Autodesk Fusion 360 is de eerste 3D CAD/CAM-tool in zijn soort, waarmee u 3D-producten ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt in één cloudtool. Fusion 360 brengt ontwerp, engineering, elektronica en productie samen op één softwareplatform. U maakt de meest bijzondere ontwerpen met deze eenvoudig te gebruiken, krachtige ontwerptool. Doordat Fusion 360 cloud-based is kunt u overal samenwerken waar én met wie u maar wilt.

Wat zijn de voordelen van Fusion 360?

  • U heeft toegang tot een uitgebreide set aan 3D-modelleertools.
  • U controleert eenvoudig of ontwerpen produceerbaar zijn met simulatietools.
  • U kunt gebruik maken van handige features om uw ontwerp gereed te maken voor productie. Denk aan: 2,5- en 3-assige frezen, draaien en waterjet-, laser- en plasmasnijders.
  • U heeft import- en exportmogelijkheden voor méér dan 50 verschillende bestandstypen.
  • U bewerkt bestaande onderdelen van modellen rechtstreeks met de geïntegreerde CAD-/CAM-softwaretool.
  • U beschikt altijd en overal over de laatste versie van uw ontwerp, omdat alle bestanden worden opgeslagen in de Cloud.

Krachtige cloud-based ontwerptool voor productontwikkelaars

Autodesk Fusion 360 is het eerste volledige cloud-based 3D CAD-, CAM-, CAE- en PCB-software dat specifiek is ontwikkeld voor productontwikkelaars. Het programma bevat meerdere modelleermogelijkheden. Denk aan parametrische modellering, maar ook flexibele en real-time modelleringsmogelijkheden. Per fase van het ontwerpproces kan gekozen worden voor een modelleeromgeving, zodat deze aansluit op de situatie. Zo biedt de software bijvoorbeeld de mogelijkheid om organische vormen te maken, maar kunt u ook eenvoudig stress analyses uitvoeren.

Samenwerking en documentenbeheer

Om het gegevensbeheer en de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen beschikt Fusion 360 over een centraal projectdashboard. Er kan hier worden bepaald wie in welke project kan werken, wie commentaar mag geven en wie welke ontwerpen mag bewerken. Ook worden er binnen Fusion versies bijgehouden, welke in dit dashboard weergegeven worden. Door gebruik te maken van het projectdashboard wordt het project met alle benodigde documenten erg overzichtelijk.

Samenwerking en documentenbeheer

Wat kost Fusion 360?

Voor persoonlijk gebruik is Fusion 360 volledig gratis. Hobbyisten kunnen hiervoor een speciale licentie aanschaffen. Tevens kunnen studenten gratis gebruik maken van Fusion 360. Voor bedrijven zijn er verschillende, betaalde licenties beschikbaar. Kijk voor de actuele prijzen op de website van Autodesk.

Fusion 360: deskundige ondersteuning

Met advies en de ondersteuning van de gespecialiseerde consultants van Cadix verloopt het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van uw product gestroomlijnd. Door Fusion 360 op de juiste wijze in te zetten kan de organisatie enorme verbeteringen bereken. Van ontwerp tot de productie met de geïntegreerde CAM-tools. U kunt bij ons altijd rekenen op een deskundig ondersteuning voor Fusion 360. 

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Heeft u vragen over Fusion 360?

Ik help u graag verder!