Jurjan Oost

Klant:

Jurjan Oost

Zie ook:

Omschrijving:

Jurjan Oost heeft zijn kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot door een re-integratietraject bij Cadix te volgen.

Deel deze pagina:

Het kan je zomaar overkomen: je wordt ontslagen! Erg vervelend, maar niet onoverkomelijk. Jurjan Oost heeft dit ook meegemaakt. Hij werkte dertien jaar bij een organisatie als werkvoorbereider, maar helaas ging het bedrijf failliet. Dit betekende dan ook dat Jurjan zijn baan verloor. Gelukkig heeft hij een nieuwe kans gekregen bij de ontwerpstudio van Nynke Terpstra. Hij werkt hier nu bijna twee jaar als modelleur. 

Nadat Jurjan zijn baan verloor, ging hij vrijwel direct op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij zette zijn schouders eronder en nam contact op met Nynke Terpstra. Jurjan en Nynke kenden elkaar omdat zij eerder binnen dezelfde organisatie hadden gewerkt, voordat Nynke Ontwerpstudio Nynke Terpstra begon. “Ik wist dat Nynke al een aantal jaren haar eigen ontwerpstudio runde en ik vroeg mij af of zij wellicht ook een vacature open had staan”. Nadat Jurjan haar had benaderd, ging Nynke nadenken over wat zij voor elkaar konden betekenen. “Hij was namelijk altijd werkvoorbereider geweest en ik zocht een modelleur”. Maar Jurjan kon al veel meer dan dat Nynke had verwacht. “Toen hij toonde wat hij zichzelf had aangeleerd op het gebied van 3D tekenen en hoe creatief hij was, deed hij mij verbazen!”. 

Prikkelende tekeningen

Nynke heeft Jurjan een kans gegeven als 3D vormgever. Jurjan heeft eerst een periode bij Nynke gewerkt als werkervaringsplek, omdat Nynke nog niet voldoende opdrachten voor hem had. Het re-integratiebedrijf, dat Jurjan op de achtergrond ondersteunde, zorgde voor een proefcontract en een opleidingsbudget.

Op zoek naar een professioneringsslag

Het budget mocht besteed worden aan een training bij Cadix. Jurjan tekende voorheen met SketchUp en AutoCAD 3D, maar Nynke was op zoek naar een professioneringsslag en kwam zo in contact met Cadix. Harold Kramer, ervaren adviseur van CAD software, heeft haar geadviseerd over wat het beste was voor haar organisatie. In het begin twijfelde Nynke, maar uiteindelijk besloot zij om gebruik te gaan maken van Revit LT. “Ik ga met dit soort keuzes niet over één nacht ijs, maar gelukkig had Harold geduld”, vertelt Nynke. Volgens haar moeten tekeningen niet alleen “prikkelen”, maar ook  bijdragen aan de juiste informatie voor uitvoerende partijen. Hiervoor bleek Revit het ideale programma. 

Tevreden Revit gebruikers

Jurjan en Nynke zijn beide blij met de keuze voor Revit. Ze bevestigen dat het inderdaad het meest geschikte programma is voor de werkzaamheden die zij verrichten. Volgens Nynke maak je tekeningen om iemand een beeld te geven. Het doel van een in 3D gepresenteerd ontwerp is dat opdrachtgevers een goed beeld krijgen om te kunnen concluderen dat hun vraag wordt beantwoord. 

Re-integratietraject

Maandelijks volgen diverse deelnemers re-integratietrajecten bij Cadix, met of zonder ondersteuning van het UWV. Jurjan was één van deze deelnemers. Tijdens het kennismakingsgesprek met Jurjan werd duidelijk dat 3D tekenen echt zijn passie is. Hij was dan ook ontzettend gemotiveerd om meer te leren over het 3D tekenen. Het volgen van zo’n training was een win-win situatie volgens Nynke. “Mocht het zo zijn dat Jurjan toch niet bij mij aan het werk kan blijven, dan is Jurjan breder geschoold, waardoor hij zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot”.

Jurjan laat weten dat hij met veel plezier de training Revit (LT) bij Cadix heeft gevolgd. “Ik had goed contact met de Revit specialist, Perry de Bruijn, en hij daagde mij uit om meer te doen dan de standaard oefeningen uit de training”. Na de eerst dag maakte Jurjan al een kast waar zowel Perry als Nynke zeer van onder de indruk waren. Na veel oefenen, zowel tijdens de training als bij Nynke, heeft hij Revit nu onder controle. “Ik kreeg van Nynke gelukkig veel tijd om te oefenen. Om Revit onder de knie te krijgen is dat zeker nodig.” Om slim te kunnen werken met Revit is het maken en beheren van families en templates erg belangrijk, geeft Jurjan aan. “Dit maakt het werk uiteindelijk gemakkelijker én het bespaart tijd”.

“Ik had goed contact met de Revit specialist en hij daagde mij uit om meer te doen dan de standaard oefeningen!”

Jurjan Oost

Een nieuwe stap

Jurjan werkt nu drie dagen in de week bij de ontwerpstudio van Nynke Terpstra. “Ik heb altijd 100% van zijn tijd nodig”, vertelt Nynke. “Hij kan niet eens met vakantie!”, grapt ze. Jurjan is ontzettend trots, want 3D tekenen is wat hij het liefst doet zo’n hele dag. Nynke en Jurjan geven wel aan dat ze in routine raken en dat het misschien wel tijd wordt voor een nieuwe stap. Ze willen gaan renderen en leren tekenen met belichting. Hiervoor is de stap richting Revit Full of 3ds Max nodig. “Het zou goed kunnen dat Jurjan over een tijdje weer een nieuwe training bij Cadix gaat volgen”, zegt Nynke.

Jurjan wil iedereen die werkloos raakt meegeven dat je nooit op moet geven, ook al gaat het even wat minder. Jurjan heeft dankzij Nynke en Cadix een nieuwe kans gekregen en dit verdient iedereen! 

Ontwerp Jurjan Oost
Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ook laten omscholen?

Neem gerust contact met mij op!