Betrouwbaar, efficiënt en nauwkeurig in Revit modelleren en samenwerken? Dit doet u door gebruik te maken van optimale Revit templates en families. Dit is de basis van een geslaagd Revit project! Maak gebruik van uitgebreide functionaliteiten en maak relatief eenvoudige templates die voldoen aan de open BIM Standaard.

Bibliotheken en families in Revit

Een bibliotheek is een verzameling van elementen. Een element wordt in Revit een family genoemd. Deze families kunnen door een modelleur in het BIM worden geplaatst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kozijnen, wandcontactdozen, machines of spanten.

Het doel van een bibliotheek is dat u onderdelen uit de bibliotheek eenvoudig en snel kan toepassen in uw model. Om een project snel en correct te modelleren, is het belangrijk dat u zo weinig mogelijk elementen/families zelf aan moet maken. Dit is veelal een tijdrovend proces met kans op fouten.

Voordelen eigen templates en families

Bespaar tijd

Onderdelen uit de bibliotheek kunt u snel en eenvoudig en toepassen in uw model.

Eenvoudig zoeken

U hoeft elke family maar één keer aan te maken en op te slaan in de bibliotheek.

Toegankelijk

Collega’s kunnen de families ook gebruiken en beschikken hiermee snel over de juiste gegevens.

Geen fouten

Door te werken met standaard onderdelen beperkt u de kans op fouten.

Waarom eigen templates en families ontwikkelen?

Werken met goede templates en bibliotheken bespaart veel tijd en vermindert de kans op fouten in elk project. Bij veel bedrijven worden families uit oude projecten gekopieerd. Dit resulteert in veel zoekwerk om de juiste families bij elkaar te zoeken. Een goede bibliotheek gevuld met families voorkomt onnodig zoeken. U hoeft elke family namelijk maar één keer aan te maken en op te slaan in de bibliotheek. Collega’s kunnen deze families vervolgens ook gebruiken, wat dan ook betekent dat zij het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden en snel de beschikking hebben over de juiste gegevens.

Waarom eigen templates en families ontwikkelen?

Ontwikkel uw eigen template en bibliotheek

Cadix biedt passende oplossingen als het gaat om templates en bibliotheken. Na een inventarisatie op uw locatie ontvangt u een vrijblijvend advies en begroting. Voor het ontwikkelen van een template en/of bibliotheek zijn er een aantal mogelijkheden:

Cadix ontwikkelt de template en bibliotheek

Het opzetten van de template en bibliotheek wordt, nadat alle specificaties in kaart zijn gebracht, uitgevoerd door Cadix. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring in het ontwikkelen van (maatwerk) bibliotheken. De productspecialisten van Cadix zijn volledig op de hoogte van de huidige marktontwikkelingen en zijn ervaren in het gebruik en ontwikkelen van applicaties in Revit.

Bouw uw eigen bibliotheek

Als u over de juiste kennis beschikt, kunt u ook zelf uw eigen bibliotheek opbouwen. Beschikt u niet over de kennis voor het ontwikkelen van families? In de training BIM/Revit families leert u families op te bouwen. Deze families kunt u met behulp van parameters (variabelen) ‘sturen’, zodat het model zich automatisch aanpast.

Programmeren van een bibliotheekapplicatie

Heeft u wensen die buiten de mogelijkheden vallen van de standaard software? Dan is het ook mogelijk om uw wensen en ideeën te realiseren door het programmeren van een maatwerkapplicatie. Cadix beschikt over uitgebreide kennis om in Revit te programmeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw bibliotheek, met behulp van een eigen knop op de Revit Ribbon, op te roepen en te doorzoeken.

Bespaar tijd en verminder de kans op fouten!

Guido Tits, Senior Building Consultant

Revit steigerbibliotheek met Layher componenten

Cadix heeft een unieke Revit bibliotheek ontwikkeld die voorzien is van een uitgebreid assortiment aan steigercomponenten. Deze intelligente en parametrisch ontwikkelde steigeronderdelen zijn gebaseerd op Layher systeemsteigers. Met behulp van deze bibliotheek kunnen de werkzaamheden van de steigerbouwer veel efficiënter uitgevoerd worden. Lees meer.

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Meer weten over templates en families?

Neem gerust contact met mij op!