Cursus VectorWorks 2D

Vectorworks 2D Vectorworks 2D

Doelgroep Vectorworks 2D cursus

Nog veel te veel wordt met CAD het maken van een tekening bedoeld. Toegegeven, dat is ook de belangrijkste toepassing. Maar als bij het "tekenen" rekening wordt gehouden met een object-georiënteerde structuur dan kan er, vooral in de ontwerpfase maar ook voor de besteksfase, veel meer informatie uit worden afgeleid. Bovendien is een object-georiënteerde tekening beter overdraagbaar.

Doelstelling

Het eerste deel van de dag is theoretisch en behandelt bijna alle tekenfuncties van het programma. Het tweede deel van de dag is meer praktisch van opzet en bestaat uit het invoeren van een voorbeeld-project. 

Inhoud

Tijdens de cursus VectorWorks 2D leert de cursist de tekenfuncties van VectorWorks kennen en gebruiken. Het hele traject van het opzetten van een file tot het bewaren van een tekening komt aan bod. Het lesboek is Nederlandstalig.

De lesdag begint met kennismaken met het programma VectorWorks door het langslopen van het toolpalette. Van de belangrijkste teken- en bewerkgereedschappen wordt gekeken hoe ze werken en wat voor resultaat ze geven. Tegelijkertijd leert de cursist hoe te tekenen op een computer en hoe een CAD programma, in dit geval VectorWorks, met de getekende gegevens omspringt. Na de tools komen de items uit de menubalk aan bod. Hiervan worden de belangrijksten behandeld.

Ook leert u hoe u een nieuw document aanmaakt en dit document inricht voor het tekenen van een project. Hierbij moet u denken aan de layerstructuur, de classestructuur en aan de hiërarchie van de getekende objecten d.m.v. symbolen en groepen (object-gericht werken) en View-Ports.

Voorkennis

U hebt wel eens een computer bediend. U weet waar uw bestanden blijven als u ze opslaat. U heeft ervaring met een concurrerend tekenpakket, of met programma's als Illustrator of Photoshop. (Als u die ervaring niet hebt dan kan deze cursus uitlopen tot 2 dagen, waarvoor een offerte opgemaakt moet worden).

Cursusmateriaal en faciliteiten

Tijdens de training ontvangt u instructiemateriaal inclusief praktische oefeningen. Het is ook mogelijk om naast dit materiaal een cursusboek te bestellen als naslagwerk. De kosten hiervan zijn € 80,- per boek. Ook stellen wij u in de gelegenheid om kosteloos gebruik te kunnen maken van een CAD licentie zodat u dit thuis op uw pc kunt installeren. Deze licentie is 30 dagen te gebruiken en hiermee bent u in staat om tijdens de duur van de training ook thuis te kunnen oefenen. 

Voor de trainingen beschikt Cadix in heel Nederland over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden. De kosten hiervoor worden naast de cursuskosten berekend.