Van der Wiel Biogas

Klant:

Van der Wiel Biogas

Zie ook:

vanderwiel.nl

Omschrijving:

Om de opslag en het beheer van alle engineeringdata op een veilige- en eenvoudige wijze te regelen heeft Van der Wiel Biogas besloten Vault Basic te gaan gebruiken. Cadix heeft de implementatie van Vault Basic uitgevoerd.

Deel deze pagina:

Van der Wiel Biogas werkt al enige tijd met Inventor en sindskort wordt er ook gebruik gemaakt van Vault Basic. Van der Wiel Biogas, onderdeel van het familiebedrijf Van der Wiel, is specialist in het ontwerpen, realiseren en beheren van biogasinstallaties. Doordat de hoeveelheid engineering data steeds meer toeneemt, wordt het beheren van deze data steeds complexer.

Guido Krol, ontwerpleider,: ”Voor ieder project dat wij uitvoeren wordt binnen Inventor ook een project aangemaakt. Onderdelen uit een project worden vaak gekopieerd, wat zorgt voor veel dubbelingen. Daarbij is deze werkwijze zeer foutgevoelig”. Om de opslag en het beheer van alle engineering data op een veilige- en eenvoudige wijze te regelen heeft Van der Wiel Biogas besloten Vault Basic te gaan gebruiken. Cadix heeft de implementatie van Vault Basic voor Van der Wiel Biogas uitgevoerd.

Installaties in 3D ontwerpen met Inventor

Guido Krol is samen met zijn collega verantwoordelijk voor het ontwerpen van biogasinstallaties. “Sinds twee jaar maken wij gebruik van Inventor om installaties in 3D te ontwerpen. Het voordeel hiervan is dat het ontwerp direct inzichtelijk is. Wat je ziet op je beeldscherm is ook precies hetgeen dat je krijgt”, vertelt Guido enthousiast. “Tijdens de Inventor cursus van Cadix zijn wij geïnformeerd over de Vault. Om alle voordelen van Vault te leren kennen heeft Cadix bij ons op locatie een uitgebreide presentatie gegeven.” Bij deze presentatie waren zowel de Inventor tekenaars als ook de ICT beheerders van Van der Wiel Biogas aanwezig. Wanneer er namelijk wordt overgestapt op Vault Basic, veranderd de werkwijze voor beide partijen.

Installaties in 3D ontwerpen met Inventor

De voordelen van Vault Basic

Het werken met Vault Basic heeft vele voordelen. Zo kunnen projecten worden gekopieerd zonder dat Inventor de link naar het betreffende onderdelen verliest. Dit is een veelvoorkomend probleem wanneer de data wordt beheert via de Windows verkenner. Ook geeft Guido aan dat wanneer er niet met Vault wordt gewerkt, de kans groot is dat engineers elkaars wijzigingen overschrijven wanneer er met meerdere engineers wordt gewerkt in één project. “De Check in/Check out principe is echt een uitkomst. Met Vault Basic kan er niet met meer dan één persoon aan een onderdeel worden gewerkt. De samenwerking binnen project wordt hiermee verbeterd en fouten worden verminderd”, aldus Guido. Verder is Vault Basic gratis te gebruiken wanneer men beschikt over een Inventor licentie.

Waarom Vault Basic?

Eenvoudig kopiëren

Projecten kunnen gekopieerd worden zonder dat Inventor de link naar het betreffende onderdelen verliest.

Betere samenwerking

Het Check in/Check out principe maakt dat er niet met meer dan één persoon aan een onderdeel kan worden gewerkt.

Gratis te gebruiken

Vault Basic is gratis te gebruiken wanneer men beschikt over een Inventor licentie.

Minder kans op fouten

Engineers kunnen elkaars wijzigingen niet meer overschrijven met het Check in/Check out principe.

Ééndaagse Vault Basic implementatie door Cadix

De implementatie van Vault Basic bij Van der Wiel Biogas is in één dag door Cadix uitgevoerd. Tijdens de implementatie is de Vault server geïnstalleerd en geconfigureerd. Daarnaast zijn de verschillende gebruikers die met Vault gaan werken toegevoegd en zijn er rechten per gebruiker toegekend. Aan het eind van de dag is er een korte gebruikers-instructie gegeven en is Van der Wiel Biogas klaar om gebruik te maken van Vault Basic. Guido: “Cadix is zeer kundig en prettig om mee samen te werken. Tevens staan zij open voor alle vragen en weten zij hun kennis van Vault goed over te brengen.”

Kennis direct toegepast in de praktijk

Guido geeft aan dat alle projecten van de organisatie nu in de Vault te vinden zijn. “Pas geleden hebben wij nog een Skid voor een organisatie in Schotland gemaakt. De gehele samenstelling voor de biogasconditioneringsinstallatie, maar ook alle werktekeningen en PDF bestanden, zijn te vinden in de Vault. Past mijn collega het frame aan dan zie ik dat het bestand is uitgecheckt. Ik kan dit onderdeel nu dus niet bewerken. Wel kan ik ondertussen een ander onderdeel aanpassen. Sla ik mijn gemaakte wijzigingen op, dan ziet mijn collega dit ook meteen in de totale assembly. De onderlinge samenwerking verloopt hierdoor sneller en soepeler”.

Zeer tevreden over Cadix!

Guido geeft aan dat de keuze om de overstap naar de Vault door Cadix te laten uitvoeren snel gemaakt was: “De cursus die we bij Cadix hadden gevolgd was ons ontzettend goed bevallen. Op basis hiervan hadden we veel vertrouwen in Cadix. Daarbij is het kantoor van Cadix dichtbij ons in de buurt, wat natuurlijk ook heel gemakkelijk is.” Guido raadt andere organisaties aan met Vault Basic te gaan werken en noemt Cadix als zeer geschikte partij om de implementatie door uit te laten voeren.

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook werken met Vault Basic?

Neem gerust contact op met mij! Ik help u graag verder.