Skidworx

Klant:

Skidworx

Zie ook:

skidworx.com

Omschrijving:

Om efficiënter te kunnen samenwerken aan projecten heeft Skidworx enige tijd geleden besloten Vault (Product Data Management software) te gaan implementeren.

Deel deze pagina:

Skidworx is een ingenieursbureau welke voornamelijk actief is in de proces en piping. Het bedrijf adviseert, engineert en ondersteunt organisaties binnen de procestechniek. De kracht van Skidworx ligt bij het opdelen van projecten in modulaire systemen. Voor het ontwerpen van deze systemen gebruikt de organisatie Autodesk Inventor. Om efficiënter te kunnen samenwerken aan projecten heeft Skidworx enige tijd geleden besloten Vault (Product Data Management software) te gaan implementeren.

Rick Eilander, mede-eigenaar Skidworx,:”Dankzij mijn vorige werkgever, die werkte met Vault, ben ik bekend met de vele voordelen van het pakket. Het was voor ons daarom ook niet de vraag of we Vault gingen toepassen binnen de organisatie, maar wanneer!” Cadix heeft Skidworx ondersteund bij het implementeren van Vault Basic; van het in kaart brengen van de huidige situatie en het installeren van Vault tot aan het uitvoeren van instructies.

De voordelen van Vault Basic

Veilig beheer van data

Met Vault Basic wordt CAD data op een veilige wijze beheerd. Dit houdt in dat de data op één centrale plek wordt opgeslagen.

Sneller werken

Door onderdelen her te gebruiken met behulp van de Content Center kan er sneller gewerkt worden.

Eenvoudig samenwerken

Met Vault Basic wordt er eenvoudig samengewerkt binnen één project; aanpassingen overschrijven elkaar niet.

Snel gegevens vinden

De zoekfunctie binnen Vault werkt zeer gemakkelijk en zoekopdrachten kunnen worden opgeslagen.

Modulaire skidbouw

Skidworx is in 2017 opgericht door Rick Eilander en Danny Zwier. Inmiddels is de organisatie drie medewerkers rijker en zijn ze op zoek naar nummer vier. Skidworx houdt zich met name bezig met proces-, milieu, zuivel en waterzuiveringsinstallaties. Eilander: “Wij kunnen organisaties onder andere helpen bij het omzetten van procesmatige P&ID schema’s naar een 3D model of bij het ontwerpen van procesinstallaties”, vertelt Eilander enthousiast. “Onze filosofie hierbij is om projecten op te delen in skids. Een skid is een procesmatige installatie, waarbij de installatie op een los frame wordt gemonteerd. Door te werken middels skids hoeft het productieproces minder lang te worden onderbroken. Het installeren van zo’n frame is namelijk veel sneller dan het monteren van alle losse componenten op de locatie zelf”, noemt Eilander. “Daarbij wordt een project op deze manier overzichtelijker en kan gemakkelijker (gedeeltelijk) uitbesteed worden”.

Werken met 3D scanner

Ook is Skidworx sinds enige tijd actief in de 3D scan wereld. “Wij hebben onze eigen 3D scanner waarmee we voor klanten bestaande situaties kunnen inscannen en om zetten naar een point cloud. Met behulp van de point cloud kunnen wij onderdelen veranderen; denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de huidige machine en het plaatsen van een nieuwe”, vertelt Eilander.

Vault implementeren binnen de organisatie

Om de samenwerking binnen projecten te verbeteren en de workflow te optimaliseren is Skidworx enkele maanden geleden gestart met de implementatie van Vault Basic (Product Data Management software). Met Vault Basic wordt CAD data op een veilige wijze beheerd. Dit houdt in dat de data op één centrale plek wordt opgeslagen. Eilander: “De voornaamste reden om Vault Basic te implementeren binnen de organisatie was het feit dat we hierdoor met meerdere mensen in één project konden gaan werken. Wanneer er met meerdere engineers in één Inventor project wordt gewerkt, dan is de kans groot dat engineers elkaars wijzigingen overschrijven. Met Vault Basic is dit echter beschermt door middel van de ‘Check in/Check out’ methode. Hierdoor is het niet mogelijk dat twee engineers tegelijkertijd werken aan één onderdeel”.

Eilander geeft aan dat er binnen hun projecten veel onderdelen hergebruikt worden. Het hebben van een uitgebreide bibliotheek is voor de organisatie daarom ook een must. “Inventor bevat een standaard bibliotheek waaraan je ook eigen onderdelen kunt toevoegen”, vertelt Eilander. “De complete Inventor bibliotheek kan je in Vault opslaan. Het grote voordeel hiervan is dat de onderdelen altijd en overal en voor iedereen van de organisatie beschikbaar zijn”. Daarbij geeft Eilander aan dat het werken op deze manier sneller gaat dan het implementeren van losse onderdelen uit de Vault. “Dankzij de Content Center van Vault wordt er binnen onze organisatie een efficiency slag gemaakt”, aldus Eilander.

Voor het implementeren van Vault zou ik andere bedrijven zeker aan raden contact op te nemen met Cadix!

Rick Eilander, mede-eigenaar Skidworx

Vault implementatietraject

Cadix heeft Skidworx ondersteund bij het implementeren van Vault binnen de organisatie. “Allereerst is Cadix bij ons langs geweest voor een screening van de organisatie. We zijn in gesprek gegaan over de huidige én de gewenste situatie”, vertelt Eilander. “Vervolgens is er een rapportage gemaakt over hoe Vault Basic binnen de organisatie kan worden geïmplementeerd.” Vault Basic software is gratis te gebruiken voor iedereen die beschikt over een Inventor licentie.

Arnold (Vault specialist) heeft de implementatie van Vault Basic bij Skidworx op kantoor uitgevoerd. Tijdens de implementatie is Vault Basic op de server van de organisatie geïnstalleerd, zijn de settings juist ingesteld en zijn de gebruikers die met Vault gaan werken toegevoegd. Ook zijn er rechten per gebruiker toegekend en zijn er instellingen gedaan op basis van de wensen en eisen van Skidworx. Tot slot heeft Cadix advies en ondersteuning gegeven ten aanzien van het gebruik en opzetten van de Content Center. Eilander: “Ook heeft Arnold ons een korte opfriscursus gegeven voor wat betreft het werken met Vault. De belangrijkste handelingen, sneltoetsen en handige tips en tricks zijn besproken”.

Vault implementatietraject

Tevreden over samenwerking met Cadix

“Werken met Arnold was ontzettend plezierig. Hij heeft enorm veel kennis van Vault en weet deze kennis duidelijk over te brengen. Heb je vragen, dan staat Arnold ook altijd voor je klaar. Dit wordt zéér gewaardeerd”, noemt Eilander enthousiast. “Het contact met Cadix was daarbij zeer goed. Voor het succesvol implementeren van Vault zou ik andere organisaties zeker aan raden contact op te nemen met Cadix.”

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wilt u ook werken met Vault?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.