Rachel Mossel

Klant:

Rachel Mossel

Zie ook:

Omschrijving:

Via het omscholingstraject heeft Rachel een functie gekregen bij Allians Trajectbureau.

Deel deze pagina:

Rachel Mossel (30) is energieke Rotterdamse dame met een bouwkundige achtergrond. Ze werkte ruim zeven jaar bij een groot aannemersbedrijf in de havenstad. Door de bouwcrisis raakte ze haar geliefde baan kwijt. “Ik werd in de gelegenheid gesteld om een scholingstraject AutoCAD te volgen. Door mijn ervaring in de bouw was ik al een beetje bekend met AutoCAD, maar door dit traject te volgen, heb ik mij kennis nog meer verbreed. Ik heb de cursus dus als zeer leerzaam ervaren.”

Via het omscholingstraject heeft Rachel een functie gekregen bij Allians Trajectbureau. “Deze baan is heel variërend. Het is deels administratief en deels het begeleiden van cursisten die ook een omscholingstaject volgen. Ik maak rapporten over de status en voortgang van de cursisten en begeleid de cursisten wanneer ze problemen hebben met de software. Met het werk wat ik nu doe, ben ik zeer tevreden. Het is wel heel anders dan wat ik natuurlijk gewend was bij het aannemersbedrijf, maar zie dit als een grote uitdaging.

Een compleet plaatje maken

Deze betrekking is voor Rachel een goede manier om weer in het werkritme te komen, na een lange tijd werkloosheid. Het kan een mooie brug naar ander werk zijn. “Ik kijk af en toe naar andere functies. Een functie in de bouw als werkvoorbereider of mijn laatste functie als kopersbegeleiding, daar zoek ik naar. In beide gevallen heb je veel te maken met bouwkundige tekeningen. In combinatie met de AutoCAD kennis, die ik nu heb, zou mijn wens een compleet plaatje zijn”, aldus Rachel.

'Door dit traject te volgen, heb ik mij kennis nog meer verbreed'

Rachel Mossel, Assistent AutoCAD medewerker

Een tekening ‘from scratch’

Het scholingstraject tot AutoCAD tekenaar was geïnitieerd door de gemeente Rotterdam, het duurde drie maanden en werd verzorgd door Cadix. Rachel zat in de eerste groep, die bestond uit twaalf werkzoekenden. “De docenten namen de tijd voor elke cursist, de stof werd altijd goed uitgelegd vaak door middel van praktische voorbeelden. Doordat ik deze cursus heb gevolgd, ben ik nu in staat voorkomende problemen op te sporen en mogelijk op te lossen. Het belangrijkste natuurlijk is dat ik in staat ben een tekening ‘from scratch’ te maken.”


Rachel Mossel op haar werkplek

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ook je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Volg een scholingstraject. Neem contact op met mij voor meer informatie.