7 redenen waarom u met Autodesk Vault moeten werken

Autodesk Vault

Autodesk Vault PDM (Product Data Management)

De hoeveelheid engineerdata neemt toe omdat er steeds meer in 3D wordt gewerkt. Dit zorgt ervoor dat het beheren van deze data steeds complexer wordt. Het terugvinden van data wordt daarbij steeds moeilijker en onduidelijkheid omtrent versies brengt ergernissen met zich mee. Echter biedt Vault (Product Data Management software) dé oplossing voor het structuren van engineerdata en het beheersen van bijbehorende versies. Met Vault heeft u alle engineerdata op één veilig plek op de server. U regelt op veilige wijze de opslag en het beheer van engineering-informatie, ontwerpgegevens en documenten en verkort hiermee de doorlooptijd.

7 redenen om Vault te implementeren binnen uw organisatie:

1.  Voorkom fouten en bespaar tijd
Het toepassen van PDM met behulp van de Vault geeft een uitstekend beheer van uw documenten en modellen. Veranderingen in ontwerpen zijn efficiënter te beheren waarmee fouten worden voorkomen en tijd wordt bespaard.

2.  Eenvoudiger samenwerking
Dankzij Vault wordt de teamsamenwerking vereenvoudigd en kunnen teams door middel van functies voor zoeken en hergebruiken van gegevens en revisiebeheer beter gebruikmaken van hun ontwerpgegevens tijdens het proces. Ook kan er dankzij Vault vanaf iedere willekeurige werkplek gewerkt worden aan het ontwerp, aangezien de gegevens op één centrale en veilige plek worden opgeslagen.

3.   Sterke revisiebeheer
Er wordt binnen de ontwerpafdeling in één structuur en database gewerkt, waardoor iedereen altijd de meest recente versie van de ontwerpdata. Dit vereenvoudigt de samenwerking waardoor er efficiënter gewerkt kan worden en de kans op fouten kleiner wordt.

4.   Snel gegevens (terug)vinden
Het lang zoeken naar bestanden is met de komst van Vault verleden tijd. Dankzij een tal van handige hulpmethoden vindt u benodigde gegevens sneller dan voorheen en heeft u meer tijd om te ontwerpen.

5.   Verplaatsen en hernoemen van data
Dankzij Autodesk Vault heeft u de mogelijkheid om data te verplaatsen of te hernoemen zonder dat Inventor de data kwijt raakt.

6.   Sterk geïntegreerd
Autodesk Vault is sterk geïntegreerd met Autodesk Digital Prototyping en BIM toepassingen, zoals Inventor, Revit, Navisworks en AutoCAD. Op deze manier kunnen producenten, engineers, architecten en constructieteams efficiënter samenwerken en krappe deadlines halen.

7.   Eenvoudig gegevens delen
U maakt uw technische gegevens eenvoudig en snel zichtbaar voor het gehele team door Vault te koppelen aan Microsoft SharePoint. Medewerkers kunnen de in Vault opgeslagen visualisatiebestanden zoeken, bekijken en downloaden.

'Werken met Data Management heeft ons ontzettend veel tijd bespaart'

Vault producten

De Autodesk Vault families bestaat uit de volgende pakketten:

Vault Basic

Vault Basic is een Product Data Management software die gratis te gebruiken is wanneer u beschikt over een Inventor licentie. Vault Basic biedt een oplossing voor het eenvoudig beheren van ontwerpdata. Vault Basic bevat een aantal basisfunctionaliteiten die uw werkzaamheden gemakkelijker maken en veel tijd doen besparen. Lees meer.

 

 

Vault Professional

Vault Professional beschikt naast alle functionaliteiten van de Vault Basic, ook over een aantal extra functies die uw processen binnen de organisatie gemakkelijker maken. Het is binnen Vault Professional mogelijk een koppeling te maken tussen uw ERP systeem en Vault Professional. Alle CAD modellen worden in dit geval naar uw ERP programma geëxporteerd. Werkt u naast Inventor ook met Revit? Het is ook mogelijk uw Revit bestanden veilig te beheren in de Vault omgeving.

Wilt u alle verschillen tussen de bovenstaande pakketten weten? Bekijk de vergelijkingsmatrix.

Implementatie van Vault Basic

Wilt u Vault Basic implementeren binnen uw organisatie? Onze ervaren consultants kunnen u hierbij helpen!

Het begon allemaal toen de verloopdatum van onze Autodesk Inventor/Vault-licentie in zicht kwam. Het was de aanleiding om te inventariseren of de software nog aan onze wensen voor gegevensbeheer voldeed. En dat bleek niet het geval.

Ed Jansma, manager productengineering

- BD Kiestra

Bekijk de complete case