Klassikale CAD training | CAD maatwerktraining | online CAD cursus

Trainingsvormen

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en iedereen heeft een eigen leerbehoefte. Daarom werken wij met verschillende leervormen en alles daar tussen in. Op deze manier sluit Cadix aan bij de verschillende leerbehoeften en leerstijlen van de cursisten.

Het is belangrijk dat u een leerstijl kiest die het beste bij u past. Men leert namelijk het meest efficiënt door een leerstijl te kiezen die het best bij zijn of haar eigen leerstijl, leerdoelen en leeromstandigheden aansluit.

Kies de leerstijl die bij u past

Hieronder worden onze leervormen onderscheiden.

 • Klassikale training
 • E-learning
 • Blended Learning
 • Virtual Classroom
 • Werkplekbegeleiding
 • Maatwerk training

Klassikale training

Cadix heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van klassikale CAD trainingen. Onder begeleiding van een docent gaat u, samen met de medecursisten, aan de slag met de lesstof. Een groot voordeel van een klassikale CAD training is dat u direct in contact bent met de docent, maar óók kunt communiceren met medecursisten. 

Cadix beschikt over meerdere trainingslocaties door heel Nederland. U vindt ons onder andere in Utrecht, Drachten, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Zwolle en Groningen. Alle trainingslocaties zijn uitstekend te bereiken met zowel eigen- als openbaar vervoer. Bij elke training staat een open rooster waar u de ingeroosterde trainingen kunt bekijken. Elke week start er ergens in Nederland een klassikale CAD training.

Staat uw gewenste startdatum er niet bij? Of past de datum niet met de geboden opleidingslocatie? Neem gerust contact met ons op. Stuur een e-mail of bel naar 0800-2352234. Wij denken in oplossingen en doen er dan ook alles aan om tot een passende oplossing voor u te komen.

 

E-learning

Autodesk CAD trainingen zijn nu óók volledig als e-learning training online te volgen. Met onze e-learning mogelijkheden heeft u waar en wanneer u maar wilt toegang tot de training. U leert in uw eigen tempo, kunt zelf bepalen hoeveel tijd u aan een onderwerp besteedt en het leermateriaal kan gemakkelijk in ‘brokjes’ worden verdeeld, waardoor u de stof beter naar eigen behoefte kunt opnemen. Ook is het mogelijk dat u alleen dátgene leert waar u behoefte aan heeft.

De voordelen van e-learning:

 • Leer in uw eigen tempo.
 • Leer op het tijdstip dat u het beste uitkomt.
 • Deel de stof op in kleine ‘brokken’.
 • Behandel alleen onderwerpen die voor u van toepassing zijn.
 • Gebruik de e-learning cursus als naslagwerk.

Bekijk ons aanbod!

Blended learning

Blended learning is een combinatie van klassikaal leren en online leren. Sommige onderwerpen zijn in klassikaal verband het beste te leren, terwijl andere onderwerpen prima individueel online te leren zijn. Als u een blended leertraject volgt dan kan het zijn dat u de ene keer les heeft van een trainer in de klas en de andere keer thuis aan de slag bent met een opdracht.

Blended Learning heeft een aantal voordelen:

 • Het spreekt meerdere leerstijlen aan.
 • Zowel online als face-to-face.
 • Docenten ondersteunen zowel tijdens de klassikale training als tijdens het online leren.
 • Actieve, verdiepende werkvormen.
 • Dankzij het online leren doormiddel van een platform beschikt de cursist altijd en overal over de juiste informatie.
 • Individuele input en bijdrage van de cursisten is goed zichtbaar.
 • Vorderingen van de cursist worden gevolgd door de docent via het digitaal volgsysteem.
 • Lesmateriaal en de opdrachten zijn altijd digitaal beschikbaar.
 • Online leren waar en wanneer u maar wilt.
 • De goed doordachte mix van leermethoden leidt, in combinatie met inhoudelijke expertise en deskundige trainers, tot een hoog rendement van onze trainingen.

Blended learning biedt de voordelen van klassikale training (zoals live interactie en netwerken) met de voordelen van online leren (eigen leertempo en altijd en overal).

 

Virtual Classroom

Heeft u niet de mogelijkheid om een training klassikaal te volgen? Dat is geen probleem! Virtual Classroom biedt namelijk een flexibele oplossing voor het volgen van een training of instructie op ‘afstand.’ U kunt met Virtual Classroom ervoor kiezen om de training thuis of op de werkplek te volgen. Zo hoeft u niet te reizen en kunt u de training volgen in uw eigen vertrouwde omgeving. Virtueel Classroom biedt flexibiliteit aan lesmethodiek, waarbij de kwaliteit van de kennisoverdracht gewaarborgd blijft.

Vooraf aan de training ontvangt u de Virtual Classroom instructies om een sessie op te starten. Er vindt interactie plaats via een audioverbinding (telefoon of VoiP) en een videoverbinding. U hoeft zelf niet over specifiek software te beschikken. Virtual Classroom wordt ook ingezet als u een korte instructie nodig heeft, waarbij de kennisoverdracht op 'afstand' kan plaatsvinden.


Werkplekbegeleiding

Soms is een klassikale training onvoldoende toereikend om optimaal van de CAD software gebruik te (blijven) maken. Een werkplekbegeleiding door een van onze ervaren docenten is dan de juiste oplossing.

Deze aanpak is bijzonder effectief en levert duurzaam rendement

Een werkplekbegeleiding vindt plaats in uw eigen werkomgeving en op de momenten die u het best passen. Samen met u bepalen wij vooraf hoeveel tijd er besteed wordt aan de werkplekbegeleiding. Ook wordt bepaald welke onderdelen er worden behandeld. Op deze manier ontstaat er een optimale begeleiding, waarbij u precies leert wat u nodig hebt.

Werkplekbegeleiding biedt een uitkomst om de theorie in de praktijk toe te passen. Doordat de productspecialisten met u meedenken en advies verstrekken, leert u efficiënt(er) gebruik te maken van de software.

Maatwerktraining

Heeft u een CAD training nodig die geheel op uw wensen en eisen gebaseerd is? Dat kan. Een CAD maatwerk training wordt namelijk volledig op uw organisatie en uw situatie afgestemd. Kortom, de training wordt op maat voor u verzorgd.

Indien u kiest voor een maatwerk opleidingstraject, bent u ervan verzekerd dat de training toegespitst wordt op vragen, wensen en behoeften uit uw eigen organisatie. Op basis van een zorgvuldige analyse van uw vraagstelling en een uitgebreide intake met deelnemers, zijn wij in staat om zeer effectief te trainen en op te leiden.

U bepaalt samen met ons het tijdstip en de tijdsduur van de opleiding of training. Tijdens de maatwerk training zullen de cursisten zich betrokken voelen bij de lessen, omdat de voorbeelden uit de eigen organisatie komen. De CAD maatwerk training kan (ook) op uw locatie plaatsvinden, wat bespaart in reistijd- en kosten.

Een CAD maatwerk training is altijd een effectieve en efficiënte wijze van trainen. Na afloop van de trainingslessen zijn uw medewerkers in staat om het geleerde direct in de dagelijkse praktijk toe te passen.

 

Sietze Hospes

Meer weten?

Weet u niet welke leervorm het beste bij u past? Of wilt u graag meer weten een instructie op afstand? Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.