van Iersel geveltechniek

Klant:

van Iersel geveltechniek

Zie ook:

www.ierselbv.nl

Omschrijving:

Ontwikkeling maatwerktool 'Family unhosting' in Revit

Deel deze pagina:

Tijdens een training Revit bij van Iersel zien we dat er nog veel meer efficiëntie en tijdswinst binnen handbereik ligt voor de engineers van dit bedrijf in geveltechniek. Een quickscan leert dat er met een automatiseringsslag in het ontwerpproces dàgen werk per project geëlimineerd kan worden.

Inmiddels is de add-on 'Family unhosting' opgeleverd door Cadix. De resultaten die hiermee behaald worden zijn nog gunstiger dan de toch al ambitieuze doelstelling van ongeveer 70% tijdsbesparing. 


Lees verder en ontdek hoe deze oplossing tot stand werd gebracht.

Van Iersel Geveltechniek ontwerpt, produceert en monteert hoogwaardige aluminium kozijnen, vliesgevels en gevelelementen voor zowel renovatie-als nieuwbouwprojecten, voor woningbouw en utiliteitsbouw. Van kozijnen, ramen en deuren tot complete gevels, alles wat glasdragend is wordt door de vakmensen van Van Iersel verzorgd. Dit doen zij al ruim 120 jaar en door heel Nederland. Je kunt dus wel stellen dat het bedrijf gevoel voor gevels heeft.

Engineering

Er werken ongeveer 80 medewerkers bij van Iersel in Breda. Naast het kantoor is hier ook een enorme productie afdeling gevestigd. Wekelijks gaan hier gemiddeld 150 aluminium gevelelementen de deur uit.

De afdeling engineering bestaat in totaal uit acht personen. Eén van hen is Bas Broeders. Als hij in de zomer van 2023 een voor het bedrijf op maat ontworpen cursus Revit gaat volgen, worden hij en zijn collega’s door de trainer van Cadix actief bevraagd over hun dagelijkse werkzaamheden. Ze willen graag specifieke uitleg over elementen en meer bijleren over het invoeren en meenemen van parameters bij projecten.

Het blijkt dat er in het werk van Bas en zijn collega’s een aantal terugkerende handelingen en werkzaamheden zitten, die volgens de trainer ook uitstekend geautomatiseerd kunnen worden.

ontwerp

Automatisering


Er zitten namelijk soms wel 20 tot 30 verschillende maten, merken en materialen kozijnen en deuren in één gebouw. Dit betekent enorm veel handmatig invoeren van gegevens, modelleren en controleren. Met kans op een afwijking bovendien.

Bas en zijn collega’s liepen er dus tegenaan dat het omzetten van de gegenereerde Families in Revit ze heel veel tijd kostte. Elke keer weer opnieuw moesten de onderdelen en hun parameters geselecteerd, omgezet en aangepast worden voordat ze in een 3D model gezet konden worden en de tekening verder gereed gemaakt kon worden voor de afdeling productie.

Doelstelling

Een quickscan leert dat er met een automatiseringslag door Cadix inderdaad nog veel tijdswinst in het ontwerpproces bij van Iersel te behalen valt. Na verder overleg tussen van Iersel en Cadix is besloten om snel te starten met de voorgestelde automatisering en begin dit jaar is de gericht voor van Iersel ontwikkelde add-on Family unhosting opgeleverd.

De resultaten die hier inmiddels mee behaald worden zijn nog veel gunstiger dan de toch al ambitieuze doelstelling van ongeveer 70% aan tijdsbesparing.

Enorme tijdsbesparing


Met de nieuwe add-on functionaliteit die naadloos in Revit geïntegreerd is wordt niet alleen het tekenwerk versneld, maar kunnen de engineers per onderdeel direct ook nog veel meer nuttige informatie aan het model meegeven. Via een import worden de verschillende, geometrische aspecten omgezet van Wall-based naar unhosted en worden de relevante parameters overgezet. Hierna kunnen ze in direct het 3D Revitmodel gezet worden.

Waar het omzetten van een gevel met 20 aluminium of stalen elementen voorheen een gehele werkdag in beslag nam, doet de engineer dit met behulp van de add-on nu met gemak in slechts 5 tot 10 minuten!

Het is echt heel fijn dat we nu niet onnodig veel tijd meer kwijt zijn aan deze repeterende werkzaamheden en steeds terugkerende onderdelen. 

Bas Broeders, engineer

De vrijgekomen tijd kan Bas goed besteden aan het plaatsen van andere elementen. Ook lukt het hem nu om gedetailleerde aangezichten van een gebouw veel sneller aan te leveren bij de klant. Hierdoor krijgt deze een beter beeld van de oplossingen die van Iersel biedt en kan er nauwkeuriger afgestemd worden met de opdrachtgever over de uiteindelijk te plaatsen gevels en elementen.


Samenwerking

Bas ervaart de interactie met Cadix gedurende het hele traject als erg prettig en transparant. Niet alleen in het contact met trainer Walther, dankzij wie deze bal ging rollen. Maar ook met accountmanager Willian en ontwikkelaars Wim en Guido; met allemaal is er een zakelijk maar toch ‘lekker informeel’ contact.

Bas geeft aan dat hij het gevoel heeft dat hij altijd bij Cadix terecht kan voor vragen en ook om tussendoor even open via de telefoon met elkaar te sparren. Dit past goed bij van Iersel en de samenwerking verliep daardoor heel vlot. Met de oplevering van een unieke en extreem tijdbesparende tool als gevolg!


Vooralsnog zijn er drie engineers bij van Iersel aan de slag met deze add-on in Revit. Zij hebben hun werkzaamheden inmiddels kunnen verleggen naar uitdagender taken die bovendien meer rendement opleveren voor het bedrijf.

Wilt u weten welke besparing Cadix voor u kan realiseren door een verbeterde workflow en geautomatiseerd tekenproces? Wilt u net als Bas graag af van tijdrovende en steeds herhalende werkzaamheden en bent u benieuwd welke efficiencyslag er mogelijk is in uw organisatie?

Neem snel vrijblijvend contact op! 


Willian Bos
Willian Bos, Accountmanager Building

Quickscan

Ik maak graag een afspraak met u voor een persoonlijke inventarisatie.