Wat is Autodesk Vault Basic?

Wat is Vault Basic?

Vault Basic is een Product Data Management (PDM) software die gratis te gebruiken is wanneer u beschikt over een Inventor licentie. Vault Basic biedt een oplossing voor het eenvoudig beheren van ontwerpdata. Maar welke voordelen kan Vault Basic uw organisatie bieden?

Met Vault Basic wordt uw CAD data op een veilige wijze beheert. Dit houdt in dat uw data op één centrale plek wordt opgeslagen. Ook kunt u met Vault Basic gemakkelijk data hernoemen en/of verplaatsen naar een andere locatie zónder dat Inventor de link naar het betreffende onderdeel verliest. Dit is een veelvoorkomend probleem wanneer u de data beheert via de Windows verkenner.

Wanneer er met meerdere engineers in één project wordt gewerkt en niet gebruik wordt gemaakt van Vault, dan is de kans groot dat engineers elkaars wijzigingen overschrijven. Met Vault Basic is dit echter beschermt door middel van de ‘Check in/Check out’ methode. Binnen Vault is het niet mogelijk dat twee engineers tegelijkertijd aan één onderdeel werken. De samenwerking binnen projecten wordt hiermee verbeterd.

Wat is Autodesk Vault?

Wat is Autodesk Vault?

 

Verder beschikt Vault Basic over versiebeheer, wat inhoudt dat Vault altijd bij houdt wie wanneer een wijziging in het model heeft gemaakt. Doordat de versies goed worden bijgehouden is de kans dat er een oudere versie van een model de werkplaats ingaat nihil.

Wat zijn de voordelen van Vault Basic?

  • U kunt snel gegevens vinden. De zoekfunctie binnen Vault werkt gemakkelijk en zoekopdrachten kunnen worden opgeslagen.
  • U werkt eenvoudig samenwerken binnen één project. Aanpassingen overschrijven elkaar niet.
  • U kopieert bestaande modellen zonder dat het oorspronkelijke model wordt gewijzigd.
  • Dankzij versiebeheer ziet u wie wanneer een wijziging in het model heeft aangebracht.
  • U opent of bewerkt uw modellen op ieder gewenste locatie, op ieder gewenst moment.
  • Bestanden waarin u werkt worden tijdelijk opgeslagen op de harde schijf, zodat tekeningen snel geopend/bewerkt kunnen worden. Wanneer u klaar bent met uw model zet Vault de aangepaste bestanden terug naar bijvoorbeeld uw netwerkomgeving.

Voor wie is Vault Basic?

Vault Basic is interessant voor alle bedrijven die in teamverband werken met Inventor en/of AutoCAD en data hergebruiken voor verschillende projecten.

Vault Basic binnen uw organisatie implementeren?

Cadix helpt u hier graag bij. Wij verzorgen hiervoor het gehele traject; van het in kaart brengen van de huidige situatie en het installeren van Vault tot aan het uitvoeren van een opleidingstraject.