Haitsma Beton

Klant:

Haitsma Beton

Zie ook:

www.haitsma.nl

Omschrijving:

Om mee te gaan met de ontwikkelingen in de branche heeft Haitsma Beton besloten zich te verdiepen in het werken met Solibri Model Viewer. Cadix heeft de cursus verzorgd.

Deel deze pagina:

Haitsma Beton is een Fries bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van prefab betonnen elementen. Deze elementen worden toegepast voor onder andere bruggen, viaducten, stadions, parkeergarages, gebouwen en wegen. Recent heeft Haitsma Beton de tribune elementen geproduceerd voor de langste tribune van Europa, welke geplaatst is bij TT Assen. Naast de fabricage verzorgt Haitsma Beton ook de engineering voor een groot aantal projecten. Voor het ontwerpen van de betonnen onderdelen gebruikt Haitsma Beton AutoCAD. Marten Noppert, Beton Constructeur: “We ontvangen echter steeds vaker 3D tekeningen van leveranciers en onderaannemers. Om mee te gaan met de ontwikkelingen in de branche is besloten ons te verdiepen in het werken met Solibri Model Viewer”.

Solibri Model Viewer geeft inzicht in 3D modellen

Bij Haitsma Beton werken ongeveer 100 medewerkers. Het bedrijf levert met name maatwerk. Alles wat de organisatie ontwikkelt wordt gemaakt in de fabriek in Kootstertille. Haitsma Beton beschikt over een eigen betoncentrale en zes productiehallen met modern materieel en een hoge hijscapaciteit. Dankzij een eigen insteekhaven aan het Prinses Margrietkanaal is transport over water mogelijk.

Noppert: “Het wordt steeds belangrijker dat wij 3D modellen kunnen openen en begrijpen. De Solibri software maakt dit mogelijk. Dankzij Solibri Model Viewer kunnen wij inzicht in een 3D model krijgen en de resultaten van modelchecking bekijken”. Noppert geeft aan dat Haitsma Beton de algehele verschuiving van 2D naar 3D binnen de markt duidelijk merkt. “We vinden het dan ook belangrijk mee te gaan met deze ontwikkelingen. We kunnen niet achterblijven”. Zodoende heeft Haitsma Beton ervoor gekozen een cursus Solibri Model Viewer bij Cadix te volgen.

Welke voordelen ervaart Haitsma Beton?

Inzicht in 3D model

Solibri Model Viewer geeft snel en gemakkelijk inzicht in een 3D model.

Informatie uittrekken

Met Solibri Model Viewer kan eenvoudig informatie uit een 3D model worden gehaald.

Veel sneller werken

Er wordt sneller gewerkt omdat er bij leveranciers niet meer naar een een PDF hoeft worden gevraagd.

Resultaten van modelchecking

Met Solibri Model Viewer kunnen resultaten van modelchecking bekeken worden.

Cursus afgestemd op cursisten

Tijdens de ééndaagse cursus hebben twaalf medewerkers van Haitsma Beton leren werken met Solibri Model Viewer. Tijdens deze cursus zijn onder andere het beoordelen van een IFC model, het navigeren in een model en het maken van doorsnedes behandeld. Noppert: “We hebben een interessante en leerzame cursus gehad. Docent Bert van der Hoeven heeft een goede uitleg over het complete programma gegeven.” Noppert vertelt vervolgens dat hij zeer te spreken was over de flexibiliteit van de docent. “De deelnemersgroep was namelijk erg divers. Zo waren er werkvoorbereiders aanwezig, maar ook calculators, projectleiders en accountmanagers. Niet iedereen had dus kennis van (3D) modellen. Bert heeft zijn les zo aangepast dat het voor iedereen te begrijpen was. Dit was zeer prettig”.

“Dankzij Solibri Model Viewer kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn”

Na het volgen van de cursus is men bij Haitsma Beton volledig op de hoogte van hoe Solibri Model Viewer toegepast kan worden binnen de organisatie. Noppert: “Met name onze calculatie- en de tekenafdeling gebruiken Solibri Model Viewer nu regelmatig. Het wordt in dit geval voornamelijk gebruikt om modellen van andere partijen te bekijken. Af en toe worden er ook berekeningen mee gedaan, zoals het berekenen van een kruisingshoek”. Het grootste voordeel van het werken met Solibri Model Viewer is volgens Noppert dat zij nu 3D modellen van leveranciers en onderaannemers kunnen bekijken en hier informatie uit kunnen halen. “Daarbij kunnen wij met behulp van Solibri Model Viewer onze klanten nu beter van dienst zijn. Ook werken wij sneller dankzij de software, aangezien we de andere partijen niet meer hoeven te vragen om een PDF.” Marten Noppert geeft vervolgens ook aan dat Haitsma Beton overweegt om in de toekomst de cursus Solibri Model Checker te volgen, om zo nóg meer inzicht in 3D modellen te verkrijgen.

Let op: sinds kort is de naam van Solibri Model Viewer en Solibri Model Checker veranderd. Solibri Model Viewer heet nu Solibri Office en Solibri Model Checker wordt nu Solibri Anywhere.

Winterdijk TT Assen | LG Architecten Winterdijk TT Assen | LG Architecten
Rijnland Route | Frank van der Burg Fotografie Rijnland Route | Frank van der Burg Fotografie
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook met Solibri Model Viewer werken?

Neem gerust contact met ons op!