Matthijs van Arkel via Knehans Adviesgroep

Klant:

Matthijs van Arkel via Knehans Adviesgroep

Omschrijving:

Door een bedrijfsongeval kan Matthijs zijn beroep als lasser niet langer uitvoeren. Na zijn herstelperiode wil hij graag weer aan de slag in een technische werkomgeving. Cadix helpt hem daarbij op weg.

Deel deze pagina:

Het is 2020. Matthijs van Arkel is werkzaam als lasser in de metaalindustrie.
Het bedrijf waar hij werkt maakt brandwerende kasten, die op maat bij de klant worden afgeleverd. Bij een bedrijfsongeval, veroorzaakt door een losschietende magnetische kolomboor, raakt Matthijs gewond aan zijn linkerarm en borstkas.


In eerste instantie lijkt het erop dat hij er met enkel zware kneuzingen vanaf komt. Dit blijkt helaas een misrekening. Op de MRI scan is te zien dat de pezen in zijn schouder en elleboog beschadigd zijn en er volgen meerdere operaties.

Passend werk

Ruim twee jaar en een intensief revalidatietraject verder heeft Matthijs nog altijd last van de gevolgen van het ongeluk. Hij heeft verminderde kracht in zijn linkerhand, en kan hierdoor bijvoorbeeld niet goed grijpen. Dit heeft direct gevolgen voor het veilig gebruik kunnen maken van een lasapparaat en laskap, en ook voor het beklimmen van een ladder of steiger. In sommige functies is voor 14,9 % afgekeurd worden misschien overkomelijk, maar in de branche waarin hij actief was zijn hier onvoldoende workarounds voor te organiseren. Uiteindelijk gaan Matthijs en zijn werkgever daarom uit elkaar.

Omscholingstraject

Via het UWV komt Matthijs terecht bij Knehans Adviesgroep voor een re-integratietraject. Matthijs heeft altijd al interesse gehad in CAD en technisch tekenen. In zijn beroep als lasser kwam het regelmatig voor dat Matthijs onvolkomenheden in werktekeningen opmerkte, en hier dan mee terug naar de tekentafel liep. Hij wil graag zelf goed leren werken met een programma als AutoCAD. Met hulpmiddelen als een aangepaste muis en een automatische pauzetimer zou dit prima realiseerbaar moeten zijn. Knehans brengt Matthijs daarom in contact met Harold Kramer, opleidingsadviseur van Cadix. Harold adviseert om te starten met een basiscursus AutoCAD. Vanwege het gemak doet Matthijs dit vanuit huis, waarbij er via virtual classroom rechtstreeks contact is met de docent en medecursisten.

'Ik vond het heel fijn om op deze manier weer met werk en techniek bezig te zijn. Als je al zo’n lange en onzekere tijd thuis zit heb je wel wat discipline nodig om je aandacht erbij te houden, maar doordat er veel verschillende en uitdagende (huiswerk)opdrachten zijn lukte dit goed.

Matthijs

Omdat het leren hem vlot afgaat en hij na het behalen van zijn eerste certificaat nog zekerder van zijn keus voor omscholing is, volgt Matthijs na AutoCAD Basis ook de trainingen AutoCAD Vervolg, Revit Basis+Vervolg en Revit Gevorderd. Ditmaal op de cursuslocatie van Cadix in Utrecht.

De lessen voldeden absoluut aan de wensen en verwachtingen die Matthijs vooraf had. Zo heeft hij geleerd om complete tekeningen in 2D en 3D te maken en daarbij veel handige tips meegekregen. Bijvoorbeeld snelle manieren om een ISO template op te starten en om documenten efficiënt te bewaren en te delen.

Een nieuwe stap

Inmiddels heeft Matthijs zijn nieuw verworven kennis al in de praktijk mogen brengen tijdens een stage van negen maanden als werkvoorbereider. Hierbij was het zijn voornaamste taak om de tekeningen van landmeters te controleren en in de systemen aan te vullen met coördinaten en DSF-lijnen.

Deze praktische werkervaring neemt hij met zich mee! En er gloort al weer iets nieuws aan de horizon, op dit moment is Matthijs vrij ver in de onderhandeling met een volgende werkgever. Met een positieve instelling en inmiddels mooie certificaten op zijn CV staat Matthijs aan de start van een nieuwe toekomst mét passend werk. Wij wensen hem daarbij alle geluk. 

 

‘’Ik heb echt een goed gevoel overgehouden aan het contact met Cadix. Vanaf de intake met Harold tot aan de begeleiding door trainers Lenie, Gideon en Wim. Geen trainer (en ook geen softwarepakket) is precies hetzelfde, maar met een duidelijke lesopbouw, geduld en ook af en toe ruimte voor een lach tussendoor hebben ze me stuk voor stuk geholpen te komen waar ik nu sta.’’

Matthijs
Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ook laten omscholen?

Neem gerust contact met mij op!