ISM Machinery

Klant:

ISM Machinery

Zie ook:

ISM Group

Omschrijving:

Door het gebruik van de Cadix Toolbox for Inventor heeft ISM haar ontwerp- en productieproces flink versneld en verbeterd.

Deel deze pagina:

Tijdens de bouw van een machine of een complete productielijn is precisie en efficiëntie van groot belang. Exact waar ISM Machinery in uitblinkt. Een innovatief en dynamisch bedrijf dat machines en productielijnen ontwikkeld voor de prefab-bouw én de voedingsmiddelenindustrie. Door gebruik te maken van de Cadix Toolbox for Inventor hebben ze hun ontwerpproces flink versneld en verbeterd. 

Lars Wiskerke werkt als engineer bij ISM Machinery en neemt ons mee in zijn dagelijkse werkzaamheden. ‘Ik werk samen met drie andere engineers op kantoor. Ik ben daar verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en de planning. Daarnaast doe ik engineeringsklussen en een deel van de inkoop’. Eigenaar van het bedrijf Kees Mol, zelf ook technisch onderlegd, neemt de verkoop en klantrelaties op zich. ‘Vanuit onze expertise in de voedingsindustrie hebben wij een sterke positie opgebouwd in de markt. Sinds een aantal jaar zijn daar onze producten voor de (prefab-)bouw bijgekomen.’

UITDAGING

Optimaal ontwerpen

Prefab wordt steeds vaker toegepast. Het is in veel gevallen duurzamer én voordeliger om de materialen op deze manier te verwerken. Bovendien is het werkproces sneller dan veel andere methodes in de bouw. Om de productie van prefabwand- en dakelementen te optimaliseren heeft ISM Machinery een aantal producten ontwikkeld die los of samengesteld te gebruiken zijn, bijvoorbeeld als productielijn met frametafels, kantel- en afwerktafels.

Of het nu gaat om kaas, soepen, daken en wandelementen voor tuinhuizen, een aanbouw of complete nieuwbouwwoningen: in de takken van industrie waarin de eindklanten actief zijn worden zeer hoge eisen gesteld aan hun eindproducten. Daarom is de kwaliteit van de machines en hulpmiddelen in het productieproces essentieel.

Samen met de klant komt ISM tot een ontwerp en de bouw, afwerking en installatie van zeer hoogwaardige machines. Hierbij is geen ontwerp hetzelfde. Omdat de wensen en eisen per klant en per eindproduct anders zijn is elke machine en productielijn dat ook. ‘Dit maakt het ontwerpen ervan zo interessant en uitdagend’, aldus Lars.

Toolbox for Inventor

Die uitdaging in ontwerpen zit daarom duidelijk in het voldoen aan de specificaties van de klant, en tegelijkertijd ook zeer zeker in het optimaliseren van de eigen planning en het efficiënter ontwerpen met een minimale verspilling van tijd en materialen. Sinds enige tijd maakt ISM daarom bij het werken in Inventor ook gebruik van de Cadix Toolbox for Inventor.

Deze omvat een aantal zeer handige functies zoals de Property tool, de Publish tool en de Copy Design tool. Hiermee worden vaak repeterende en foutgevoelige handelingen geautomatiseerd zodat uitsluitend de juiste parameters gebruikt worden. Deze kunnen eenvoudig geselecteerd en overgezet worden naar een stuklijst voor productie of om als basis te dienen voor een nieuw project.

Lars benadrukt hoe de Toolbox hem helpt om efficiënter en nauwkeuriger te werken:

Op onze afdeling maken we dagelijks gebruik van de Cadix Toolbox for Inventor. De tool is eenvoudig en overzichtelijk in gebruik en de uitkomsten zijn zeer betrouwbaar.

Ik kan me niet meer voorstellen dat we zonder deze add-ons zouden werken!

Lars Wiskerke, Engineer

Automatische export

Voorheen werd er handmatig een legenda samengesteld en moesten bij het modelleren alle onderdelen en aantallen per stuk geteld en doorberekend worden. Een tijdrovende klus, en bovendien ook nog eens behoorlijk foutgevoelig. Inmiddels wordt de Publish tool hiervoor ingezet. Het resultaat: per project wordt tot wel twee werkdagen bespaard. Technische tekeningen worden omgezet naar .pdf en modellen naar stepfiles, die vervolgens het ERP-systeem ingaan. Op deze manier ontvangt de afdeling productie daarna in één keer een volledig pakket aan werkbestanden, compleet met model, materialenstaat en zaaglijst. Ook het ramen van materiaalbenodigdheden is hierdoor vergemakkelijkt.

Naadloze integratie

Na installatie van de Toolbox heeft Cadix ondersteund met het aanpassen van een aantal instellingen. De tool is nu exact afgestemd op de wensen van ISM. Hiermee is het modelleren en ontwerpen van hun procesoplossingen effectief geautomatiseerd. De tools van Cadix integreren naadloos met Inventor en zijn tevens afgestemd op het ERP-systeem zodat ook de andere afdelingen van ISM hier veel baat bij hebben.

Bryan Buijs
Bryan Buijs, Accountmanager Mechanical

Ook tijd besparen en efficiënter werken in Inventor?

Neem contact met mij op en ik help u graag verder!