Inbo

Klant:

Inbo

Zie ook:

www.inbo.com

Omschrijving:

Medewerkers Inbo volgen CAD- en BIM trainingen tijdens Coronacrisis.

Deel deze pagina:

Bij Inbo, één van Nederlands grootste bureaus in stedenbouw,  (interieur) architectuur en bouwkunde, staat de groei en ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Ook tijdens de Coronacrisis staat de organisatie niet stil. Mirjam Hoveijn, Learning & Development Manager bij Inbo,: “Wij bieden onze medewerkers de mogelijkheid zichzelf verder te ontplooien. Óók nu, of misschien wel juist nu, moedigen wij dit aan!” Cadix heeft voor de medewerkers van Inbo diverse CAD en BIM cursussen verzorgd. Het lesprogramma is geheel op maat samengesteld. Het doel: engineers én designers op hetzelfde kennisniveau brengen om zo de interne samenwerking te verbeteren.

Revit én BIM cursussen

BIM en Revit zijn dé standaarden in het bouwproces. Om als organisatie voorop te blijven lopen, is voldoende kennis van Revit en BIM nodig. “Als je als architect bijvoorbeeld geen of weinig kennis hebt van Revit, dan weet je ook niet wat voor impact een wijziging heeft of hoe je deze zelf kan doorvoeren. Daarbij kan er verwarring ontstaan en is het lastig om actief samen te werken aan projecten als medewerkers niet hetzelfde kennisniveau hebben”, noemt Hoveijn. Tijdens de Revit basiscursus hebben de medewerkers van Inbo geleerd op een hoogwaardige en betrouwbare manier met Revit in 3D te werken. Basisaspecten zoals het aanmaken van views, het plaatsen van wanden, daken en vloeren en Loadable Families zijn behandeld. In opvolging hierop heeft Cadix een Revit Intermediate cursus opgezet, waar thema’s als het gebruik van conceptual massing, design opties en fasering aan bod kwamen. Voor de gevorderde cursus heeft Cadix geadviseerd de engineers en architecten op te delen in groepen zodat specifieke onderwerpen, welke enkel interessant zijn voor die betreffende groep, behandeld konden worden.

Groot aanbod van CAD- en BIM cursussen

Naast Revit en BIM cursussen heeft Inbo haar medewerkers ook de mogelijkheid geboden zich te verdiepen in Dynamo. Autodesk Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Revit waarmee uiteenlopende taken geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden. Hoveijn: “Medewerkers kunnen en willen op verschillende manieren groeien. De één wil graag Revit Expert worden terwijl de ander zich liever wil richten op het parametrisch ontwerpen. Wij willen iedereen de kans bieden zijn of haar ambities te kunnen volgen. Dat Cadix ook Dynamo cursussen aanbiedt was perfect”, aldus Hoveijn. Het feit dat Cadix zowel Revit, als ook BIM en Dynamo cursussen verzorgt, heeft Inbo doen besluiten te kiezen voor Cadix. “Het is zeer prettig alle cursussen bij één partij te kunnen afnemen. Er zijn ook maar weinig opleiders die dit kunnen.” , vertelt Hoveijn enthousiast.

Trainen tijdens de Coronacrisis

Net voordat de Coronacrisis uitbrak zijn de medewerkers van Inbo gestart met de cursussen. Een deel hiervan heeft klassikaal, op locatie in Inbo, plaats gevonden. Door de Coronacrisis was klassikaal trainen helaas niet meer mogelijk. “Gelukkig bood Cadix aan de cursussen virtueel uit te voeren. Dit is de deelnemers ontzettend goed bevallen”, aldus Hoveijn. “Of je nu een klassikale cursus volgt, of een Virtual Classroom cursus; een training valt of staat bij de trainer. De trainer moet de kennis goed kunnen overbrengen en dit was bij de trainers van Cadix zeker het geval. Ook tijdens de Virtual Classroom cursussen.” Hoveijn geeft aan dat de lat binnen Inbo ontzettend hoog ligt en zij zeer kritisch zijn.

"Cadix heeft aan al onze wensen en eisen kunnen voldoen. Wij zijn dan ook méér dan tevreden!"

Mirjam Hoveijn, Learning & Development Manager
Dynamo script Dynamo script
Revit - Kamp Amersfoort Revit - Kamp Amersfoort
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook uw medewerkers laten groeien?

Neem contact op met mij!