Roy Anthony

Klant:

Roy Anthony

Zie ook:

Omschrijving:

Roy Anthony zat in de WW, maar heeft dankzij AutoCAD cursussen (via UWV) zijn eigen bouwproject kunnen realiseren op Bonaire.

Deel deze pagina:

Vol goede moed begon Roy Anthony in 2003 aan de opleiding Bouwtechnicus. Met veel plezier heeft hij de opleiding succesvol afgerond. Het vinden van werk ging helaas moeizaam omdat Nederland in die tijd getroffen was door de economische crisis. Roy Anthony: “De hele bouwwereld lag plat. Alle banen die ik in die tijd heb gehad, waren maar van korte duur. Alle bouwbedrijven vielen één voor één om.” Roy vertelt dat hij toentertijd diverse functies voor zijn rekening heeft genomen. Met name als AutoCAD tekenaar, maar ook als calculator en werkvoorbereider.

“Omdat het ontzettend moeilijk was een baan te vinden in de bouw, had ik besloten aan de slag te gaan bij het verhuisbedrijf van mijn schoonouders”. Roy heeft daar vijf jaar lang met veel plezier gewerkt. “Ik heb een leuke tijd gehad, maar de liefde voor tekenen is altijd gebleven. Toen mijn schoonouders besloten het bedrijf te verkopen, ben ik weer serieus gaan nadenken over mijn functie als CAD tekenaar”.

AutoCAD kennis sterk verouderd

Door de verkoop van het verhuisbedrijf is Roy in 2018 in de WW beland. “Ik ben direct actief gaan solliciteren op tekenaar functies, máár ik ontdekte als gauw dat mijn profiel niet kon voldoen aan de vraag van de werkgevers. Mijn kennis van AutoCAD was verouderd en dit maakte mij onzeker”. Roy geeft aan dat hij zodoende niet overtuigend overkwam tijdens de sollicitatiegesprekken. “Ik heb dit vervolgens aangegeven bij mijn werkcoach van het UWV. De coach stelde voor het UVW scholingsbudget in te zetten voor het volgen van een AutoCAD cursus”. Cadix staat bij het UWV geregistreerd als ‘erkend scholingspartner’. De werkcoach van het UWV heeft Roy daarom ook geadviseerd contact op te nemen met Cadix. “Ik heb gebeld met Rutmer Visser (Opleidingsadviseur) en hij heeft voor mij een passend opleidingstraject samengesteld.” Met het UWV scholingsbudget worden cursussen tot maximaal tot € 2.500,- incl. BTW vergoed worden. Roy heeft dankzij de vergoeding van het UWV een AutoCAD basiscursus en AutoCAD cursus voor gevorderden kunnen volgen.

UWV scholingsbudget

Je komt in aanmerking voor het UWV scholingsbudget wanneer je in de WW zit, affiniteit hebt met de bouw of techniek en je een opleiding richting een beroep uit de kansberoepenlijst wilt volgen. Bijvoorbeeld tekenaar, werkvoorbereider, calculator, projectleider, BIM manager of BIM-modelleur.

Ontdek meer

“Dankzij de cursussen ontwerp ik sneller en efficiënter met AutoCAD”

“Ik ben zeer tevreden over de AutoCAD basiscursus van Cadix”, vertelt Roy enthousiast. “Ik had natuurlijk al een aantal jaren ervaring met AutoCAD, maar tóch heb ik nog ontzettend veel geleerd tijdens de cursus”. Roy geeft aan dat hij voor het laatst in AutoCAD 2013 heeft gewerkt. Het verschil met de versie van nu is dan ook groot. “Docent Wim Meijer legt je de basis van AutoCAD uit, maar geeft óók handige tips en tricks voor het snel en efficiënt werken met de software van nu. Zelfs ik, die al enige kennis had van AutoCAD, heb een aantal zéér handige functionaliteiten ontdekt hierdoor.” Roy geeft aan dat hij andere tekenaars, ook die al jaren ervaring hebben met AutoCAD, aanraadt de AutoCAD basiscursus te volgen. “Vele tekenaars leren werken met AutoCAD met behulp van de uitleg van collega’s. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, maar handelingen verouderen of veranderen door de komst van een nieuwe versie. Door zo’n basiscursus te volgen ben je weer helemaal up-to-date en kan je uiteindelijk veel sneller werken”.

Ook over de gevorderden cursus was Roy zeer te spreken. “De cursus was ontzettend leerzaam. We gingen diep op de stof in en zodoende heb ik dingen geleerd die je op school of in het werkveld nooit zou leren.” Roy geeft vervolgens aan dat hij de geleerde kennis goed kan toepassen in de praktijk. “Dankzij de cursus zijn mijn eigen tekeningen technisch in orde en werk ik efficiënter”.

Waarom een AutoCAD cursus?

Up-to-date

Het verschil in AutoCAD versies is soms best groot. Tijdens de cursus werk je in de laatste AutoCAD versie.

Sneller werken

De docent geeft handige tips en tricks voor het snel en efficiënt werken met de software van nu.

Praktijk gericht

Tijdens de cursus ga je diep in op de stof en leert dingen die je op school of in het werkveld nooit zou leren.

Werk efficiënter

De docent laat jou handelingen zien die het werkproces aanzienlijk versnellen.

Bouwproject: woningen op Bonaire

De opgedane kennis van de cursussen past Roy nu toe in zijn eigen bouwproject. “Mijn vrouw en ik bezitten een stuk grond (3200 m²) op Bonaire en hebben besloten hier woningen te gaan bouwen. Op Bonaire zijn namelijk voldoende vakantiewoningen, máár woningen voor het verblijven op de lange termijn zijn er bijna niet.” Dankzij de cursussen heeft Roy deze woningen zelf van A tot Z kunnen ontwerpen in AutoCAD. De tekeningen zijn vervolgens goedgekeurd door de Gemeente in Bonaire. Roy: “Ik heb voor mijn project niet gekozen voor een traditioneel bouwsysteem, zoals cementblokken, maar voor een staalconstructie met piepschuim. Deze bouwconstructie heeft een hoge isolatiewaarde, wat goed van pas komt in een warm land zoals Bonaire.”

Dankbaar voor de cursus

Roy vertelt dat deze manier van bouwen een stuk sneller is in vergelijking tot de traditionele manier. De 6 twee onder-één-kap woningen worden binnen zes weken gebouwd. Roy: “Ik ben dankbaar dat ik, met behulp van de AutoCAD cursussen, in staat ben dit te realiseren. In de toekomst zou ik ook graag in 3D willen leren tekenen met Revit. Ik oefenen regelmatig met het programma, maar om op de juiste manier met Revit te leren werken zou ik weer een cursus bij Cadix willen volgen”.

Ontwerpfase Ontwerpfase
Realisatie (oplevering april 2020) Realisatie (oplevering april 2020)

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor het UWV scholingsbudget?

Lees meer op deze pagina of neem gerust contact op met ons. Bel naar 088 2600 800 of mail naar info@cadix.nl.

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ik help u graag verder!