omschrijving:

Wijngaarden BV ontwerpt snel steigers in 3D met de Steigerbibliotheek

Deel deze pagina:

Veel steigerbouwers werken hun steigertekeningen nog op een conventionele wijze uit. Ook Wijngaarden Steigerbouw & Verhuur BV maakte tot voorkort nog schetsen met de hand. Willemieke de Haan, tekenaar en administratief medewerker, “Toen Cadix ons informeerde over de Steigerbibliotheek waren we direct enthousiast. We ontdekten al gauw dat wij sneller en efficiënter konden gaan werken”.

De unieke Revit bibliotheek die Cadix heeft ontwikkeld is voorzien van een uitgebreid assortiment aan steiger-componenten. Denk aan aluminium- en stalen steigers, hoogwerkers, verreikers maar ook aanvullende producten zoals trappen, rijplaten en dakrandbeveiliging. De intelligente en parametrisch steigeronderdelen zijn gebaseerd op Layher systeemsteigers. Met de hulp van Cadix werkt Wijngaarden Steigerbouw & Verhuur BV nu in 3D met Revit en maken zij met veel plezier en gemak gebruik van de Steigerbibliotheek. “De Steigerbibliotheek en haar uitgebreide functionaliteiten geeft ons voordeel op verschillende vlakken”, aldus Willemieke.

Het werken met Revit en de bibliotheek snel onder de knie

Wijngaarden Steigerbouw & Verhuur BV werkt vanuit Burgum (Friesland) voor opdrachtgevers in heel Nederland. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit montage en demontage van steigers en verhuur van systeemsteigers en rolsteigers. Willemieke: “Voordat ik bij Wijngaarden Steigerbouw & Verhuur BV ben gaan werken, werkte ik als administratief medewerkers bij een arbodienst. Ik heb altijd geweten dat de technische wereld goed bij mij paste. Lydia van der Wal (Algemeen manager), die ik kende uit mijn verleden, heeft mij benaderd voor de functie tekenaar. En die kans heb ik met beide handen aangegrepen.” Willemieke geeft aan dat zij ondanks het feit dat zij weinig technische kennis had snel met Revit en de bibliotheek kon werken. “En bij vragen over Revit of de Steigerbibliotheek kan ik altijd contact opnemen met Cadix. Dit waardeer ik zeer!”

Kwaliteit en professionaliteit van steigertekeningen verbeterd

Willemieke vertelt dat de organisatie voor de overstap naar Revit en de Steiger-bibliotheek heeft gekozen om de kwaliteit en professionaliteit van de steigertekeningen te verbeteren. “We merkten dat de vraag naar 3D tekeningen steeds groter werd. Voorheen besteedden we dit uit. Maar nu we zelf in 3D tekenen kunnen wij onze klanten van A tot Z helpen. Dit bespaart ons, maar ook de klant, geld”. Daarbij geeft Willemieke aan dat het gebruik van Revit en de Steigerbilbiotheek zorgt voor meer duidelijkheid. Zowel richting de klant, als intern. “Klanten hebben al vroegtijdig een beeld van de steigers en kunnen snel feedback geven. Daarbij weten medewerkers nu nog beter hoe de steigers moeten worden opgebouwd, omdat het een compleet uitgewerkte tekening is in plaats van een schets. Dit verkleint de foutkans op de bouwplaats”.

Voordelen van de Steigerbibliotheek

Een groot voordeel van het werken in 3D is volgens Willemieke dat je om de steiger heen kunt kijken, in 3D. “Je kunt direct controleren of alles goed is opgebouwd en compleet is. En dit maakt dat je snel en vrijwel foutloos een steigermodel kunt opbouwen”. Daarbij geeft Willemieke aan dat ze dankzij het gebruik van de Steigerbibliotheek veel sneller kan werken. “Als ik alles los in Revit moest tekenen was ik véél langer bezig. Nu hoef ik enkel de steiger op te bouwen door de losse onderdelen te selecteren en de afmetingen van het onderdeel te bepalen. Dit kan ik heel eenvoudig en snel doen omdat het model parametrisch is opgebouwd”. Ook geeft Willemieke aan dat zij dankzij de Steigerbibliotheek op een gemakkelijke manier de materiaallijsten uit het model kan halen. Normaliter gaat er veel tijd zitten in het maken van een materiaallijst. Daarbij was het een foutgevoelig proces.”

Waarom werken met Revit en de Steigerbibliotheek?

Verklein foutkans

Door te werken in 3D kan er om de steiger heen gekeken worden, waardoor het model direct gecontroleerd kan worden op fouten.

Werk sneller en bespaar tijd

Doordat er enkel een aantal losse onderdelen hoeven worden geselecteerd, wordt de steiger snel en eenvoudig opgebouwd.

Creëer meer duidelijkheid

Klanten hebben al vroegtijdig een beeld van de steigers en kunnen snel feedback geven.

Tevreden over de ondersteuning van Cadix

Willemieke geeft aan zeer tevreden te zijn over de ondersteuning die Cadix heeft geboden, en nu nog steeds biedt. “Als we ergens niet uit komen mogen we altijd contact opnemen. We worden dan goed geholpen en het is nooit te veel. Ook hebben wij de mogelijkheid wensen door te geven voor het uitbreiden van de Steigerbibliotheek. Dit is zeer prettig”, aldus Willemieke. “Wij zijn blij dat we gekozen hebben te gaan werken met de Steigerbibliotheek van Cadix en nu snel en eenvoudig een steiger om een gebouw kunnen modelleren”.

Willian Bos
Willian Bos, Accountmanager Building

Meer weten over de Steigerbibliotheek?

Neem gerust contact op met mij!