Introductiecursus AutoCAD 2D

Voor wie is deze cursus bedoeld? 

Deze tweedaagse cursus is geschikt voor zowel beginners als professionals die hun 2D-tekenvaardigheden met AutoCAD willen ontwikkelen. Of u nu net begint of al enige ervaring hebt in de bouwwereld, deze cursus zal uw kennis en vaardigheden van technisch tekenen met AutoCAD verdiepen.

Wat wordt er in deze cursus behandeld? 

In deze cursus gaan we dieper in op AutoCAD 's krachtige mogelijkheden. We behandelen:

  • Introductie in de AutoCAD-interface: u leert navigeren in de software en begrijpt de verschillende vensters en tabbladen.
  • Tekeningen maken en bewerken: We beginnen met het maken van de eerste tekeningen en gaan dan verder met geavanceerdere bewerkingstechnieken.
  • Basisobjecten: u leert werken met basisobjecten zoals lijnen, cirkels, rechthoeken en meer.
  • Objectbewerkingen: We behandelen technieken voor het aanpassen en manipuleren van objecten, zoals kopiëren, spiegelen en roteren.
  • Tekst en annotaties: u leert hoe u tekst en annotaties aan uw tekeningen toevoegt en beheert.
  • Gebruik van lagen en stijlen: Lagen en stijlen zijn essentieel voor efficiënt tekenen. We laten zien hoe u ze effectief kunt gebruiken.

Wat leert u? 

Na deze cursus kunt u:

  • Zelfstandig 2D-tekeningen maken en bewerken.
  • Tekst en annotaties professioneel aan je tekeningen toevoegen.
  • Lagen en stijlen effectief beheren voor gestroomlijnde ontwerpprojecten.

Cursusmateriaal en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen met AutoCAD dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een AutoCAD proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Eén jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van deze introductietraining AutoCAD krijgt u één jaar lang toegang tot de Cadix Academy, het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde en gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Cursusdagen en doorgangsgarantie

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met Bouwmensen Limburg op locatie Horst, en wordt gegeven op twee werkdagen verspreid over twee tot drie weken. Het tarief voor deze cursus is 825 euro ex. btw. De cursus vindt doorgang bij inschrijving van in totaal minstens zeven deelnemers. In overleg met u worden geschikte data gereserveerd. 


Meld u nu alvast vrijblijvend aan!

 

 

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Heeft u een vraag over de introductiecursus AutoCAD 2D?

Neem contact met mij op, ik help u graag verder!