Wielaard Stellingsystemen

Klant:

Wielaard Stellingsystemen

Zie ook:

Omschrijving:

Om de medewerkers van de organisatie te leren werken met Fusion 360 heeft Cadix een driedaagse maatwerktraining verzorgd.

Deel deze pagina:

Wielaard Stellingsystemen uit Gasselte is specialist in het ontwikkelen van stellingsystemen en RVS producten. Wielaard Stellingsystemen is werkzaam binnen ziekenhuizen en levert onder andere ziekenhuiskarren van hoge kwaliteit. Deze karren worden onder andere gebruikt voor het gemakkelijk vervoeren van computers en medicijnen. Het bedrijf wordt nu zo’n vijf jaar gerund door Roel Mennega en Agnes Wielaard.

Roel Mennega: “Eigenlijk leveren wij alles wat niet standaard is aan een ziekenhuiswagentje. Hierbij moet je denken aan allerlei aanvullingen zoals draadroosters, stellingen met plastic bakken of RVS deksels”. De ontwerpen van Wielaard Stellingsystemen werden tot voorkort nog met de hand geschetst. Máár sinds maart 2018 worden de modellen in Fusion 360 gemaakt. Mennega: “Ik maakte de ontwerpen altijd met pen en papier, maar het was de hoogste tijd om te innoveren. Met Fusion 360 zijn we klaar voor de toekomst en werken we efficiënter.” Mennega: “Voordat ik begin aan een ontwerp ga ik altijd eerst langs bij mijn klant. Ik probeer zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de wensen en eisen zijn. Ik schets wat ideeën en luister hierbij goed naar de klant. Tot een paar maand geleden stuurde ik deze handgemaakte schets nog op naar mijn toeleveranciers. Zij produceerden mijn ontwerpen met behulp van, het door hun gemaakte, 2D en/of 3D ontwerp.” Met de komst van Fusion 360 kan Wielaard Stellingsystemen zelf een digitaal ontwerp modelleren.

Waarom Fusion 360?

Netter en meer detail

De schetsen zijn netter en gedetailleerder.

Minder fouten

Voorheen kwamen sommige fouten pas aan het licht bij het maken van een prototype. Met Fusion 360 zijn eventuele fouten direct zichtbaar in het ontwerp.

Meer gemak

Je kunt snel en eenvoudig verschillende varianten van bestaande ontwerpen maken.

Maatwerktraining afgestemd op Wielaard Stellingsystemen

Om de medewerkers van de organisatie te leren werken met het 3D softwarepakket Fusion 360 heeft Cadix een driedaagse maatwerktraining verzorgd. Deze training werd uitgevoerd op locatie bij Wielaard Stellingsystemen. “Ik heb voordat ik met Fusion 360 ben begonnen, kort gewerkt met een ander 3D pakket. Het gebruik hiervan was echter zeer complex. Daarbij waren de kosten voor het pakket hoog, terwijl ik het maar relatief weinig gebruikte”. Roel Mennega kende Wim Meijer (productspecialist van Cadix) van vroeger en hij heeft daarom contact met hem gezocht.

Fusion 360 is het perfect pakket

Wim adviseerde Roel te gaan werken met Fusion 360. Wim Meijer: “Fusion 360 is het perfect pakket voor de werkzaamheden van Wielaard Stellingsystemen. Met Fusion 360 werk je namelijk gemakkelijk en snel ontwerpen uit. Daarbij is het pakket relatief goedkoop ten opzichte van andere CAD pakketten”. Tijdens de Fusion 360 maatwerkcursus zijn de belangrijkste vaardigheden voor het maken van 2D en 3D ontwerpen behandeld. Zo zijn het maken en parametriseren van schetsen, het maken van 3D modellen en het samenstellen van onderdelen aan bod gekomen. Verder is ook het maken van 2D werktekeningen en renderings behandeld. De medewerkers van Wielaard Stellingsystemen kunnen dankzij de training zelfstandig producten modelleren, en hiervan grafische afbeelding maken.

“Door veel te werken met Fusion 360, word ik elke dag een beetje beter” ​​​​​​​

Roel Mennega: “Ik ben zeer tevreden over de maatwerktraining. Wim legt alles duidelijk, rustig en met veel passie uit. De maatwerkcursus was praktijkgericht opgezet, wat er voor zorgde dat wij in een korte tijd de juiste functionaliteiten hebben geleerd voor onze werkzaamheden.” Roel geeft aan dat de training zeker heeft voldaan aan zijn verwachtingen. Echter vertelt hij ook dat oefenen absoluut nodig is. “Toen Wim éénmaal weg was, moest ik alles alleen doen. In het begin vond ik dit toch wel lastig. Máár door veel te werken met Fusion 360, word ik elke dag een beetje beter!”

Werken met Fusion 360 heeft vele voordelen

“Dankzij Fusion 360 zijn mijn schetsen netter en gedetailleerder”, vertelt Roel enthousiast. “Ook is de kans op fouten met Fusion 360 veel kleiner. Voorheen kwam het voor dat bepaalde fouten pas aan het licht kwamen bij het maken van een prototype. En dat is natuurlijk erg zonde”. Daarbij geeft Roel aan dat hij geld bespaart, omdat hij nu ook zelf DWG’s kan aanmaken. Voorheen werd dit door zijn toeleveranciers gemaakt. Ook zorgt Fusion 360 volgens Roel voor gemak. Roel: “Ik maak veel varianten van bestaande ontwerpen. Zo vraagt mijn opdrachtgever bijvoorbeeld om hetzelfde wagentje, dat ik al eerder heb geleverd, opnieuw te maken, maar dan 20 cm kleiner. Binnen Fusion 360 pas ik mijn wagentje eenvoudig en snel aan naar het juiste formaat. Super ideaal”. Roel en Agnes zijn blij dat ze hebben besloten te gaan met werken met Fusion 360 en zijn ook zeer tevreden over de diensten van Cadix. Mennega: ”De stap naar 3D tekenen is nu echt gezet!

Samenstelling accessoire rail Samenstelling accessoire rail
Karretje in Fusion 360 (tijdens training) Karretje in Fusion 360 (tijdens training)
Werktekening Werktekening
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wilt u meer weten over het werken met Fusion 360?

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!