Omscholing | omscholen tot CAD tekenaar

Scholingstrajecten

Scholingstrajecten

Wilt u zich laten omscholen tot een functie waarbij CAD-kennis vereist is, zoals CAD-tekenaar, CAD-modelleur, werkvoorbereider of calculator? Dan is een CAD-scholingstraject dé oplossing! Cadix helpt u graag bij deze omscholing. Wij zijn de grootste opleider in CAD-trainingen van Noord-Nederland en hebben jarenlange ervaring in zowel opleidingen, detachering én consultancy

Op basis van onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van CAD scholingstrajecten  heeft Cadix  een modulair scholingstraject samengesteld. Afhankelijk van uw ervaring en doelstellingen wordt na een inventariseringsgesprek een individueel scholingstraject samengesteld door een van onze opleidingsadviseurs.

Een omscholingstraject bestaat uit zowel klassikale trainingsdagen als ook praktijkdagen en begeleidingsdagen. De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij gewerkt wordt aan een project. De belangrijkste facetten van een CAD tekenaar komen daarbij aan de orde.

CAD-scholingstraject op maat

Op basis van onze ervaring in omscholingen hebben we een modulair scholingstraject samengesteld. Voordat u start houden we een inventarisatiegesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we uw ervaring en doelstellingen en op basis daarvan stellen we een individueel scholingstraject samen. Het traject bestaat uit klassikale trainingsdagen, praktijkdagen en begeleidingsdagen. Tijdens de klassikale trainingsdagen leert u omgaan met de software. Tijdens de praktijkdagen wordt er gewerkt aan een project waarbij de belangrijkste vaardigheden van een CAD-tekenaar aan de orde komen. Gedurende het hele traject wordt u begeleidt door de trainer.

Zes stappen

Elk scholingstraject wordt op iedere kandidaat individueel afgestemd en bestaat uit zes stappen.

Stap 1: Persoonlijke inventarisatie

De eerste stap is de persoonlijke inventarisatie. De inventarisatie bestaat uit een persoonlijk intakegesprek en een kennistest. Tijdens de intake worden uw doelstellingen en verwachtingen besproken.

 

Stap 2: Individueel opleidingsplan

De tweede stap is het opstellen van het individuele opleidingsplan. Na aanleiding van uw eigen vaardigheden, doelen, wensen en behoeften wordt het plan samengesteld. Op deze manier volgt u een traject dat bij u past.

Stap 3: uw persoonlijke CAD-scholingstraject

Voordat u begint ontvangt u inloggegevens voor ons online leerportaal, de Cadix Academy. Dit biedt ondersteuning tijdens de trainingen. Tijdens de opleiding is er tijd voor klassikale trainingen, praktijkoefeningen en een uitgebreide casus. Ook worden er momenten ingeroosterd waarbij u individueel door uw docent wordt begeleid.

Stap 4: evaluties

De vierde stap in het scholingstraject bestaat uit verschillende evaluaties. Op vastgestelde momenten wordt tijdens de training samen met u de voortgang besproken. Indien nodig wordt u extra ondersteund met oefeningen. Op basis van de evaluaties wordt bepaald wanneer u klaar bent voor de volgende stap: de eindtoets.

Stap 5: Eindtoets

De eindtoets is de afsluiting van de CAD-omscholing. Deze toets bestaat uit een opdracht op MBO- of HBO-niveau. Wanneer u de toets met een positief resultaat heeft afgesloten, kunt u deelnemen aan een Autodesk-examen

Stap 6: Eindrapportage

De zesde en laatste stap in het traject is de eindrapportage. In de eindrapportage, die door de docent wordt opgesteld, staan de voortgang en de behaalde resultaten vermeld.

'Dankzij Cadix heb ik nu een fantastische baan als CAD-tekenaar!'

Keuze uit drie scholingstrajecten

Heeft u interesse in een omscholing tot CAD-tekenaar?

Vul dan ons intakeformulier in. Door het invullen van de vragenlijst krijgen wij een beeld van uw profiel en interesse. Op basis van uw antwoorden geven wij een gericht (om)scholingsadvies. Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Harold Kramer

Wij adviseren u graag!

Bent u geïnteresseerd in een omscholing tot CAD-tekenaar? Wij adviseren u graag over de verschillende opleidingen en subsidiemogelijkheden.