Cadix

Klant:

Cadix

Zie ook:

Artikel NoordZ

Omschrijving:

Cadix beweegt door de toekomst in Virtual Reality

Deel deze pagina:

De manier waarop ontwerpen worden gemaakt verandert radicaal. In de bouw- en maakindustrie is digitalisering op het gebied van databeheer in volle gang. Cadix biedt vakkundige oplossingen bij het ontwerpen, beheren en delen van informatie. Het volledig digitaliseren van ontwerpen en de realisatie hiervan speelt hierbij een belangrijke rol.

Bron: NoordZ

Cadix begeleidt klanten bij het simuleren van de werkelijkheid

In uw eigen ontworpen gebouw rondlopen voordat deze daadwerkelijk bestaat. Koffiedik kijken? Zeker niet. Door technologieën zoals Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) in te zetten is het mogelijk snel een indruk te krijgen van uw ontwerp. Cadix begeleidt klanten bij het simuleren van de werkelijkheid.

„Wij zijn één van de grootste spelers op het gebied van Autodesk gecertificeerde trainingen in Nederland. Cadix verzorgt een breed pallet aan CAD trainingen waaronder Revit, Inventor, BIM en AutoCAD”, begint Sietze Hospes, directeur van Cadix met vestigingen in Drachten en Utrecht.

Luuk Huisman (Commercieel Directeur) en Sietze Hospes (Directeur)

Digitale transformatie

„Maar minder bekend is onze rol als speler in de wereld van digitalisering en Virtual Reality. Momenteel is de digitale transformatie gaande van ontwerp tot beheer. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om de klant te helpen met deze transformatie. Hierbij speelt, naast software, de workflow van de processen een belangrijke rol.” „De digitalisering in machine- en apparatenbouw heeft grote veranderingen teweeggebracht. Denk hierbij aan de stap van het ontwerpen in 2D naar 3D en het uitvoeren van productsimulaties”, aldus Luuk Huisman, Commercieel Directeur. „Voor het beheren van de data die beschikbaar komt bij het digitaliseren van het ontwerpproces richten wij voor klanten Product Data Management (PDM) systemen in. Vaak koppelen wij deze systemen met andere bedrijfssystemen zoals een inkoop- of verkoopsysteem.”

„In het bouwproces speelt digitalisering en virtueel ontwerpen óók een belangrijke rol. Om efficiënter te kunnen werken dienen schakels als architecten, installateurs en bouwbedrijven te werken in hetzelfde 3D-model: ook wel een BIM (Building Information Model) genoemd. Cadix begeleidt bedrijven met de implementatie van BIM. Met onze oplossingen maakt u van uw virtuele ontwerpen een rijke informatiebron, waar alle betrokken partijen mee kunnen werken. BIM staat hierbij centraal. Door de informatie uit BIM vervolgens optimaal te beheren en te delen worden faalkosten verminderd en de uitvoering verkort.”

„Ook de ontwikkelingen rondom Virtual Reality (VR) gaan razendsnel. Hierdoor ontstaan er steeds weer nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Cadix is voortdurend bezig met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden met betrekking tot Virtual Reality. Zo doen wij momenteel onderzoek naar de mogelijkheden om clashes te visualiseren met behulp van Virtual Reality.” Om de groeiende markt te kunnen blijven ondersteunen, zijn het aantal professionals bij Cadix het afgelopen jaar fors uitgebreid. „Wij zijn in staat voor iedere organisatie passende oplossingen te bedenken én te realiseren.”

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Ik help u graag!

Meer weten over hoe Cadix inspeelt op de ontwikkelingen in de CAD branche? Neem gerust contact op!