Waarom omscholen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om deel te nemen aan een scholingstraject:

  • Geen mogelijkheden meer op de arbeidsmarkt.
  • Huidige baan/functie is toch niet wat u heel uw leven wilt blijven doen.
  • Door lichamelijke beperkingen kunt u uw werk niet meer uitoefenen.

Met de scholingstrajecten van Cadix krijgt u de kennis en vaardigheden om als CAD tekenaar of CAD modelleur aan de slag te gaan. Daarbij kunt u kiezen voor een scholingstraject tot Bouwkundig-, Werktuigbouwkundig- of AutoCAD-tekenaar. Het omscholingstraject bestaat uit zowel klassikale trainingsdagen als uit praktijkdagen en begeleidingsdagen. De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij gewerkt wordt aan een project. De belangrijkste facetten van een CAD tekenaar komen hierbij aan de orde.

Assessment

Twijfelt u of u beschikt over de juiste basisvaardigheden om succesvol deel te kunnen nemen aan een Scholingstraject? Met een Assessment meten wij uw huidige vaardigheden. Op basis van de resultaten worden concrete leerdoelen opgesteld en stellen wij een op maat gemaakt scholingstraject samen. Het Assessment richt zich op zowel technisch inzicht maar ook op persoonlijke doelstellingen en motivatie. Het technisch inzicht wordt getoetst aan de hand van een test. Daarnaast vindt er een persoonlijk gesprek plaats voor het bespreken van de resultaten van de technische inzicht toets en de persoonlijke motivatie.
Met de gegevens wordt een gericht scholingstraject samengesteld waarmee de leerdoelen bereikt kunnen worden. Gedurende het hele traject wordt u begeleid door een trainer.

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste scholingstraject? Vul dan ons intakeformulier in. Door de vragenlijst in te vullen krijgen wij een beeld van uw profiel en interesse en kunnen wij u een gericht scholingsadvies geven. Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Cursist aan het woord!

Joost van Houten was voorheen meubelmaker, maar door lichamelijke problemen raakte hij uit het arbeidsproces. Joost ging vervolgens een scholingstraject AutoCAD en Inventor volgen en kon daarna aan de slag bij KM Yachtbuilders. Bekijk onze video en ontdek hoe Joost het scholingstraject heeft ervaren.

 

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wij adviseren u graag!

Bent u geïnteresseerd in een scholing tot CAD-tekenaar of modelleur? Wij adviseren u graag over de verschillende opleidingen en subsidiemogelijkheden.