Wat is Autodesk Vault Professional? | Ontdek de voordelen

Wat is Vault Professional?

Autodesk Vault Professional is PDM software en biedt ondersteuning bij het organiseren, beheren en traceren van ontwerpgegevens en documentatieprocessen. Vault Professional beschikt naast alle functionaliteiten van de Vault Basic, ook over een aantal extra functies die uw processen binnen de organisatie gemakkelijker maken.

Het is binnen Vault Professional mogelijk een koppeling met uw ERP systeem te maken. Een ERP systeem verbindt al uw bedrijfs-processen, evenals de opgeslagen CAD bestanden in Vault. Het voordeel hiervan is dat deze informatie beschikbaar is vóór iedere medewerker. Calculators, werkvoorbereiders, maar ook magazijnmedewerkers of andere bevoegden kunnen dankzij een ERP koppeling met Vault Professional gemakkelijker informatie verkrijgen, delen en/of gebruiken. 

Werkt u naast Inventor ook met Revit? Het is ook mogelijk uw Revit bestanden veilig te beheren in de Vault omgeving.

Wat zijn de voordelen van Vault Professional?

  • Dankzij de sterke revisiebeheer van Vault Professional werkt iedereen altijd in de meeste recente versie/revisie van de ontwerpdata.
  • Dankzij een tal van handige hulpmethoden kunnen benodigde gegevens sneller gevonden worden.
  • Teams kunnen door middel van functies voor zoeken en hergebruiken van gegevens en revisiebeheer beter gebruikmaken van hun ontwerpgegevens, waardoor de samenwerking eenvoudiger wordt.
  • De iProperties van CAD-data kunnen worden bekeken en wanneer nodig worden aangepast.
  • Autodesk Vault is sterk geïntegreerd met Autodesk Digital Prototyping en BIM toepassingen, zoals Inventor, Revit, Navisworks en AutoCAD. Op deze manier kan er efficiënter worden samengewerkt en krappe deadlines kunnen worden gehaald.
  • Binnen Vault Professional kan er worden gewerkt met Lifecycles.
  • Technische gegevens worden eenvoudig en snel zichtbaar voor het gehele team door Vault te koppelen aan Microsoft SharePoint.

Wat is het verschil tussen Vault Basic en Vault Professional?

Bekijk deze vergelijkingsmatrix en ontdek wat de verschillen zijn tussen Autodesk Vault Basic en Autodesk Vault Professional.

Het begon allemaal toen de verloopdatum van onze Autodesk Inventor/Vault-licentie in zicht kwam. Het was de aanleiding om te inventariseren of de software nog aan onze wensen voor gegevensbeheer voldeed. En dat bleek niet het geval.

Ed Jansma, manager productengineering

- BD Kiestra

Bekijk de complete case

Implementatie van Autodesk Vault Professional

Wilt u Vault Professional implementeren binnen uw organisatie? Onze ervaren consultants helpen u hier graag bij! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Neem contact op!