Hanzehogeschool

Klant:

Hanzehogeschool

Zie ook:

www.hanze.nl

Omschrijving:

Cadix verzorgt SolidWorks colleges voor alle eerstejaars van de afdeling werktuigbouw.

Deel deze pagina:

Vrijdag, 24 juni, was het weer zover! Op de afdeling werktuigbouw van de Hanzehogeschool Groningen (School of Engineering) vond de jaarlijkse strijd om dé felbegeerde beker plaats. Diverse studiegroepen presenteerden hun “Pick & Place’ machine in een proof-of-concept prototype. De studiegroep die de beste tijd wist te realiseren met een eigen ontworpen en ontwikkelde “Pick & Place” machine, ontving een beker en de eer!

Gedurende het laatste kwartaal van het eerste studiejaar is er, tussen het maken van de tentamens door, hard gewerkt aan de machine. De projectopdracht is als volgt omschreven:

In een bierbrouwerij is een probleemsituatie die opgelost moet worden. Er worden bierflesjes van een lopende band in een buffer geplaatst. Vanuit deze buffer dienen deze flesjes in een krat te worden geplaatst. Deze verplaatsing moet maximaal horizontaal 1 m en 0,3 m verticaal kunnen overbruggen. De machine moet op afstand te besturen zijn. Je mag het bierflesje niet met de handen aanraken.

Presentatie ‘Pick & Place’ machines

Op 24 juni vond de presentatie van de machines plaatst. Alle 12 groepen hadden een ‘Pick & Place’ prototype machine ontwikkeld in een proof-of-concept. Het oppakken, verplaatsen en neerzetten van de flesjes werd vormgegeven in het gekozen ontwerp. Omdat het budget minimaal was, werd ook verwacht dat er gebruik gemaakt zou worden van restmaterialen en afgedankte producten, waarvan bijvoorbeeld het motortje nog te gebruiken is.

De jury van de Hanzehogeschool heeft de ontwerpen beoordeeld op basis van de snelste tijd. Wim Meijer en Luuk Huisman van Cadix hebben de ontwerpen in z’n totaliteit beoordeeld op kenmerken als: degelijkheid, bruikbaarheid, mate van innovatie, originaliteit, duurzaamheid, toepassing en gebruik materialen. De teamleden van het winnende ontwerp ontvingen uit handen van Luuk Huisman een Virtual Reality bril.

SolidWorks colleges voor de Hanzehogeschool


De ‘Pick & Place’ machines zijn ontworpen in SolidWorks. Cadix verzorgt al jaren de SolidWorks colleges voor alle eerstejaars van de afdeling werktuigbouw. Wim Meijer, productspecialist 3D CAD, leert de studenten alle ins en outs van het softwarepakket.

Winnaars

Op de onderstaande foto het winnende team en de medewerkers van Cadix. Van links naar rechts: Robbert Lodewijks, Sjoerd Zillen, Rianne Idink, Scott van Leeuwen, Hidde Stuut en Niels v.d. Veer. Links van de studenten staat Luuk Huisman (Cadix) en rechts van de studenten staat Wim Meijer (Cadix).

Rutmer Visser
Rutmer Visser, Salesmanager

Ook leren werken met SolidWorks?

Neem contact met mij op!