Cursusinformatie

Bent u op zoek naar een manier om uw SketchUp-modellen op een professionele en overzichtelijke manier aan te kunnen bieden? Wilt u uw presentaties naar een hoger niveau tillen? Tijdens de eendaagse cursus LayOut voor SketchUp-Pro gebruikers van Cadix ontdekt u hoe u dit doet! Of u nu een beginnende of ervaren SketchUp-modelleur bent, tijdens deze cursus leert u uw 3D-modellen om te zetten in heldere 2D-tekeningen en presentaties.

Met LayOut kunt u gemakkelijk een boekwerk, poster of werktekening maken van de verschillende scenes die u eerder in SketchUp heeft aangemaakt. Vervolgens kunt u deze verder aankleden met teksten, foto’s, lijnen en meer. Het grote voordeel van LayOut is dat wanneer u een wijziging aanbrengt in het 3D-model, deze automatisch wordt doorgevoerd in de hele presentatie. Hierdoor bespaart u veel tijd en nog belangrijker: voorkomt u fouten.

Onze ervaren docenten delen graag alle tips, trucs en valkuilen met u om tot een prachtige presentatie te komen. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?
 

Deze cursus is bedoeld voor diegene die in een kort tijdsbestek optimaal en effectief gebruik wil maken van de mogelijkheden van LayOut in combinatie met SketchUp. Daarbij zult u ontdekken dat u LayOut ook zonder SketchUp kunt gebruiken om andere zaken vorm te geven, zoals visitekaartjes, flyers en folders.

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?
 

 • Een overzicht van de interface van LayOut en de belangrijkste tools en functies.
 • Het maken van een nieuwe pagina en het instellen van de pagina-instellingen.
 • Het importeren van SketchUp-scenes in LayOut en het maken van viewports.
 • Het bewerken van viewports en het aanpassen van de weergave-instellingen.
 • Het toevoegen van tekst, afbeeldingen, lijnen en vormen aan de presentatie.
 • Het gebruik van lagen en tags om de presentatie te organiseren en te structureren.
 • Het toepassen van stijlen en thema's om de presentatie een consistent uiterlijk te geven.
 • Het maken van 2D-tekeningen en aanzichten, waaronder het gebruik van maatvoering en schaal.
 • Het toevoegen van annotaties en markeringen aan de presentatie, zoals pijlen, tekstvakken en stempels.
 • Het exporteren van de presentatie in verschillende formaten, zoals PDF, JPEG en PNG.
   

Met deze onderwerpen leert u als SketchUp-gebruiker de kracht van LayOut optimaal in te zetten om uw 3D-modellen op een professionele en effectieve manier te presenteren.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze training?
 

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is kennis op het niveau van de SketchUp (Basis) cursus benodigd. Regelmatig modelleren met SketchUp (Pro) is daarbij wenselijk.

Cursusmateriaal en faciliteiten
 

U ontvangt online studiemateriaal van ons.  U hoeft uw eigen laptop niet mee te nemen (dit mag natuurlijk wel als u dat prettig vindt). Voor de cursussen heeft Cadix de beschikking over goed ingerichte trainingsruimtes door heel Nederland. Tijdens de cursus LayOut voor Sketchup kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Daarnaast krijgt u een lunch aangeboden. Om thuis te kunnen oefenen heeft u toegang nodig tot de juiste software. Neem voor aanvang van de cursus contact met ons op om de opties rondom de juiste (proef)versies, kopen of huren te bespreken.

Één jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy
 

Als deelnemer van de LayOut voor SketchUp training krijgt u één jaar lang toegang tot de Cadix Academy, het online leerplatform van Cadix. Deze gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Inschrijven cursus