Duikbedrijf COW

Klant:

Duikbedrijf COW

Omschrijving:

Duikbedrijf COW heeft haar tekencapaciteit kunnen uitbreiden en werkt efficiënter dankzij de gevolgde AutoCAD cursussen bij Cadix.

Deel deze pagina:

Duikbedrijf COW, gevestigd in Vianen en Rotterdam, is specialist in civiele duikwerkzaamheden en voert duikwerkzaamheden uit door heel Nederland en verder. Bas Bosman, projectleider, “Wij houden ons bezig met alle voorkomende civiele werkzaamheden op- en onderwater. Denk hierbij aan het onderwater lassen en branden, betonstorten, kernboringen, inspecteren van bruggen en kademuren, renoveren van stuwen en sluizen en het aanbrengen en vervangen van kathodische bescherming”. De onderwater uitgevoerde werkzaamheden kunnen worden verwerkt in een AutoCAD tekening. “Dankzij de AutoCAD cursus die wij bij Cadix hebben gevolgd, hebben wij onze tekencapaciteit uitgebreid en werken wij nu veel efficiënter.” 

Werkzaamheden uitwerken in AutoCAD

Het kunnen aanleveren of wijzigen van 2D en 3D tekeningen wordt voor ons bedrijf steeds belangrijker. “De digitalisering laat de papieren tekeningen verdwijnen en maakt dat wij nu onze onderwater werkzaamheden in AutoCAD uitwerken” aldus Bas. AutoCAD werd binnen Duikbedrijf COW al jaren gebruikt, maar om aan de groeiende vraag van de klant te kunnen blijven voldoen hebben Bas en zijn collega Tom Otten een AutoCAD cursus bij Cadix gevolgd. “Met de opgedane kennis kunnen wij het gebruik van AutoCAD binnen de organisatie verder optimaliseren”.  

Beroepsduiker werkt met AutoCAD

Bas is de zoon van één van de eigenaren en is opgegroeid met het duiken. Bas is net als zijn vader beroepsduiker, maar heeft sinds 2019 de rol van projectleider op zich genomen. Hij is verantwoordelijk voor de voorbereidende werkzaamheden zoals het inplannen en begeleiden van projecten en het maken van offertes. Na het volgen van de AutoCAD cursus is het takenpakket van Bas en Tom uitgebreid. “Ik houd mij nu ook bezig met het maken, aanpassen en bijwerken van AutoCAD tekeningen. En dit doe ik met veel plezier”. 

Momenteel voert Duikbedrijf COW diverse werkzaamheden uit voor onder andere Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Aan de hand van bestaande kadetekeningen inspecteren zij bepaalde delen en brengen bijvoorbeeld kathodische bescherming in de vorm van opofferingsanoden aan. Anoden zijn een vorm van corrosiebescherming en wordt met name in zout en brak water toegepast. Bas geeft aan dat het hebben van een AutoCAD tekening in dit proces zeer belangrijk is. “Soms ontdekken we dat de anoden anders of niet kunnen worden geplaatst omdat er bijvoorbeeld een kade ladder op de huidige tekening verkeerd geplaatst is. Het is dan aan ons de revisietekening te maken en de werkzaamheden hierop aan te passen”.  

AutoCAD tekening beperkt miscommunicatie

Bas vertelt dat het bedrijf ook veel onderwater inspecties uitvoert waarbij de staat van de kades worden geïnspecteerd. “Mocht er een reparatie nodig zijn, dan bespreken we met de klant hoe hetgeen het beste gerepareerd kan worden. Wij voeren deze reparaties uit en verwerken dit vervolgens in de tekening”. Bas geeft aan dat er dankzij de cursus meerdere collega’s bekend zijn met AutoCAD. “We kunnen onze klant nu vaker ontzorgen qua tekenwerken. De informatie hoeft in dit geval ook niet langs meerdere schakels, waardoor fouten en miscommunicatie gereduceerd wordt.”

Leerzame AutoCAD cursus

Bas geeft aan dat de AutoCAD cursus bij Cadix heel plezierig en leerzaam is geweest. De docente legde alles zeer duidelijk uit en hierdoor konden wij snel met het pakket uit de voeten. Over de Corona gerelateerde aanpassingen die Cadix had gedaan was Bas zeer te spreken. “We waren blij dat wij ondanks Corona op locatie konden komen bij Cadix. De RIVM-richtlijnen werden goed nageleefd”. Bas geeft aan wellicht in de toekomst terug te willen komen bij Cadix voor aanvullende AutoCAD trainingen. 

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ook werken met AutoCAD?

Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag verder!