Bent u geïnteresseerd in techniek en lijkt het u leuk om 2D- en 3D-tekeningen te maken op de computer? Dan hebben we iets interessants voor u. Cadix organiseert samen met Vakland Het Hogeland en SPT-Noord een informatieavond over CAD-tekenen.

CAD staat voor Computer-Aided Design. Een CAD-tekenaar maakt met behulp van software technische 2D- en 3D-tekeningen van bijvoorbeeld een gebouw, infrastructuur of machines. Die tekeningen worden onder andere gebruikt in de architectuur, bouw, werktuigbouw en civiele techniek.

Komt u ook?

Op 22 februari organiseren we een informatieavond waarin we verschillende onderwerpen behandelen. Zo laten we bijvoorbeeld zien hoe een werkdag van een CAD-tekenaar eruit ziet en ontdekt u of het beroep CAD-tekenaar bij u past! 

Deelname is gratis!

Deelname is geheel kosteloos. Wees er snel bij, want er is plek voor 15 tot 20 deelnemers.

CAD-tekenaar in verschillende branches

Als CAD-tekenaar kan je aan de slag in verschillende branches:

  • AutoCAD-tekenaar
    Een AutoCAD-tekenaar maakt met AutoCAD-software technische tekeningen voor diverse branches zoals de bouw, werktuigbouw, civiele techniek.

  • Bouwkundig tekenaar/modelleur
    Een bouwkundig tekenaar maakt bouwkundige tekeningen van alle onderdelen, constructies, afmetingen en materialen van een bouwwerk.

  • Werktuigbouwkundig tekenaar
    Een werktuigbouwkundig tekenaar maakt ontwerpen van producten of delen ervan, bijvoorbeeld machines en metaal- en werktuigkundige installaties.

Te kort aan technisch personeel

Zoals u misschien weet is er nog steeds een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Het UWV stelt elk jaar een kansenberoepenlijst samen. Op die lijst staan beroepen waar momenteel veel vraag naar is of waar de komende tijd een tekort in zal ontstaan. In deze lijst staan ook CAD-gerelateerde functies. Door het volgen van een training of een scholingstraject bij Cadix in aanloop naar een CAD-functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot.

Als CAD-tekenaar kunt u aan de slag bij bouwbedrijven, timmerbedrijven, aannemers, ontwerpbureaus, maar ook bij metaalbedrijven, machinefabrieken of bijvoorbeeld meubelmakers. Cadix verzorgt om- en bijscholingtraject. Vakland en SPT-Noord helpen bij het uitzoeken van beschikbare subsidies en het in contact komen met interessante bedrijven.

Te kort aan technisch personeel

Waar en wanneer?

De informatieavond vindt plaats in ’t Wieshoes (Westervalge 5a, Warffum). Bekijk route.

Meld u nu aan!

Laat hieronder uw gegevens achter om u aan te melden voor de informatieavond: 

Persoonlijke gegevens