Zamens

Klant:

Zamens

Zie ook:

zamens.nl

Omschrijving:

Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar Revit en BIM specialisten heeft Cadix voor detacheringsbureau ZaMens een uitgebreid traineeship ‘Revit MEP Modelleur’ uitgevoerd.

Deel deze pagina:

Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar Revit en BIM specialisten heeft Cadix voor detacheringsbureau ZaMens een uitgebreid traineeship ‘Revit MEP Modelleur’ uitgevoerd. ZaMens is een technisch detacheringbureau dat personeel afkomstig uit heel Europa detacheert. Het duurzaam en flexibel inzetten van personeel is waar het om draait binnen ZaMens. Het uitgevoerde traineeship draagt hieraan bij.

Ria Roos, eigenares ZaMens,: “Ik kreeg signalen uit het werkveld dat er op de tekenkamer veel vraag is naar personeel met kennis van Revit en BIM. Zodoende is het idee ontstaan om een traineeship voor mijn personeel op te zetten”. Vijf installateurs die in dienst zijn bij ZaMens zijn begin januari gestart met het traineeship. Op 29 februari is het intensieve traject feestelijke afgesloten met de uitreiking van de welverdiende certificaten.

Vraag naar Revit en BIM specialisten groeit enorm

Door de veranderende benadering van opdrachtevers ten aanzien van bouw gerelateerde projecten groeit de vraag naar Revit en BIM specialisten. Ria Roos: “Tijdens mijn zoektocht naar Revit en BIM personeel ontdekte ik dat het ontzettend moeilijk was om goed geschoold personeel te vinden die konden voldoen aan de eisen van mijn opdrachtgevers”. ZaMens besloot daarom eigen personeel op te gaan leiden tot Revit Modelleur. Cadix, specialist op het gebied van CAD- en BIM software, heeft ZaMens hierbij ondersteund. Cadix heeft een traineeship verzorgd met als doel de deelnemers op te leiden en te ontwikkelen tot Revit MEP Modelleurs. De kandidaten van het traineeship zijn breed opgeleid in Revit MEP en BIM. Naast dat alle basis MEP aspecten uitgebreid zijn behandeld, zijn ook onderwerpen als Shared Parameters, Schedules, Families, MEP Fabriaction Parts, Worksharing en Filters aan bod gekomen.

Medewerkers opleiden op hoog niveau

Het internationale team van ZaMens bestaat met name uit installatiemonteurs, constructiemedewerkers, servicemedewerkers, mechanische ventilatie- en koelmonteurs. Medewerkers van ZaMens werken gemiddeld 7,5 jaar bij de organisatie en zijn hiermee een duurzame inzetbare kracht voor de opdrachtgever. Ria Roos: “Het is niet de bedoeling dat we personeel voor enkele weken detacheren. We streven naar een langdurige relatie”. Het detacheringsbureau detacheert momenteel voornamelijk personeel uit Spanje, Slowakije, Roemenië, Moldavië en Polen. “In sommige Europese landen is het erg moeilijk om werk te vinden, tegen een goed salaris. Vandaar dat ze naar Nederland komen om te werken. Deze mensen kunnen bij ons terecht. Wij helpen ze bij het vinden van een passende baan, máár ook ondersteunen wij bij de persoonlijke ontwikkeling. ZaMens streeft erna haar medewerkers naar een hoger niveau op te leiden. Ons doel is om de medewerkers met meer en betere kennis terug te laten gaan naar hun thuisland, zodat ze daar een economisch beter leven kunnen voortzetten”, vertelt Ria Roos enthousiast.

Traineeship Revit MEP Modelleur

Het uitgevoerde Revit MEP traineeship bestond uit meerdere klassikale lesdagen en diverse begeleidingsdagen. Daarbij was er ook voldoende tijd om individueel en/of in groepsverband opdrachten uit te werken. Het gehele traject werd in het Engels uitgevoerd. Tijdens het traineeship hebben de deelnemers gewerkt aan een complex 3D-bouwinformatiemodel (BIM) en hebben hierin installaties leren modelleren. In het BIM wordt alle data vastgelegd die nodig is voor bouw en beheer. Dit kunnen gegevens zijn zoals berekeningen, installatie-/overzicht tekeningen en rapporten. Om de opgedane kennis uit de cursussen, in combinatie met de huidige praktijkervaring, goed te kunnen toepassen in de praktijk is er tijdens het traineeship een case behandeld. Er is gewerkt aan een fictief hoogbouw project waarbij iedere deelnemer twee verdiepingen met diverse indelingsvarianten heeft uitgewerkt. Randvoorwaarden waren onder andere beperkte hoogtes boven het plafond, ontwerptechnische uitgangspunten en géén clashes tussen verschillende systemen. Tijdens het traineeship zijn alle fases van een project doorlopen en hierdoor weten de deelnemers hoe ze in de verschillende fases moeten modelleren. Daarbij kunnen de deelnemers de verwerkte BIM informatie uit het model op specifieke views weergeven. Deze views kunnen gebruikt worden op de bouw.

Alle kandidaten zijn enorm trots dat zij het traineeship hebben afgerond en kijken er erg naar uit aan de slag te gaan als Revit MEP Modelleur.

Ria Roos, Eigenares ZaMens

“Samenwerken met Cadix zéér prettig”

Ria vertelt met veel enthousiasme over de samenwerking met Cadix. “Luuk, Commercieel Directeur van Cadix, werkt met veel passie en weet mij te enthousiasmeren. Mijn kennis van Revit en BIM was voor het traject minimaal, máár Luuk weet precies hoe hij het één en ander uitlegt aan een leek”. Ook over de docent Guido Tits was Ria zeer te spreken. “Guido kan goed om aangaan met verschillende culturen, heeft veel geduld en is zeer flexibel.” Ook de kandidaten die deelgenomen hebben aan het traineeship zijn zeer te spreken over het traject van Cadix. Alle kandidaten zijn enorm trots dat zij het traineeship hebben afgerond en kijken er erg naar uit aan de slag te gaan als Revit MEP Modelleur.

Cursisten met Autodesk certificaat Cursisten met Autodesk certificaat
Color scheme luchtsnelheid Color scheme luchtsnelheid
MEP fabrication parts MEP fabrication parts
Luchtbehandelinginstallatie (toevoer en retour) Luchtbehandelinginstallatie (toevoer en retour)
Presentatie van cursist Presentatie van cursist
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Meer weten over traineeships?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.