Dutch Mirror Factory

Klant:

Dutch Mirror Factory

Zie ook:

Omschrijving:

Cadix heeft Dutch Mirror Factory ondersteund bij het overstappen van 2D naar 3D in Fusion 360 middels maatwerkcursussen.

Deel deze pagina:

Fusion 360 is de eerste 3D cloudapplicatie om concepten en ideeën mee uit te werken. Met Fusion 360 ontwerpt, simuleert en produceert u vanuit één platform. Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van Fusion 360 en zo ook Dutch Mirror Factory uit Deventer, ontwerper en ontwikkelaar van innovatieve spiegelconcepten. Om te leren werken met het CAD pakket heeft Wim Meijer, Fusion 360 specialist van Cadix, eind 2017 een intensieve maatwerktraining verzorgt voor Winfred Hesselink (productmanager) en Christiaan v/d Scheur. Tot voorkort werd er binnen Dutch Mirror Factory nog met liniaal en potlood getekend, maar dit is nu verleden tijd!

Producttekeningen met de hand geschetst

Dutch Mirror Factory levert op maat gemaakte spiegels en 'private label'-collecties aan de badkamerindustrie, groothandelaren en de hospitality-sector. “Onze core business is het op maat maken van spiegels. Iedere klant is uniek en heeft zo haar eigen wensen, denk bijvoorbeeld aan verlichting, spiegelverwarming of een ingebouwd bluetooth systeem ”, vertelt Winfred Hesselink. “De specifieke wensen worden verwerkt in de producttekeningen, welke tot een paar maand geleden nog met de hand werden geschetst. Vervolgens werden deze tekening opgestuurd naar de leveranciers of naar onze eigen productieafdeling. Wanneer we 3D tekeningen nodig hadden, besteedden we dit uit. Deze tekeningen werden gemaakt met het 3D pakket SolidWorks”.

“Vorig jaar zijn wij getipt om te gaan werken met Fusion 360”, vertelt Winfred enthousiast. “Door te leren werken met Fusion 360 hebben we meer grip gekregen op ons product. We hebben nu tenslotte ook de 3D tekeningen in eigen beheer.” Ook vertelt Winfred dat de vraag naar 3D tekeningen bij klanten sterk is gegroeid. “Klanten willen een realistische beeld van hun product, al vóór dat het product daadwerkelijk is gemaakt”. De keus om te gaan werken met Fusion 360 in plaats van SolidWorks was volgens Winfred snel gemaakt. “In vergelijking met SolidWorks is Fusion 360 een stuk goedkoper, terwijl het resultaat vrijwel gelijk is.”

Maatwerktraining: “Voor een leek zoals ik, was alles goed te volgen!”

In november 2017 heeft Cadix een tweedaagse maatwerktraining verzorgt, waar Winfred zeer tevreden over is: “Productspecialist Wim Meijer leert je, in het juiste tempo, correct om te gaan met Fusion. Voor een leek zoals ik, was alles goed te volgen. Wim vertelt enthousiast en weet ook mij te enthousiasmeren. Soms was ik zelfs ’s avonds nog bezig in het 3D pakket”. De maatwerktraining is uitgevoerd op locatie bij Dutch Mirror Factory, wat Winfred als zeer prettig heeft ervaren. “Je werkt in een vertrouwde omgeving en kunt veel organisatiegerichte vragen stellen”, aldus Winfred.

Belangrijk om te blijven oefenen

Momenteel werkt vooral Christiaan de producttekeningen uit in Fusion 360. “Christiaan zet nu met name tekeningen van bestaande klanten om naar 3D, om nu alsnog hun (eerdere) wens te behartigen. Deze 3D tekeningen worden bijvoorbeeld gebruikt op websites”, noemt Winfred. Te kennen geeft Winfred ook dat hij toch nog veel tekeningen maakt met potlood en liniaal: “Ik heb goed leren werken met Fusion 360 tijdens de training, maar ik merk dat het belangrijk is om te blijven oefenen. Ik heb namelijk nu nog de neiging om de tekeningen te maken op papier, omdat dit mij momenteel nog het snelste af gaat.“ Toch geeft Winfred aan dat de stap naar 3D zeker is gemaakt. “Voor alle nieuwe klanten maken wij onze tekeningen in 3D, mét Fusion 360”.

Dutch Mirror Factory ontdekt de voordelen van Fusion 360

Ook al werkt Dutch Mirror Factory nog maar kort met Fusion 360, ze ontdekken al gauw de voordelen van het gebruik van Fusion 360. “Als je éénmaal een aantal basistekeningen hebt gemaakt, dan kan je deze in veel gevallen eenvoudig hergebruiken. Je hoeft dan bijvoorbeeld alleen nog maar de maten in te voeren. Hierdoor werken we effectiever én efficiënter. Daarbij merken we dat onze klanten zeer enthousiast reageren op onze 3D tekeningen. Een plaatje zegt tenslotte meer dan een platte tekening”. Winfred geeft aan in de toekomst nogmaals gebruik te maken van de diensten van Cadix. “Ik wil mijzelf verder ontwikkelen, zodat ik nog beter en sneller leer werken met Fusion 360. En stilstand is achteruitgang!”

Spiegel in Fusion 360 Spiegel in Fusion 360
Werktekening spiegel Werktekening spiegel
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wilt u ook leren werken met Fusion 360?

Vraag gerust naar de mogelijkheden.