Woont u in de Gemeente Rotterdam en wilt u zich omscholen, herscholen of bijscholen? Met de scholingsvoucher van het Rotterdams Scholingsfonds worden Rotterdammers tussen de 18 en 65 jaar financieel bijgestaan voor wat betreft een training of opleiding. De scholingsvoucher bedraagt maximaal € 2.500,-. Met deze voucher kunt u bij Cadix een CAD training volledig kosteloos volgen. Laat deze kans niet liggen en kies een cursus waarmee u klaar bent voor de toekomst!

Hoe werkt het aanvraagproces?

Om de scholingsvoucher aan te vragen, volgt u de volgende stappen:

 1. Ga naar de website Scholingsvoucher010.
 2. Klik in het menu rechtsboven op ‘’Bekijk het aanbod”. U komt nu op de startpagina van alle opleidingen.
 3. Zoek uw gewenste CAD cursus op in de zoekbalk te zoeken op de cursustitel.
 4. Klik op ‘bekijk nu’ en klik daarna op ‘bekijk agenda’.
 5. Kies de gewenste startdatum en locatie en klik op ‘bekijk details’. Klik daarna op ‘nu aanvragen’.
 6. U ziet nu een overzicht van de opleiding(en) die u heeft gekozen en de voorwaarden voor de scholingsvoucher. U kunt nu uw gegevens invullen om toetsing/advies van het Leerwerkloket aan te vragen.
 7. Rond uw aanmelding voor scholingsadvies af door op versturen te klikken.
 8. Een adviseur van het Leerwerkloket belt u binnen drie werkdagen op om uw aanmelding met u door te nemen. De adviseur kan tijdens dat gesprek al zeggen of u in aanmerking komt voor de scholingsvoucher of niet.
 9. Na het gesprek ontvangt u per mail het scholingsadvies. Bij een positief advies staat er in uw mail een link naar de daadwerkelijke subsidie aanvraag voor de scholingsvoucher.
 10. Nadat u middels DigiD ingelogd bent kunt u de aanvraag indienen. U dient de volgende documenten te uploaden bij de aanvraag:
  - Een positief scholingsadvies
  - Kostenoverzicht van ons, de opleider
 11. Zodra de Gemeente Rotterdam uw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u een positieve beschikking ofwel de scholingsvoucher. De opleider wordt hier ook van op de hoogte gesteld en neemt binnen circa 5 werkdagen per mail contact met u op om de inschrijving te bevestigen.

Volg een CAD of BIM cursus met de Scholingsvoucher

Voor al onze opleidingen kunt u de Scholingsvoucher gebruiken. Bekijk ons opleidingsaanbod en kies een cursus die uw positie op de arbeidsmarkt doet versterken!

Scholingsvoucher Rotterdam

Wat zijn de voorwaarden?

 • U bent niet leerplichtig
 • U wilt een opleiding volgen op maximaal MBO 4 niveau, een associate degree opleiding of een opleiding op hbo-niveau met een leer- werktraject, dan wel baangarantie
 • Uw gekozen opleiding leidt tot meer kans op werk in een van de kansrijke sectoren of u hebt een baangarantie als dat niet zo is.
  Beroepen waarbij CAD kennis vereist is zijn kansrijke beroepen.
 • Er is noodzakelijkheid voor u om u te scholen
Lees alle voorwaarden

Over scholingsvouchers010

Scholingsfonds010 is een initiatief van gemeente Rotterdam. Juist in Rotterdam hebben veel mensen weinig opleiding of een opleiding waarmee ze minder makkelijk aan de slag komen. Mensen willen wel een opleiding volgen, maar dat kost geld. En dat geld is vaak niet voorhanden. Daarom is de gemeente Rotterdam gestart met het Rotterdams Scholingsfonds om mensen in onze stad om te scholen naar een baan in een kansrijke sector.

Meer weten over deze scholingsvoucher?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ik help u graag verder!