Metaalindustrie

A+O MetalEktro

A+O vergoedt de kosten voor trainingen en cursussen op het gebied van digitalisering en robotisering. Hierbij kunt u denken aan cursussen voor het maken en lezen van digitale tekeningen en het werken met softwarepakketten. Lees meer.

Het OOM

Via OOM kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling. Lees meer.

FNV Metaal

Het FNV Metaal heeft afgesproken in de nieuwe cao voor Metaal en Techniek (kleinmetaal) dat er 1.000 scholingsvouchers van € 1.500,- p.p. beschikbaar worden gesteld voor scholing. Elke werknemer, die onder deze cao valt, kan een scholingsvoucher aanvragen. U kunt de voucher gebruiken voor (bij)scholing van uw vakkennis of techniek. Te denken valt aan een cursus AutoCAD, Inventor, Fusion 360, Revit of Tekening Lezen

Het is ook mogelijk om de scholing (deels) onder werktijd te volgen. FNV Metaal heeft namelijk afgesproken met de werkgevers dat u in elk geval recht hebt op één doorbetaalde scholingsdag per jaar (artikel 72b van de cao Metaal & Techniek). U mag ze ook van drie jaar opsparen. Lees meer.

Bouw en Infra

Werkt u volgens de CAO in de bouw en infra? Dan mag u het persoonlijke opleidingsbudget (max. € 2.500,-) aanvragen. Dit budget kan eenmalig ingezet worden voor opleidingskosten die voortvloeien uit de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse. Lees meer.

Installatiebranche

WijTechniek (voorheen OTIB)  stelt vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle werknemers in de technische installatiebranche. Hierdoor kunnen de kosten flink verlaagd worden, in sommige gevallen zelfs naar € 0. 

Voucher voor persoonlijke ontwikkeling:

  • Als werknemer ontvangt u tot € 1500,- voor bijscholing
  • Kies zelf een opleiding of cursus (met hulp van een coach)
  • Inzetbaar voor meerdere opleidingen of cursussen
  • U hoeft uw werkgever niet verplicht in te lichten

Lees meer over het voucher


Daarnaast kan de werkgever via Wijtechniek jaarlijks de kosten voor een training of cursus terugvragen via de OSR-regeling.

OSR staat voor OntwikkelingsStimuleringsRegeling:

  • De werkgever betaald de cursus of training voor de medewerker.
  • Daarna vraagt de werkgever een tegemoetkoming (teruggave) aan. 
  • Het bedrijf/de werkgever ontvangt een scholingstegoed opgebouwd uit het basisbedrag van achthonderd euro per bedrijf plus honderddertig keer het aantal medewerkers.
  • In aanmerking komen cursussen, trainingen en andere scholingsactiviteiten (inclusief examenkosten) ter bevordering van de vakgerichte scholing van de medewerker, in het kader van de uitoefening van zijn huidige en/of toekomstige functie in het bedrijf van de werkgever.

 Lees meer over de OSR

Timmerindustrie

De Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) biedt leden SSWT-subsidie. Werknemers in de timmerindustrie zijn volgens de CAO verplicht om voor werknemers premie te betalen. Hierdoor kunt u gebruik maken van diverse subsidies ten behoeve van onder andere scholing. Lees meer

Meubelindustrie en interieurbouw

Bedrijven in de meubelindustrie hebben recht op subsidie via ECM Meubel wanneer een medewerker een cursus heeft afgerond. Een medewerkers kan ook zelf een subsidie aanvragen als zij/hij deze cursus zelf betaald. Lees meer.

Parketbranche

Het Sociaal Fonds Parket promoot trainingen voor werknemers in deze branche. Dit doet het Sociaal Fonds Parket via het subsidiëren van opleidingen van werknemers. Lees meer.

Houtverwerkende industrie

Het Sociaal Fonds voor de Houtverwerkende Industrie biedt een scholingssubsidieregeling aan, waarmee u als werkgever gedeeltelijk de kosten van bedrijfs- of functiegerichte scholing van uw werknemers door het Sociaal Fonds vergoed kunt krijgen. Lees meer.

ICT-bedrijven en ICT-afdelingen

CA-ICT is de organisatie van de Overheid voor de opleidings- en ontwikkelings-subsidies voor ICT-functies. CA-ICT biedt diverse subsidies aan voor ICT-functies. Lees meer.

Staat uw branche er niet tussen?

Kijk dan op deze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag! 

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Meer weten?

Vraag het mij gerust!