Werkgeversorganisaties Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland en Bouwend Nederland, werknemersorganisaties FNV, CNV en de Unie en de O&O fondsen OOM, A+O Metalektro en WIJ-Techniek, hebben samen met provincie Drenthe, Fryslân en WerkinZicht Groningen de handen ineen geslagen voor duurzame banen in hun sectoren. Met het project 'Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap' wordt er geïnvesteerd in (toekomstige) werknemers in de techniek en bouw&infra. Dit doen zij door subsidies beschikbaar te stellen voor scholing.

School uw personeel

Werkgevers die gevestigd zijn in Groningen, Friesland of Drenthe kunnen 50% van een scholing vergoed krijgen (met een maximum van € 500,- per werknemer die een opleiding gaat volgen). De scholingsactiviteit dient gericht te zijn op het versterken of vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

 

Ontwikkel uzelf

Personeel dat zichzelf verder wil ontwikkelen om zo de ontwikkelingen in de branche bij te kunnen houden, kunnen maximaal € 1.000,- subsidie aanvragen. De scholingsactiviteit dient gericht te zijn op het versterken of vergroten van de duurzame inzetbaarheid. Het personeel dient werkzaam te zijn bij een werkgever die gevestigd is in Groningen, Friesland of Drenthe.

Kom werken in de techniek en bouw&infra

Om de branche vitaal te houden en een bijdrage te leveren aan het terugdringen van personeelstekorten, wordt er 50% van een scholingstraject (maximaal € 2.500,-) betaalt voor werkzoekenden die zich middels een zij-instroomtraject willen laten scholen. Het is hierbij van belang dat de werkzoekende zich laat omscholen richting een baan in de techniek of bouw&infra en hij/zij gaat werken in Groningen, Friesland of Drenthe (wanneer de werkgever bekend is) óf woonachtig is in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe (wanneer de werkgever nog niet bekend is).

CAD training volgen?

Met de bovengenoemde subsidies kunt u onder andere de volgende trainingen gratis of met korting volgen: 

Volg een scholingstraject tot CAD tekenaar!

Met de scholingstrajecten van Cadix krijgt u de kennis en vaardigheden om als CAD tekenaar of CAD modelleur aan de slag te gaan. Het omscholingstraject bestaat uit zowel klassikale trainingsdagen als uit praktijkdagen en begeleidingsdagen. De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij gewerkt wordt aan een project. 

Lees meer

Meer weten over deze subsidies?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ik help je graag verder!