De deelnemers van het BIM Traineeship

Klant:

De deelnemers van het BIM Traineeship

Zie ook:

Omschrijving:

De vraag naar Revit en BIM specialisten groeit de laatste jaren sterk en daarom heeft Cadix de afgelopen jaren meerdere Traineeships verzorgd.

Deel deze pagina:

De vraag naar Revit en BIM specialisten groeit de laatste jaren sterk en daarom heeft Cadix de afgelopen jaren meerdere Traineeships verzorgd. Het doel? Leergierige kandidaten opleiden tot professionele Revit en BIM specialisten. De kandidaten hebben tijdens het Traineeship deelgenomen aan technisch inhoudelijke trainingen, maar ook hebben ze gewerkt aan hun soft-skills. De theorie en praktijk is met elkaar gecombineerd, om zo de deelnemers te scholen naar professionals in de branche. Maar.. hoe gaat het nu ze? In dit artikel lees je hoe het gaat met drie deelnemers van het Traineeship.

Clara Serenellini (Revit Modelleur, Inbo)

In 2019 ben ik vanuit Argentinië naar Nederland verhuisd. Ondanks dat ik mijn Master of Architecture op zak had, was het voor mij moeilijk om aan een baan te komen. Ik ben in contact gekomen met detacheringsbureau Brunel en zij boden mij aan deel te nemen aan het BIM Engineer Traineeship van Cadix. Deze kans heb ik direct met beide handen aangepakt. En daar ben ik nog steeds erg blij mee, want ik werk nu als Revit Modelleur bij Inbo. Dit is een Architectenbureau in Amsterdam.

Als architect werk je (in principe) niet met Revit, maar ben je meer bezig met softwarepakketten als Rhino en SketchUp. Het leren werken met Revit zag ik als een leuke uitdaging. Daarbij wist ik dat het werken met Revit de kans op een baan aanzienlijk vergrootte. Het gehele Traineeship was in het Nederlands wat voor mij soms best pittig was, omdat ik de taal nog niet zo goed sprak. Gelukkig had de docent, Guido Tits, veel geduld en hielp mij waar nodig ook in het Engels. Door mijn taalbarrière en relatief weinig bouwkundige kennis vond ik het Traineeship wel intensief. Máár ik ben ontzettend blij dat het traject heb gevolgd. Ik ben nu werkzaam als Revit Modelleur en mag mij bezig houden met zaken als bouwaanvragen, verkooptekeningen en het overzetten van SketchUp tekeningen in Revit. Zonder het Traineeship en de goede begeleiding van Cadix had ik hier misschien niet gezeten!”

Clara Serenellini (Revit Modelleur, Inbo)

Benjamin Kwant (BIM-coördinator, Ballast Nedam)

Dankzij het Traineeship van Brunel heb ik een baan gevonden die perfect bij mij past. Ik ben sinds 2019 werkzaam bij Ballast Nedam (afdeling Park & Connect) als BIM Coördinator. Ik heb meerdere bouwkundige opleidingen gedaan waaronder de opleiding HBO Bouwkunde. Bij vorige werkgevers heb ik met AutoCAD en SketchUp gewerkt, maar kennis van Revit had ik toen nog niet. Het modelleren met Revit sprak mij erg aan. Daarbij wist ik dat het ontwerpen in 3D de toekomst was en BIM steeds belangrijker werd. Door deel te nemen aan het Traineeship ‘BIM Engineer‘ heb ik mij kunnen ontwikkelen tot Revit en BIM-specialist.

Het Traineeship, dat uitgevoerd werd door Cadix, heb ik als zeer leerzaam ervaren. We werden begeleid door een ervaren docent die op een enthousiaste manier de kennis kon overbrengen. We hebben alle ins- en outs van Revit en BIM geleerd en hebben aan de hand van een fictief project de kennis direct in de praktijk gebracht. Samenwerken met anderen stond bij de praktijkopdracht centraal.

Door het succesvol afronden van het Traineeship kreeg ik mijn loopbaan helder voor ogen. 3D modelleren was wat ik wilde gaan doen. En zodoende kwam ik bij Ballast Nedam terecht. Naast dat het een leuke werkgever is, heb ik ook ontzettend leuke werkzaamheden. Binnen mijn functie houd ik mij met name bezig met het modelleren van parkeergarages in Autodesk Revit. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het coördineren van de BIM-projecten. Ik controleer de aangeleverde aspectmodellen op bruikbaarheid en zorg dat er geen clashes ontstaan.”

Benjamin Kwant (BIM-coördinator, Ballast Nedam)

Roy Kerstholt (Detailengineer bouwkundig & primair, Enexis Groep)

In 2018 ben ik benaderd door Brunel om het Traineeship tot BIM Engineer bij Cadix te gaan volgen. Ik had al veel gehoord over het werken met Revit en wist dat het werken met dit 3D softwarepakket in de toekomst alleen maar belangrijker zou worden. Zelf had ik tot die tijd enkel kennis van AutoCAD en SolidEdge. Het leek mij dan ook erg interessant om deel te nemen aan het Traineeship. En dit was het zeker! Ik heb in een korte periode leren werken met Revit en uitgebreid kennis gemaakt met BIM. De lesdagen waren zeer leerzaam. De docent nam voor iedereen de tijd en er was voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Ik zou anderen aanraden deel te nemen aan een soortgelijk Traineeship. Het is namelijk zeer waardevol jezelf te blijven ontwikkelen. En met Revit en BIM ben je klaar voor de toekomst. Ik heb mijn geleerde kennis in de praktijk mogen brengen bij verschillende werkgevers. Momenteel werk ik als Detailengineer Bouwkundig & Primair bij Enexis Groep. Ik maak deel uit van een werkgroep die zich bezighoudt met de overstap naar 3D. De werkgroep streeft er na om op een hoogwaardig niveau met Revit te gaan werken. Dankzij het Traineeship en mijn opgedane werkervaring ken ik de voordelen van Revit en BIM goed. En dit maakt dat ik momenteel de kartrekker ben op het gebied van 3D binnen de organisatie. Een rol die ik met veel plezier op mij heb genomen. Ik hoop anderen te kunnen enthousiasmeren en bij te kunnen dragen aan een goede overgang naar Revit!

Roy Kerstholt (Detailengineer bouwkundig & primair, Enexis Groep)

Ook deelnemen aan een Traineeship?

Wij verzorgen jaarlijks bouwkundige Traineeships waarin we deelnemers opleiden tot Revit en BIM specialisten. Dit doen wij op diverse locaties in Nederland. Heb jij interesse in het volgen van een Traineeship of wil je graag meer weten? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.